ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وقت خداحافظی مدیران بازنشسته رسید

شورای نگهبان سرانجام اصلاحیه قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را تأیید کرد. ۱۹۷۰ مدیر در سطوح مختلف از سمت‌های خود برکنار می‌شوند.

شورای نگهبان سرانجام اصلاحیه قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان را تأیید کرد. با تأیید شورای نگهبان برخی مقامات از جمله استانداران، شهرداران، معاونان وزرا بازنشسته محسوب می‌شوند و باید از سمت‌های خود کناره‌گیری کنند.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان (عکس: آرشیو)

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی ۲ مرداد با ۱۷۴ رأی موافق، ۴۴ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در جلسه با کلیات طرح یک فوریتی اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان موافقت کرده بودند. به‌کارگیری بازنشستگان در وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیروهای شاغل رسمی این وزارتخانه در هر رده مدیریتی صرفاً در این وزارتخانه مجاز شمرده شده بود. علاوه بر این جانبازان بالای پنجاه درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان کشته‌شدگان در جنگ نیز از شمول این قانون مستثنی بودند. شورای نگهبان اما با دو ماده این قانون مخالفت کرده بود. مجلس شورای اسلامی ۴ شهریور دو ماده این قانون را به این شکل تصحیح کرد: به کارگیری نیروهای مسلح با اجازه رهبر جمهوری اسلامی در دستگاه‌ها مجاز است و همچنین استثنا بودن دارندگان «اجازه خاصه» از خامنه‌ای حذف شد.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان با انتشار پیامی در توییتر خود اعلام کرد که این شورا با اصلاحیه مجلس شورای اسلامی نیز موافقت کرده است. کدخدایی نوشته است:

«طرح اصلاح قانون ممنوعيت به کارگيری بازنشستگان كه با اصلاحاتی به تصويب مجلس شورای اسلامی رسيده است، در جلسه ۲۱ شهریور شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغاير با موازين شرع و قانون اساسی شناخته نشد.»

با تبدیل لایحه «منع بکارگیری بازنشستگان» به قانون، طبق گزارش دیوان محاسبات، ۱۹۷۰ بازنشسته باید سمت‌های خود را ترک کنند.

طبق این قانون افرادی با حداکثر ۳۵ سال سابقه قطعاً بازنشسته محسوب می‌شوند و با دست‌کم ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه می‌توانند درخواست بازنشستگی کنند.

به گفته سخنگوی شورای نگهبان به کارگیری بازنشستگان دولتی در جایگاه‌های روسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهور و نواب رئیس مجلس و اعضای شورای نگهبان، وزرا و نمایندگان و معاونین رئیس جمهور بلامانع اعلام شده است. استانداران، سفیران و معاونان وزیران اما مشمول این قانون می شوند.  در این مصوبه استثنائاتی هم برای جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای ۳ سال و فرزندان شهدا در نظر گرفته شده است.

شهربانو امانی، عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی به خبرگزاری ایسنا گفته است:

«مدیران جوان اول انقلاب اکنون به دوره بازنشستگی خود رسیده‌اند. آن‌ها در همان مقطع اول انقلاب دانش مدیریتی نداشتند و اگر این دانش وجود داشت اکنون نیاز نبود که در خصوص مدیریت، قوانین جدید تصویب شود. یکی دیگر از مشکلات ما این است که فرایند ارتقاء مدیریت شفاف نیست.»

جلال میرزایی، عضو فراکسیون امید هم خاطرنشان کرده که با اجرای این قانون، اعتماد عمومی افزایش می‌یابد:

«اگر این قانون به درستی اجرایی شود گام خوبی به سمت جلو برداشته‌ایم. اجرایی شدن این قانون اعتماد عمومی را افزایش می‌دهد. تاکنون ما مصوبات زیادی در مجلس داشته‌ایم که مردم فایده آن‌ها را احساس نمی‌کنند، اما این مصوبه مجلس اگر اجرایی شود کاملا در سطح کشور ملموس خواهد بود.»

بر اساس این قانون علاوه بر محمد علی افشانی، شهردار تهران، عبدالعلی علی‌عسگری، رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی و برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز قاعدتاً می‌بایست برکنار شوند.  به گفته حسین مقصودی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در مجموع حدود ۱۷ استاندار، نزدیک به ۸۰ معاون استاندار و هزار و ۲۰۰ مدیر می‌بایست استعفا دهند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بنده

    مشکل به کارگیری بازنشستگان نیست مشکل کسانی هستند که به سن بازنشستگی رسیدند ولی تمایل به ترک میز ندارند کسانی که بیش از ۳۰ سال داره کار می کنند اگر اماری ارایه شه تعداد انها صد و شاید هزار برابر این ۱۷۰۰ نفر هستند مجلس به جای اصلاح قانون منع به کارگیری بازنشستگان باید قانون مدیریت خدمات کشور علی الخصوص ماده ۱۰۳ را اصلاح می کرد و تبصره ای که اجازه ادامه کار به کسانی که بیش از ۳۰ سال در حال کار هستند صرفا با داشتن مدرک فوق لیسانس و بالاتر را حذف می کرد و این کار باعث می شد تعداد بازنشستگان بیشتر شود و در عوض جوانان بیستری مشغول کار شوند چون در شرایط حاضر مدرک دانشگاهی در ایران کیلویی شده و همه کس حداقل فوق لیسانس داره علی برکت الله به دانشگاه آزاد پیام نور موسسات غیر انتفاعی و... در کل این طرح صرفا یک بازی سیاسی و عوام گرایانه بود و نمی تواند مثمر به نتیجه گردد