معامله پایاپای اتحادیه اروپا با ایران برای حفظ برجام
برلین و بروکسل پیشنهاد تازهای مطرح کردهاند: قطع نظام مالی ایران از نظام دلارمحور جهانی و انجام معامله پایاپای برای حفط روابط اقتصادی فیمابین.
آلمان و متحدانش در نظر دارند یک سیستم مالی برای انجام تراکنشهای بانکی بین ایران و اتحادیه اروپا به وجود بیاورند تا چنانکه بعد از آنکه ایالات متحده آمریکا نفت ایران را در آبان / نوامبر سال جاری تحریم کرد، روابط اقتصادی فیمابین با ایران بدون دخالت آمریکا میسر باشد. پیشنهاد برلین و بروکسل این است: قطع نظام مالی ایران از نظام دلارمحور جهانی و انجام معامله پایاپای برای حفط روابط اقتصادی فیمابین. این پیشنهاد در دست بررسی است.
آلمان و متحدان اروپاییاش در نظر دارند با ایجاد شبکهای مشابه شبکه «سویفت» روابط اقتصادیشان با جمهوری اسلامی بعد از تحریم نفتی ایران را حفظ کنند. شرط جمهوزی اسلامی برای پایبندی به برجام تأمین منافع اقتصادی ایران از برجام است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان جمعه ۱۴ سپتامبر / ۲۳ شهریور گفته است:
«همانطور که میدانید مهمترین هدف اتحادیه اروپا و دولت آلمان این است که تراکنشهای مالی با ایران تضمین بشود. برای رسیدن به این هدف همه گزینهها را بررسی میکنیم.»
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان اخیراً از ایجاد کانالهای پولی مستقل از آمریکا برای حفظ برجام و بدین ترتیب ادامه مبادلات تجاری شرکتهای اروپایی با ایران سخن گفته بود. ماس در مقالهای در روزنامه «هندلزبلت» نوشته بود:
«اروپائیها باید بر استقلال خود بیفزایند، به این شکل که کانالهای پرداخت مستقل خود را سازماندهی کنند، صندوق پولی اروپایی بهوجود آورند و سیستم سویفت اروپایی ایجاد کنند.»
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اما گفته بود به دلیل آنکه کشورهای اروپایی به همکاریهای نزدیک با آمریکا در زمینه مقابله با تأمین مالی تروریسم نیاز دارند، دست زدن به چنین اقدامی دشوار خواهد بود.
سویفت، یا «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی» توسط ۲۳۹ بانک از ۱۵ کشور اروپایی و آمریکای شمالی پیش از این تشکیل شده و هدف از آن توسعه پرداختهای مالی بینالمللی است.
روزنامه هندلزبلت، گزارش رویترز را تأیید کرده و نوشته است: برلین و بروکسل در حال بررسی قطع نظام مالی ایران با نظام مالی جهانی هستند. بر اساس اطلاعاتی که هندلزبلت به دست آورده قرار است اتحادیه اروپا یک نهاد واسطه برای تهاتر (نفت در برابر کالا) به وجود بیاورند و با تکیه بر معاملات پایاپای به روابط اقتصادی خود با ایران ادامه دهند و مطالبات شرکتهای اروپایی و ایران را بر این اساس حسابرسی کنند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ۷ شهریور در دیدار و گفتوگو با حسن روحانی و اعضای هیأت دولت گفته بود که اروپا شایسته اعتماد نیست:
«ارتباط و ادامه مذاکره با اروپا ایراد ندارد اما باید ضمن ادامه این کار از آنها درباره مسائلی نظیر برجام و یا اقتصاد قطع امید کنید.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
کارگر
نماینده مجلس: سونامی بیکاری تا آخر مهرماه ایجاد می شود ▪️اردوی کار: معصومه آقاپورعلیشاهی به «خانه ملت» گفته: از سیل بیکاری عبور کرده ایم پیش بینی می کنم آخر مهر ماه سونامی بیکاری ایجاد می شود، آنقدر به واحد تولیدی در ابعاد مختلف از جمله تهیه مواد اولیه سخت گرفته ایم که چرخه تولید با مشکل مواجه شده است.
بهزاد
اروپاییها هم مثل روسها فقط دنبال چپاول و دوشیدن مردم ایران هستند اونا بااین کارشون به مردم ایزان خیانت میکنن ک کمتر از ی جنایت جنگی نیست
Faryad
مشکلات کشور بخاطر موشک پرانی و بمب از کنترل خارج شده و امروز دلار دوباره از ۱۴۵۰۰ عبور کرد و مردم روز به روز فقیرتر میشن و وضعیتشون فلاکتبارتر میشه اونوقت روحانی و هیئت دولتشون نشستن دارن روضهخونی میکنن!. البته وقتی اداره کشور دست یه عده روضه خون باشه همین میشه دیگه». او در جلسه هیئت میگوید که علی اکبر به حسین گفت: العطَش قد قَتَلنی «بیآبی منو میکشه»! این حرفو کسی میزنه که مردم آبادان و خرمشهر در دولتش به خاطر بیآبی گلولهی ساچمهای خوردند!»
sattar beheshti
رییس شورای شهر سرپل ذهاب گفته است که عذاب زلزله در این منطقه ادامه دارد. مردم نه پول دارند، نه سرپناه، نه بهداشت. از کمکهای وعده داده شده به آنها خبری نیست. بعضیها حاضرند کلیه خود را بفروشند تا خانهشان را بالا ببرند!!.