برهم صالح رئیس جمهور عراق شد
پارلمان عراق یکی از دوستان نزدیک جمهوری اسلامی را به عنوان رئیس جمهور عراق انتخاب کرد. صالح با آمریکا و اروپا هم روابط خوبی دارد.
پارلمان عراق برهم صالح، سیاستمدار کرد و نامزد حزب اتحادیه میهنی و یکی از سیاسمتداران نزدیک به جمهوری اسلامی و در همان حال نزدیک به ایالات متحده آمریکا را به ریاست جمهوری عراق انتخاب کرد. مسعود بارزانی، رئیس حزب دمکرات کردستان عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرده که ساز و کار رأیگیری در پارلمان عراق «نامتعارف» بوده است.
تلویزیون دولتی عراق شامگاه سهشنبه ۲ اکتبر/ ۱۰ مهر اعلام کرد که برهم صالح، نامزد حزب اتحادیه میهنی در دور دوم و بعد از انصراف فواد حسین، به عنوان سومین رئیس جمهور عراق بعد از سقوط صدام حسین انتخاب شد. ۲۱۹ نماینده پارلمان عراق به برهم صالح رای دادند و ۲۹ نماینده به فواد حسین، نماینده حزب دمکرات کردستان عراق.
حزب دمکرات کردستان عراق در دوم رایگیری نامزدی فواد حسین را پس گرفت اما محمد حلبوسی، رئیس پارلمان عراق با درخواست نمایندگان حزب دمکرات کردستان مخالفت کرد به این دلیل که مطابق قانون، فواد حسین شخصاً میبایست از نامزدی ریاست جمهوری عراق کنارهگیری میکرد. نمایندگان حزب دمکرات کردستان عراق در اعتراض به این تصمیم صحن پارلمان را ترک کردند.
به گزارش خبرگزاری روداو، مسعود بارزانی، رئیس حزب دمکرات کردستان عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرده که ساز و کار انتخاب برهم صالح «نامتعارف» بوده است. به گفته بارزانی فراکسیون احزاب کرد در پارلمان میبایست نامزد مورد وثوق خود را اعلام کنند و نه احزاب کرد به طور جداگانه.
برهم صالح متولد ۱۹۶۰ از مخالفان برگزاری همهپرسی استقلال کردستان عراق بود. او از دوستان نزدیک جمهوری اسلامی به شمار میرود که در عین حال با ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نیز روابط دوستانهای دارد. صالح مؤسس دانشگاه آمریکایی در سلیمانیه بوده است.
این سیاستمدار کرد دکترای خود را در زمینه رایانه از دانشگاه لیورپول بریتانیا دریافت کرده و به زبانهای کردی، عربی، فارسی و انگلیسی مسلط است.
در سال ۱۹۷۶ صالح به حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق به رهبری جلال طالبانی پیوست و در دوران زمامداری صدام حسین چند بار هم بازداشت شد و به زندان افتاد. او بعد از خودمختاری کردستان عراق، نماینده اقلیم در آمریکا بود.
صالح در طول مدت اقامتش در اروپا مسئولیت دفتر حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق را بر عهده داشت و بعدها که اقلیم کردستان عراق در سالهای دهه ۱۹۹۰، خودمختاری به دست آورد، نماینده اقلیم در آمریکا به شمار میرفت.
برهم صالح در فاصله بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ نخست وزیر اقلیم کردستان عراق بود و بعد از سقوط حکومت صدام حسین، در بهار ۲۰۰۳ به سمت معاون نخست وزیر در دولت گذار ایاد علاوی منصوب شد.
صالح در دولت موقت ابراهیم جعفری در سال ۲۰۰۵ سمت معاونت نخست وزیری در امور اقتصادی را به عهده داشت.
صالح در سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ بار دیگر به نخست وزیری اقلیم کردستان عراق رسید.
در سال ۲۰۱۴ او با فواد معصوم برای دستیابی به ریاست جمهوری عراق رقابت میکرد اما فراکسیون ائتلاف کردها در پارلمان عراق، معصوم را بر صالح ترجیح داد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.