تراز دریاچه ارومیه سه سانتیمتر کاهش یافت
حجم آب دریاچه ارومیه در مقایسه با سال ۹۶ ، ۶۰میلیون متر مکعب و وسعت آن نیز ۳۰کیلومتر مربع کاهش یافته. سال ۹۷ مبلغی بابت طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه پرداخت نشده.
وضعیت دریاچه ارومیه همچنان وخیم است. نسبت به سال گذشته تراز دریاچه ارومیه ۳ سانتیمتر، حجم آن ۶۰ میلیون مترمکعب و وسعت آن نیز ۳۰ کیلومتر مربع کاهش داشته است. اعتبارات طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه هم پرداخت نشده است.
بهگزارش خبرگزاری مهر، فرهاد سرخوش، مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه دوشنبه ۲۶ شهریور از کاهش سه سانتیمتری تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه پارسال خبر داد.
تراز دریاچه ارومیه امسال به ۱۲۷۰ متر و ۲۹ سانتیمتر رسیده که این میزان در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال ۳ سانیتمتر کاهش را نشان میدهد.
فرهاد سرخوش وسعت دریاچه ارومیه را یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر و حجم آب موجود را یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: «در مقایسه با پارسال حجم آب دریاچه ۶۰ میلیون مترمکعب و وسعت نیز ۳۰ کیلومتر مربع کاهش نشان میدهد.»
وعدهها و پیشبینیهای دولت ایران برای احیای دریاچه ارومیه با تردیدهایی جدی مواجه شده است. بیش از ۸۰ درصد از مساحت کل دریاچه ارومیه طی دو دهه گذشته کاهش یافته و به کمترین میزان سطح وسعت خود رسیده است. بنابر طرح دولت ایران قرار بود دریاچه ارومیه ظرف مدت ۱۰ سال از سال ۱۳۹۴ به تراز اکولوژیک خود برسد. از سال ۹۲ دولت یازدهم با کمک برنامه توسعه ملل متحد و دولت ژاپن تلاش کرد تا بخشهایی از این دریاچه را که ۹۳ درصد آن خشک شده بود را احیا کند.
حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی احیای بخشی از دریاچه ارومیه را از اصلیترین برنامهها و دستاوردهای خود دانسته بود. او در سفر اردیبهشت ۹۷ خود به تبریز قول داده بود که «تا پایان دولت دوازدهم ارتفاع دریاچه یک متر اضافه خواهد شد».
او همچنین در مورد احیای دریاچه ارومیه از عملکرد دولت خود دفاع کرده و خطاب به مردم گفته بود: «اگر روند دریاچه ارومیه روند گذشته بود، در این زمان بهطور کامل خشک شده بود.»
با این حال فرهاد سرخوش میگوید اعتبارات طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز پرداخت نشده است: «امسال با وجود پیگیریهای مکرر، ریالی به طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده نشده است.»
در سال ۱۳۹۶ تنها ۴۵ درصد از اعتبارات دریاچه ارومیه تأمین شد. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری در فروردینماه امسال گفته بود این رقم «تقریباً برابر با تخصیص بودجه برای کل طرحهای عمرانی کشور است.» او وعده داده بود که در سال پیش رو (امسال) «کم بودن تخصیص اعتبارات سال گذشته جبران شود».
اکنون با گفتههای مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه بهنظر میرسد که این وعدهها هم عملی نشده و با وجود مشکلات اقتصادی کشور اعتبارات احیای دریاچه نیز معوق مانده است.
کاهش بارندگی و بروز خشکسالی نیز از دیگر مشکلاتی است که روند احیای این دریاچه را دچار مشکل کرده است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مجموعه خبرهای مربوط به احیای دریاچه ارومیه را از اینجا دنبال کنید.
نظرها
نظری وجود ندارد.