ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر ظریف به سوریه در آستانه اجلاس ایران، روسیه و ترکیه

۱۶ شهریور در تهران رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه مذاکره می‌کنند، ظریف به سوریه رفت و سخنگوی وزارت خارجه از حمله به ادلب دفاع کرد.

رژیم سوریه و متحدانش آماده حمله به ادلب، آخرین سنگر شورشیان می‌شوند، قرار است پنج روز دیگر مذاکرات رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه درباره اوضاع سوریه در تهران برگزار شود. در چنین شرایطی وزیر خارجه ایران به سوریه سفر کرد و سخنگوی وزارت خارجه نیز ضمن اعلام خوش‌بینی نسبت به نشست سه‌جانبه تهران از حمله به ادلب دفاع کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران

محمدجواد ظریف، صبح دوشنبه ۱۲ شهریور به‌همراه یک هیئت ایرانی به‌دعوت ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه وارد دمشق شد و مورد استقبال فیصل مقداد، قائم مقام وزارت خارجه سوریه قرار گرفت.

ظریف به‌هنگام ورود به دمشق گفت: «باید تمامیت ارضی سوریه حفظ شود و همه اقوام و گروه‌ها به عنوان یک مجموعه در سوریه روند بازسازی را شروع کنند و آوارگان به خانواده‌های خود بازگردند و باقیمانده تروریست‌ها در مناطق باقیمانده در ادلب پاک شوند و منطقه در اختیار مردم سوریه قرار گیرد.»

او با اشاره به نشست سران ایران، روسیه و ترکیه در تهران افزود: «لازم است در این زمینه‌ها با دوستان سوری صحبت کنیم و سیاست‌های رسیدن به یک راه‌ حل نهایی در سوریه از مسیر سیاسی که در آستانه مورد توجه قرار خواهیم داد را بررسی کنیم.»

ظریف قرار است در دمشق با ولید معلم، وزیر خارجه، بشار اسد، رئیس‌جمهوری و عماد خمیس، نخست‌وزیر سوریه درباره رویدادهای این کشور و مناسبات ایران و سوریه گفت‌وگو کند.

سفر ظریف به دمشق یک هفته پس از سفر امیر حاتمی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی به سوریه انجام می‌شود. «تقویت محور مقاومت» یکی از موضوعات رایزنی‌های حاتمی با مقام‌های دولت دمشق بود و او در این دیدار آزادسازی کامل سرزمین سوریه را یکی از اهداف «محور مقاومت» خواند.

وزیر دفاع ایران در سفر خود به سوریه یک قرارداد همکاری دفاعی با رهبران این کشور هم بست.

در همین حال امروز (دوشنبه) بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست هفتگی خود حمله نظامی رژیم سوریه و متحدانش به ادلب را «یکی از موضوعات پیچیده امروز» نامید و گفت: «دولت سوریه مصمم است به این فاجعه پایان دهد.»

قاسمی افزود: «دولت سوریه حق دارد با تروریست‌ها در این منطقه مبارزه کند و ایران همچنان به‌عنوان حامی دولت سوریه حضور دارد و کمک‌های مستشاری را تا زمانی که دولت سوریه بخواهد، ادامه خواهد داد.»

نیروهای بشار اسد در روزهای گذشته در حوالی ادلب در نزدیکی مرز با ترکیه مستقر شده‌اند. ناظران از نزدیک‌بودن آخرین جنگ بزرگ دولت و شورشیان پس از آغاز درگیری‌ها در ۲۰۱۱ خبر می‌دهند.

بر اساس توافق‌های سه‌جانبه بین تهران، مسکو و آنکارا، چندین منطقه کاهش تنش در سوریه برای توقف درگیری‌ها در این کشور در نظر گرفته شده. ادلب یکی از این مناطق است. ترکیه به موجب این توافق از سال گذشته نیروهای خود را در مرز این کشور با ادلب مستقر کرده است. بخشی از گروه‌های مسلح اسلام‌گرا در ادلب از سوی آنکارا حمایت می‌شوند؛ گروه‌هایی که آنکارا آن‌ها را «میانه‌رو» می‌خواند. با این حال نیروی اصلی شورشیان در ادلب را اسلامگرایان تندرو جبهه فتح شام (جبهه النُصره) تشکیل می‌دهند.

با نزدیک شدن حمله به ادلب آمریکا رژیم سوریه را متهم کرده که قصد دارد در این حمله از سلاح‌های شیمیایی استفاده کند. در مقابل، روسیه و سوریه ضمن رد این اتهام شورشیان را متهم کرده‌اند که در حال تدارک یک حمله شیمیایی هستند.

نشست حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه، و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه درباره سوریه قرار است جمعه آینده، ۱۶ شهریور در تهران برگزار شود و سخنگوی وزارت خارجه ایران نسبت به برگزاری این اجلاس ابراز خوش‌بینی کرده است.

یوری اوشاکوف، مشاور کاخ کرملین روز دوشنبه به روزنامه ایزوستیا گفته که از جمله مسائلی که ممکن است ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در نشست سه‌جانبه ایران، ترکیه و روسیه به آن بپردازد تحرکات شیمیایی در سوریه است.

عملیات گسترده نظامی در ادلب منجر به یک بحران انسانی و پناهجویی جدید خواهد شد زیرا دیگر منطقه‌ای در دست مخالفان نیست که بتوان افراد را از ادلب به این مناطق منتقل کرد. سازمان ملل و ناظران جهانی هشدار داده‌اند که حمله به ادلب می‌تواند منجر به فرار ۲,۵ میلیون نفر از ساکنان این منطقه به طرف مرزهای ترکیه شود. اکنون دیگر مسئله این نیست که چنین اتفاقی رخ خواهد داد، مسئله این است که ابعاد چنین رخدادی چه میزان خواهد بود.

پس از اعتراضات گسترده مردمی در سوریه و آغاز جنگ در سال ۲۰۱۱ صدها هزار نفر در این کشور کشته و میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    اعتیاد حکومت ایران برای ایجاد تنش و جنگ داخلی و بحران در منطقه و شمال افریقا و تلاش در صدور موشک و بمب و فساد مالی مسولان٫ عامل اصلی ورشکستگی کامل کشور و نارضایتی شدید داخلی و خارجی شده.