ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر مرکل به اسرائیل: توافق هسته‌ای با ایران و اردوگاه خان الاحمر

گفت‌وگوی نخست‌وزیر اسرائیل با صدراعظم آلمان یک روز به تعویق افتاد. علاوه بر گسترش همکاری‌های علمی، امنیت اسرائیل در دستور کار سران دو کشور قرار دارد.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان برای دیدار و گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل وارد بیت‌المقدس (اورشلیم) شده است. گسترش همکاری‌های اقتصادی و علمی با اسرائیل و همچنین توافق هسته‌ای با ایران در دستور کار رهبران دو کشور قرار دارد. مرکل اعلام کرده بود که اگر اسرائیل اردوگاه خان الاحمر آوارگان فلسطینی در کرانه باختری را تخریب کند، این دیدار را لغو می‌کند.

چهارشنبه ۳ اکتبر، کرانه باختری: آورگان فلسطینی در اردوگاه خان الاحمر تصویر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را به دست گرفته‌اند

شامگاه چهارشنبه ۳ اکتبر/۱۱ مهر در بدو ورود صدراعظم آلمان به بیت‌المقدس (اورشلیم)، مرکل و نتانیاهو بیانیه مشترکی صادر نکردند. ابتدا قرار بود سران آلمان و اسرائیل گفت‌وگوها را شبانه آغاز کنند اما مذاکرات به پنجشنبه ۴ اکتبر/ ۱۲ مهر موکول شد.

قرار است که امروز مرکل و هیأت همراه از موزه «یادواشم» برای قربانیان هولوکاست بازدید کنند. سپس گفت‌وگوها آغاز می‌شود. وزارت اقتصاد اسرائیل و دولت آلمان توافق‌نامه‌ای درباره گسترش همکاری‌های علمی دو کشور، به ویژه درباره امنیت سایبری و فن‌آوری نانو به امضاء رسانده‌اند. گسترش شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری و همچنین توافق هسته‌ای با ایران سبب اختلاف عمیق بین دو کشور شده است. نتانیاهو، صدراعظم آلمان را متهم کرده که در قبال ایران بیش از حد نرمش نشان می‌دهد.

امید نوری‌پور، سیاستمدار ایرانی – آلمانی و یکی از نمایندگان حزب سبزها در پارلمان آلمان (بوندستاگ) از دولت مرکل خواسته است که صرف‌نظر از رابطه ویژه‌ای که آلمان بعد از جنگ جهانی دوم با اسرائیل برقرار کرده، موارد اختلاف بین دو کشور را با صراحت اعلام کند. نوری‌پور گفته است:

«تلاش ما برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران مانع از اشاعه سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه می‌شود. این امر با تلاش ما برای تأمین امنیت اسرائیل هم‌پوشانی دارد. به همین شکل منع گسترش شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری هم در خدمت صلح است.»

همزمان با سفر مرکل به اسرائیل، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز به واشنگتن سفر کرده است. ماس شامگاه گذشته بعد از دیدار با مایک پمپئو، همتای آمریکایی خود در جمع خبرنگاران گفته است:

«در نهایت، ما (آلمان و آمریکا) به دنبال اهداف مشترکی در قبال ایران هستیم. ما فقط مسیرهای متفاوتی را برای دستیابی به این اهداف مشترک برگزیده‌ایم.»

وزیر خارجه آلمان یادآوری کرد که آلمان هم نگران برنامه موشکی ایران است. ماس گفت نیروهای نظامی تحت فرمان ایران می‌بایست از سوریه خارج شوند.

نتانیاهو بارها به تأکید اعلام کرده که اسرائیل حضور نظامی ایران در سوریه را تحمل نخواهد کرد.

استقرار سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰ و همچنین نصب سیستم‌های خودکار دفاعی در واکنش به سقوط هواپیمای نظامی روسیه در لاذقیه سبب شده که جنگنده‌های اسرائیلی نتوانند مانند سابق مواضع سپاه قدس و شبه‌نظامیان شیعه هم‌پیمان در سوریه را بمباران کنند.

نتانیاهو می‌گوید حمایت آلمان و سایر کشورهای اتحادیه اروپا از توافق هسته‌ای، سبب می‌شود که جمهوری اسلامی بتواند با دست باز، از طریق سوریه موشک‌های بالستیک در اختیار حزب‌الله لبنان بگذارد.

یک دیپلمات بلندپایه آلمانی شامگاه گذشته با رامی حمدالله، نخست‌وزیر فلسطین درباره اردوگاه خان الاحمر  دیدار و گفت‌وگو کرد. اسرائیل با این ادعا که ساخت اردوگاه خان الاحمر، غیر قانونی بوده است، قصد تخریب آن را دارد. مقامات فلسطینی برای جلوگیری از تخریب این اردوگاه از اسرائیل به دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه شکایت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.