ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برهم صالح کاندیدای ریاست جمهوری عراق شد

احزاب کرد از نامزد اتحادیه میهنی کردستان چندان حمایت نکرده‌اند. حزب دموکرات کردستان گفته که به زودی کاندیدای خود را معرفی می‌کند.

کردهای عراق باید برای مقام ریاست جمهوری کاندیدای خود را معرفی کنند. اتحادیه میهنی کردستان برهم صالح را به‌عنوان تنها کاندیدای خود معرفی کرده اما با اقبال زیادی از سوی احزاب کردی مواجه نشده است. حزب دموکرات کردستان اعلام کرده که کاندیدای خود را معرفی خواهد کرد.

برهم صالح پیش از این به‌عنوان عضو اتحادیه میهنی ریاست منطقه کردستان را برعهده داشت

به‌گزارش رووداو، آسوس علی، از اعضای رهبری اتحادیه میهنی کردستان عراق گفته است که برهم صالح با رأی مخفی انتخاب شده و توانسته است بر دو رقیب خود، لطیف شریف و محمد صابر پیروز شود.

علی گفت: «صالح نامه‌ای به هیئت سیاسی اتحادیه میهنی فرستاده بود که در آغاز نشست این نامه خوانده شد. او بعد اعلام کرد که از حزبش "ائتلاف برای دموکراسی و عدالت" به صفوف اتحادیه میهنی بازخواهد گشت و در این اتحادیه فعالیت خود را ادامه خواهد داد.»

آسوس علی افزود در نشست تعیین کاندیدای ریاست جمهوری برهم صالح ۲۶ رأی، محمد صابر ۱۵ رأی و لطیف رشید یک رأی به دست آوردند.

برهم صالح که در سال ۱۹۶۰ در سلیمانیه متولد شده و در ۱۹۸۷ دکترای خود در رشته آمار را  از دانشگاه لیورپول انگلستان گرفته است، پیش از این به‌عنوان عضو اتحادیه میهنی ریاست منطقه کردستان را برعهده داشت اما در سال ۲۰۱۷ از این حزب جدا شد و «ائتلاف برای دموکراسی و عدالت» را تشکیل داد.

حزب ائتلاف برای دموکراسی و عدالت بعد از ظهر چهارشنبه اعلام کرد که صالح و گروهی از اعضای این حزب نامه استعفای خود را تقدیم کرده‌اند و این استعفا پذیرفته شده است. در این بیانیه آمده است: «ما امیدواریم که وضعیت سیاسی و شخصیت آقای برهم، به‌ویژه در این برهه بحرانی در عراق و کردستان، در خدمت منافع مردم کردستان باشد.»

حزب ائتلاف برای دموکراسی و عدالت دو کرسی در پارلمان عراق دارد اما از برهم صالح به‌عنوان کاندیدای ریاست جمهوری به‌شکل رسمی حمایت نکرده است.

پس از سرنگونی حکومت صدام حسین در عراق، اتحادیه میهنی کردستان عراق پست ریاست جمهوری عراق را در دو دوره توسط جلال طالبانی و یک دوره توسط فواد معصوم در اختیار داشت.

اعضای حزب دموکرات کردستان عراق می‌گویند این حزب حق دارد کاندیدای خود را برای سمت ریاست جمهوری معرفی کند.

فاضل میرانی، رئیس دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان عراق گفت: برهم صالح کاندیدای مشترک ما و اتحادیه میهنی نیست. حزب ما کاندیدای خود را برای ریاست جمهوری دارد.»

منابع خبری در عراق، پیش از این از توافق دو حزب پارتی و اتحادیه میهنی بر سر نام برهم صالح برای پست ریاست جمهوری خبر داده بودند اما این خبر از سوی منابع رسمی تأیید نشد.

پس از گذشته چهارماه از انتخابات پارلمانی عراق، روز شنبه ۱۵ سپتامبر / ۲۴ شهریور پارلمان عراق سرانجام پس از روزها بحث و بررسی، محمد حلبوسی را به عنوان رئیس چهارمین دور پارلمان انتخاب کند.

انتخابات دور چهارم پارلمان عراق، ۱۲ ماه مه / ۲۲ اردیبهشت برگزار شد و ائتلاف‌های «سائرون»، «فتح»، «نصر» و «دولت قانون» به ترتیب بیشترین کرسی‌ها را به‌دست آوردند.

تلویریون المیادین، نزدیک به ایران دو روز پیش اعلام کرد که ائتلاف‌های «سائرون» به رهبری مقتدی صدر و «فتح» به رهبری هادی عامری، از نیروهای نزدیک به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، بر سر نخست‌وزیری عادل عبدالمهدی توافق کرده‌اند. اما این خبر نیز از سوی منابع رسمی تأیید نشد.

عبدالمهدی پیش از این وزیر نفت عراق و از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ یکی از دو معاون رئیس‌جمهور عراق و در دولت موقت این کشور پس از سقوط صدام وزیر دارایی بود.

حیدر عبادی نخست‌وزیر عراق اعلام کرده که قصد ندارد برای دومین بار نامزد نخست‌وزیری شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    انتخاب برهم صالح از طرف اتحادیۀ میهنی کوردستان برای کاندیداتوری ریاست جمهوری عراق در شرایطی است که وی از زمان اتخابات مجلس مرکزی عراق از اتحادیه میهنی خارج شده بود و جریان خودش را با نام همپیمانی عدالت و دموکراسی تشکیل داده بود. با بازگشت مجدد وی به اتحادیه، مخالفان وی هم به مخالفت با کاندیداتوری وی پرداختند و به طور مشخص هنگامی که نام وی به عنوان نامزد نهایی اتحادیه اعلام شد، ملا بختیار از دیگر رهبران باسابقۀ اتحادیۀ میهنی کوردستان سالن را ترک کرد. دواقع علاوه بر احزاب دیگر، در خود اتحادیه هم مخالفان زیادی برای انتخاب برهم صالح وجود داشت.