#اعتراضات- از میان آنها: اعتصاب رانندگان کامیون به رغم تهدیدها برای سومین روز ادامه یافت
شروع دوباره اعتراض کشاورزان اصفهان، تجمع کارگران وفای سپهر بم و کارکنان تعاونی سهام عدالت، اعتراض ساکنان ده ونک به تخریب خانههایشان و تجمع سپردهگذاران خبرساز بود.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که سهشنبه سوم مهر صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
اعتصاب رانندگان برای سومین روز متوالی ادامه دارد
ادامه اعتصاب رانندگان کامیون موجب کمبود سوخت در برخی از جایگاههای توزیع بنزین شد. روابط عمومی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران هم در واکنش به تشکیل صف طولانی مقابل جایگاههای توزیع سوخت در استان هرمزگان، از شهروندان خواست «از تجمع مقابل جایگاههای سوخت خودداری نمایند».
دوشنبه ۲ مهر تصاویری از تشکیل صف طولانی مقابل جایگاههای سوخت در استان بوشهر و هرمزگان منتشر شده بود.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی میزان ذخیرهسازی سوخت در تأسیسات و انبارهای شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه هرمزگان را «به میزان مورد نیاز مردم» اعلام کرده و از مردم خواسته است «بابت تامین سوخت» نگران نشوند.
برخی از مقامهای قضایی نیز اعتصاب کنندگان را به برخورد قضایی شدید تهدید کردند. دادستان شیراز در همین رابطه گفت: «با کسانیکه به هر شکل مانع خدمات رسانی و جابه جایی بار و کالا شوند، بر اساس قانون برخوردی جدی انجام می شود». این مقام قضایی رانندگان اعتصابی را به محکوم شدن به «محاربه» تهدید کرد.
خبرگزاریهای وابسته به دولت جمهوری اسلامی نیز به نقل از مدیران شرکتهای حمل و نقل و روسای اتحادیه کامیونداران در چند استان گزارش دادند که «رانندگان اعتصاب نکردهاند».
در همدان نیز اداره کل راهداری برای مقابله با اعتصاب، ۴ هزار و ۵۰۰ حلقه لاستیک میان کامیونداران و رانندگان توزیع کرد.
یک ویدئو از اعتصاب رانندگان در استان مرکزی، اراک را در زیر ببینید:
[video width="520" height="330" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/09/rananadegan-arak.mp4"][/video]
کامیونداران و رانندگان کامیون از یکم مهر دور تازهای از اعتصاب را آغاز کردند. در شبکههای اجتماعی تصاویر و ویدئوهایی از اعتصاب رانندگان در شهرهای مختلف منتشر شده است.
در همین زمینه:
رانندگان کامیون پیش از این نیز شهریور، مرداد و خرداد امسال در اعتراض به مشکلات صنفی خود اعتصاب کردند. به دنبال این اعتصاب مجلس شورای اسلامی کمیته ویژهای برای پیگیری مطالبات رانندگان کامیون تشکیل داد.
رانندگان آنگونه که در فراخوان شورای هماهنگ کننده رانندگان سراسر ایران آمده، خواستار افزایش نرخ کرایه بار، تامین قطعات یدکی و لاستیک ارزان قیمت، کاهش سهم شرکتهای باربری از نرخ کرایه، پرداخت سهم دولت حق بیمه رانندگان هستند.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، ۲ مهر همزمان با دومین روز اعتصاب سراسری رانندگان در چندین شهر گزارش داد: سازمان راهداری کلیات محاسبه تعرفه حمل کالا براساس تن–کیلومتر را تصویب کرده است.
یک ویدئو از پایانه باربری نیشابور و اعتصاب رانندگان ببینید:
[video width="520" height="330" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/09/naishabur.mp4"][/video]
کشاورزان اصفهان در اعتراض به عدم تامین آب تراکتورها را در شهر پارک کردند
کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به عدم تامین آب برای کشت پاییزه از شنبه ۳۱ شهریور باردیگر اعتراضات خود را آغاز کردند. آنها این بار برای نشان دادن اعتراض خود به عملی نشدن وعده استاندار و سایر مقامهای دولتی، تراکتورهای خود را در نقاط مختلف شهر پارک کردند.
حسینعلی امیری دبیر خانه کشاورز اصفهان به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفته که این تحصن به دلیل عملی نشدن وعده استاندار برای تامین آب کشت پائیزه صورت گرفته است.
کشاورزان اصفهان تابستان و بهار امسال در اعتراض به عدم تامین آب و خشکسالی اعتراضهای گستردهای شکل دادند. آنها به نشانه اعتراض در محل برگزاری نمازجمعه اصفهان حاضر شدند و به خطیب جمعه پشت کردند. نیروهای یگان ویژه نیز چندین بار به کشاورزان معترض حمله کردند.
امیری گفته که پس از این اعتراضها، استاندار اصفهان به کشاورزان قول داده که آب مورد نیاز کشت پائیزه را تامین کند اما این طرح نیز متوقف شده است.
او درباره پرداخت کمک مالی به کشاورزان هم گفته که تنها ۵۰۰ هزار تومان به کشاورزان دارای دفترچه کشاورزی که فقط ۳۰ درصد جمعیت کشاورزان اصفهان را تشکیل میدهند، پرداخت شده است.
پایان اعتراض سه روزه کارگران تولیپرس و بسته بندی البرز
کارگران تولیپرس و بستهبندی البرز که از ۳۱ شهریور در اعتراض به ادامه «تعطیلی موقت» کارخانه و «مرخصی اجباری» کارگران در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند، به اعتراض خود خاتمه دادند.
خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، گزارش داد این تجمع اعتراضی پس از حضور مدیران شرکت در جمع کارگران معترض و قول پیگیری مطالبات آنها پایان گرفت.
کارگران تولیپرس و بسته بندی البرز از مرداد امسال به «مرخصی اجباری» فرستاده شدند. آنها گفتهاند که کارفرما تنها با هشت کارگر قرارداد بیش از یک ماه امضاء کرده و سایر کارگران با قراردادهای یک ماهه مشغول به کار هستند.
کارگران شرکت تعاونی وفای سپهر بم تجمع کردند
شماری از کارگران شرکت تعاونی وفای سپهر در شهرستان بم استان کرمان سهشنبه سوم مهر مقابل ساختمان مدیریت این شرکت تجمع کردند. شرکت تعاونی وفای سپهر وابسته به موسسه خیریه سپهر مهر است.
به گزارش ایلنا، کارگران این شرکت تعاونی که دچار ضایعات نخاعی شدید هستند، بیش از سه ماه دستمزد معوق دارند.
به گفته یکی از کارگران فعالیت این شرکت از سه ماه قبل به دلیل افزایش مشکلات مالی متوقف شده و کارگران کاری برای انجام دادن ندارند.
شرکت تعاونی وفای سپهر دارای دو کارگاه دوزندگی و سیمپیچی است که قطعات مورد نیاز شرکتهای خودروسازی چون مگا موتور، تراکتورسازی و سایپا را تامین میکند.
تعداد کارگران این واحد تولیدی ۸۰ تن اعلام شده است.
کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت برای سومین روز تجمع کردند
کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت برای سومین روز پیاپی مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی تجمع کردند.
آنها یکشنبه یکم مهر برای پیگیری مطالبات مزدی معوق خود به تهران آمدند و پس از اینکه از تجمع مقابل سازمان خصوصیسازی نتیجهای نگرفتند، یکشنبه شب را به همراه خانوادههایشان در خیابان ماندند و صبح دوم مهر باردیگر مقابل ساختمان سازمان خصوصیسازی جمع شدند.
کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت گفتهاند که تنها در صورت دریافت مطالباتشان به اعتراض خود پایان میدهند.
آنها میگویند که سازمان خصوصیسازی مصوبه هیئت دولت و هیئت عالی واگذاری مبنی بر پرداخت مطالبات مزدی ۱۵۰۰ نیروی کار دفاتر شرکت تعاونی سهام عدالت را اجراء نمیکند و اعلام کرده که تنها به دو تن از کارکنان هر یک از دفاتر دستمزد پرداخت میکند.
تجمع ساکنان ده ونک برای جلوگیری از تخریب خانههایشان
۹۰ خانوار ساکن مجتمع مسکونی متعلق به شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران دشنبه دوم مهر در اعتراض به صدور حکم تخریب خانههایشان مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران پیشتر در ۲۷ مرداد امسال چند واحد مسکونی در این منطقه را تخریب کردند.
ساکنان این مجتمع مسکونی کارگران شرکت تجهیزات راهآهن ایران هستند که از ۷۰ سال قبل در این محل سکونت دارند.
یکی از ساکنان محلی به خبرگزاری مهر گفته از سال ۸۲ دولت وقت، کل زمین این محدوده را در اختیار دانشگاه قرار میدهد؛ بدون آنکه توجهی به بنچاقهایی که در اختیار کارکنان این کارخانه است، داشته باشد.
این تصمیم دولت محمد خاتمی مبنی بر واگذاری زمینهای این منطقه به دانشگاه الزهرا پس از اعتراض ساکنان به صورت موقت مسکوت ماند اما مرداد امسال این دانشگاه با نصب اعلامیه زمینها را متعلق به خود دانست و به ساکنان اعلام کرد: «این مکان در راستای اجرای دادنامه قطعی صادره از مجتمع قضایی صدر مبنی بر خلع ید و قلع و قمع بنا تخریب گردیده و متعلق به دولت جمهوری اسلامی به نمایندگی از دانشگاه الزهرا است. هر گونه تصرف در آن غیرقانونی و پیگرد قضایی دارد».
زهرا نژادبهرام عضو شورای شهر تهران ۱۲ شهریور امسال در واکنش به تخریب خانه ساکنان این منطقه، زمینها را متعلق به دانشگاه الزهرا دانسته و گفته بود که تخریب بر اساس دستور مقام قضایی صورت میگیرد.
ساکنان این واحدها اما دوشنبه با تجمع مقابل ساختمان شورای شهر تهران خواستار جلوگیری از تخریب منازل خود شدند.
سپردهگذاران کاسپین همچنان تجمع میکنند
سپردهگذاران موسسه مالی و اعتباری کاسپین در تهران و رشت طی روزهای گذشته باردیگر مقابل ساختمان دادسرای رسیدگی به جرایم پولی و موسسه کاسپین تجمع کردند. این سپردهگذاران میگویند که وعده مسئولان بانکی مرکزی مبنی بر بازگرداندن سپردههای آنها محقق نشده و هنوز نتوانستهاند به پول خود برسند.
در چند ویدئو و عکس منتشر شده از این تجمعات، معترضان علیه مقامهای بانک مرکزی، قوه قضائیه و دولت شعار میدهند.
بانک مرکزی ایران پیشتر اعلام کرده که بیش از ۹۸ درصد مطالبات سپردهگذاران موسسههای مالی و اعتباری را بازگردانده است.
یک ویدئو از تجمع سپردهگذاران در تهران را ببینید:
نظرها
نظری وجود ندارد.