انتخابات سوئد: تشکیل دولت برای سوسیالدموکراتها دشوار شد
با قدرت گرفتن راست افراطی در پارلمان سوئد، ممکن است استفان لافون نتواند دولت آتی را تشکیل دهد. نخستوزیر سوئد از احزاب میانهرو و چپ خواسته تفکر حزبی را کنار بگذارند.
نتایج انتخابات پارلمانی سوئد اعلام شد: حزب سوسیال دموکرات ۲۸,۴ درصد از آرا را به خوداختصاص داد و به این ترتیب برنده انتخابات پارلمانی در این کشور شد. حزب محافظهکار مسیحی ۱۹,۸ درصد رأی آورد و در جایگاه دوم قرار گرفت. راست افراطی با ۱۷,۶ درصد در جایگاه سوم قرار گرفت. با قدرت گرفتن راست افراطی در پارلمان سوئد، ممکن است استفان لافون نتواند دولت آتی را تشکیل دهد. نخستوزیر سوئد از احزاب میانهرو و چپ خواسته است تفکر حزبی را کنار بگذارند.
شهروندان سوئدی صبح یکشنبه ۹ سپتامبر / ۱۸ شهریور برای شرکت در انتخابات پارلمانی این کشور به پای صندوقهای رأی رفتند. حدود ۷,۵ میلیون تن واجد شرایط رأی دادن در انتخابات پارلمانی سوئد بودند. آنها ۳۴۹ نماینده پارلمان را برای یک دوره چهارساله از میان ۶ هزار و ۳۰۰ نامزد انتخاب کردند. هرچند حزب سوسیال دموکرات در این انتخابات برنده شد، اما حزب «دمکراتهای سوئد» (اس دی) موفق شد با به دست آوردن حدود ۱۸ درصد از آرا، ۵ درصد بیش از انتخابات قبلی رأی بیاورد و به این ترتیب قدرت گرفت.
ائتلاف حاکم به رهبری استفان لافون، نخستوزیر کنونی سوئد از سوسیالدمکراتها و حزب سبزها تشکیل شده و در پارلمان از حمایت «حزب چپ» برخوردار بود. در پارلمان اکنون این ائتلاف از رأی کافی برخوردار نیست و حزب لیبرال هم ممکن است به حد نصاب کافی آرا برای ورود به پارلمان دست نیابد. به همین سبب تشکیل ائتلاف با احزاب کنونی و تشکیل دولت آتی دشوار خواهد بود.
جیمی اکسون، رهبر حزب راستگرای افراطی دموکراتهای سوئد گفته است:
«ما در اتفاقاتی که در هفتهها و ماههای آینده در سوئد میافتد، نقش مهمی ایفا خواهیم کرد.»
اکسون خواهان خروج سوئد از اتحادیه اروپا و توقف پذیرش پناهجویان در این کشور شده است. در «بحران پناهجویی» سال ۲۰۱۵ در اروپا، دولت سوئد به ۱۶۳ هزار پناهجو اجازه ورود به کشور را داد. نسبت تعداد پناهجویان سوئد به کل جمعیت این کشور از هر کشور اروپایی دیگری بالاتر است. سوئد از یک دولت رفاه با برنامههای امنیت اجتماعی برخوردار است. اما میزان مخارج عمومی دولت سوئد در دهه گذشته کاهش یافته و خصوصیسازی بیشتر شده. دولت سوئد از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ بیش از ۲۱ میلیارد دلار از داراییهای دولتی را به بخش خصوصی واگذار کرده. بنیاد هریتیج در سال ۲۰۱۲ سوئد را «سریعترین کشور در خصوصیسازی» معرفی کرد.
با وجود آنکه سوسیالدموکراتها برنده انتخابات پارلمانی سوئد به شمار میآیند ممکن است استفان لاففون ناگزیر به استعفا شود. اگر بلوک راست میانهرو متشکل از چهار حزب با حزب راست افراطی ائتلاف کند، چارهای جز استعفا برای لاففون باقی نمیماند. احزاب راست میانه ۱۴۳ کرسی پارلمان سوئد را به دست آوردهاند.
لاففون خواهان همکاری احزاب راستمیانهرو با احزاب چپ برای مقابله با راست افراطی شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.