ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حق تحصیل دانشجویان ستاره‌دار به شرط تصویب لایحه‌ای که به مجلس می‌رود

دولت بنا دارد برای حل مشکل دانشجویان ستاره‌دار لایحه‌ای به مجلس بفرستد. چه سرنوشتی در انتظار این لایحه است و تا آن زمان تکلیف دانشجویان ستاره‌دار چه خواهد بود؟

دولت بنا دارد برای حل مشکل دانشجویان ستاره‌دار که از سوی وزارت اطلاعات ایجاد شده است، لایحه‌ای به مجلس بفرستد.

مجید دری، دانشجوی ستاره‌دار محروم از تحصیل و مهدیه گلرو که سابقه ستاره‌دار بودن دارد و اکنون فعال حق تحصیل است

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) دوشنبه ۱۹ شهریور از ورود معاونت حقوقی ریاست جمهوری به ماجرای دانشجویان ستاره‌دار خبر داده است.

بر اساس آنچه در خبرگزاری ایسنا آمده، «لایحه الحاق یک تبصره به ماده پنج قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور-مصوب سال ۱۳۹۲» از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.

این لایحه که از آن با عنوان «لایحه برخورداری همگان از حق تحصیل در دوره‌های آموزش عالی و حل مساله دانشجویان ستاره‌دار» نام برده شده، ۳ مرداد ۹۷ از سوی معاونت حقوقی پیشنهاد داده شده و «با پیگیری مستمر این معاونت» در تاریخ ۱۸ شهریور ۹۷ در هیأت وزیران طرح و «با اعمال تغییرات مد نظر این هیأت»، به تصویب رسیده است.

ایسنا نوشته است:

«تصویب این لایحه گام بسیار مهمی در برخورداری همگان از تحصیلات عالی و عدم محرومیت از آموزش است. امید است با تصویب این لایحه در مجلس، حق بنیادین آموزش که از جمله حقوق مقرر در فصل سوم قانون اساسی برای مردم است، به‌طور کامل تثبیت شود.»

در زمینه حق تحصیل اما هیأت دولت تنها در مورد محکومیت قطعی به برخی جرائم بسیار مهم، محدودیت‌هایی قائل شده است؛ به این ترتیب که افراد دارای سابقه محکومیت قطعی کیفری به جرائم سازمان یافته، قاچاق انسان، محاربه و جاسوسی در این لایحه نمی‌گنجند.

در واکنش به انتشار این خبر اما ناهید مولوی، روزنامه‌نگار مقیم ایران در صفحه توئیتر خود نوشته است:

هیات دولت «تبصره تازه‌ای» را به قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی» افزود و مقرر کرد: «هیچ‌کس را نمی‌توان به عذری غیر از نداشتن صلاحیت علمی، از آموزش در مقاطع مختلف تحصیلی محروم کرد.»

هیات دولت اما نمی‌تواند تغییری در قانون مصوب مجلس ایجاد کند و آنچه در توییت مولوی به آن اشاره شده تبصره‌ای‌ست که باید در قالب لایحه پیشنهادی دولت به مجلس برود و در صورت تصویب، به شورای نگهبان ارجاع شود و اگر شورای نگهبان آن را مخالف شرع و قانون اساسی تشخیص نداد، دولت آن را به عنوان قانون ابلاغ کند.

بر روی نوشته ناهید مولوی اما مجید دری، دانشجوی محروم از حق تحصیل که سابقه حبس و محکومیت به دلیل فعالیت‌های سیاسی را نیز دارد، نوشته است (ریتوییت):

بالاخره شد. طى اين مصوبه هم كسانی كه فعاليت داشتند ستاره‌دار نمی‌شوند و هم بهايى و اهل كتاب و درويش و ... به جرم و صرف عقايدشان از تحصيل جا نمی‌مانند و هم دست نيروهاى امنيتى كوتاه می‌شود از دانشگاه. (گو اينكه ايراداتى هم دارد كليت مصوبه)

به درک که ١١ سال از عمرم رفت. اما شد ...

آنچه از سوی مجید دری مطرح شده است اما نه تنها موضوعی تمام شده نیست که حتی شروع هم نشده چون بناست «لایحه الحاق یک تبصره به ماده پنج قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور-مصوب سال ۱۳۹۲» از سوی دولت به مجلس ارسال شود. اینکه سرنوشت این لایحه چه خواهد شد روشن نیست و همچنین مشخص نیست تا آن زمان تکلیف دانشجویانی که از آنها با عنوان ستاره‌دار یاد می‌شود چه خواهد شد؟

از جمله این دانشجویان می‌توان به ضیا نبوی اشاره کرد که روز سه‌شنبه هفته گذشته در صفحه توئیتر خود نوشت «مطابق نظر وزارت اطلاعات» صلاحیتش برای ادامه تحصیل رد شده است.

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز ۱۶ شهریور درباره ستاره‌دار شدن شماری از داوطلبان تحصیلات تکمیلی در سال جاری گفته بود:

«داستان ستاره‌دار شدن داوطلبان تحصیلات تکمیلی مربوط به زمانی بود که در حین تحصیل به دانشجویان ایراد گرفته می‌شد. (...) در سطح تحصیلات تکمیلی طبق قانونی که وجود دارد، افراد داوطلب مورد بررسی سوابق قرار می‌گیرند لذا بحث اینکه مجددا عنوان ستاره‌دار را ادامه بدهیم، نه درست است و نه به صلاح.»

فاطمه سعیدی، نماینده مجلس ایران اما از پیگیری پرونده دانشجویان ستاره‌دار کنکور ارشد خبر داده و گفته بود از تمام داوطلبانی که در آزمون کارشناسی ارشد قبول شده‌اند و از ثبت‌نام آنها جلوگیری شده خواسته است به منظور پیگیری دقیق، اطلاعات‌شان را‌ برای این نماینده مجلس بفرستند.

شورای صنفی دانشجویان ایران روز دوشنبه ۱۲ شهریور از بازگشت طرح ستاره‌دار کردن دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات خبر داده است.

اصطلاح دانشجویان ستاره‌دار در ایران برای دانشجویانی به کار می‌رود که به دلیل فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی از ادامه تحصیل منع شده‌اند.

بر اساس گزارش شورای صنفی دانشجویان ایران در یک ماه گذشته بیش از ۳۰ نفر از پذیرفته‌شدگان آزمون ورودی به دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به سازمان سنجش احضار شده‌اند.

یکی دیگر از پذیرفته‌شدگان مقطع کارشناسی ارشد به این شورا گفته است: «در تماسی تلفنی به ساختمان دانشگاه پیام نور فراخوانده شده‌‌ام.»

کسی که او را احضار کرده اما به او نگفته است از طرف کجا و چرا او را احضار کرده‌اند؟

یک دانشجوی دیگر نیز گفته است در جلسه گزینش از او به صورت کتبی سوال‌هایی درباره «فعالیت‌های سیاسی و گرایش فکری»‌اش پرسیده‌اند.

دانشجوی احضار شده دیگری هم گفته است: «جلسه بیشتر شبیه بازجویی بود تا پرسش و پاسخ.»

او تاکید کرده که «نزدیک به دو ساعت به سؤال‌های نوشته شده به صورت مکتوب» جواب داده است.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.