نگرانی سندیکاهای کارگری از برخوردهای قضایی با رانندگان کامیون در ایران
اتحادیه رانندگان جادهای آمریکا خواهان شناسایی حقوق رانندگان ایرانی شده. فدراسیون کارگران حمل و نقل بینالمللی نیز نگرانی خود را از بازداشت رانندگان بیان کرده.
در شرایطی که در اثر سقوط ارزش ریال ۹۰ درصد از قدرت خرید کارگران کم شده، چهارمین دور اعتصاب رانندگان کامیون در ایران ادامه دارد. اتحادیه رانندگان جادهای آمریکا از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است به حقوق بینالمللی رانندگان ایرانی توجه کند. فدراسیون کارگران حمل و نقل بینالمللی نیز از برخوردهای قضایی با رانندگان ایرانی اظهار نگرانی کرده است.
اتحادیه رانندگان جادهای آمريكا (تيمسترز) در نامهای به معاون مدیر بخش منافع ایران در ایالات متحده آمریکا از جمهوری اسلامی ایران خواست حقوق بینالملل رانندگان از جمله حق تشکیل اجتماعات و انجمنها و آزادی بیان و تجارت آنها را به رسمیت بشناسد.
جیمز پی هوفا پرزیدنت اتحادیه تیمسترز در این نامه نوشته است:
«اتحادیه اتحادیه رانندگان جادهای آمريكا که یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارمند حمل و نقل در آمریکا و کانادا را نمایندگی میکند، همبستگی خود را با برادران و خواهران ایرانی ابراز میدارد. ما از دولت ایران میخواهیم به شکایتهای کامیونداران اعتصابکننده گوش دهند و به خواستههای برحق آنها رسیدگی کنند و حقوق بین المللی شناخته شده آنها و حق تشکیل اجتماعات و انجمنها و آزادی بیان و تجارت آنها را به رسمیت بشناسد.»
رونوشت این نامه برای دبیرکل فدراسیون بینالمللی رانندگان حمل و نقل (آی تی اف) و دبیر کل کنفدراسیون اتحادیههای کارگران نیز ارسال شده.
چهارمین دور اعتصاب رانندگان کامیون در سال جاری از یکم مهر آغاز شده است. در جریان این اعتصاب تا به حال بیش از ۱۵۰ تن از رانندگان در شهرهای مختلف دستگیر شدهاند.
شامگاه گذشته علیاکبر جاویدان، فرمانده انتظامی استان گلستان اعلام کرده که هشت نفر از رانندگان کامیون که در اعتصاب بودند در گرگان و بندرگز شناسایی و بازداشت شدهاند. این رانندگان متهم به اخلال در نظم و امنیت جادههای استان متهم شدهاند.
فدراسیون کارگران حمل و نقل بینالمللی نیز چهارشنبه ۱۱ مهر با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده است که از واکنش مسئولان قوه قضائیه نسبت به رانندگان اعتصابی کامیون در ایران نگران است.
نوئل کورد، رئیس بخش حمل و نقل جادهای فدراسیون بینالمللی کارگران حمل و نقل گفته است:
«این فدراسیون در مورد وضعیت بسیار نگران است. بگذارید روشن شود که اتحادیههای ITF در سراسر جهان همبستگی خود را اعلام میکنند و در کنار رانندگان ایران برای مبارزه آنها در به دست آوردن حقوقشان ایستادهاند.»
صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه دوشنبه ۹ مهر رانندگان را به «اشد مجازات» تهدید کرد. محمدجعفر منتظری دادستان کل جمهوری اسلامی هم اتهام رانندگان بازداشت شده را «قطاع الطریق» و «اقدام علیه امنیت ملی» اعلام کرده است.
رانندگان معترض خواستار افزایش نرخ کرایه حمل بار، قرار گرفتن رانندگی در فهرست مشاغل سخت و زیانآور، کاهش نرخ تعرفه – حق کمیسیون- شرکتهای باربری، تامین لوازم یدکی و لاستیک با نرخ ارز مرجع، پرداخت سهم دولت حق بیمه رانندگان و برخورد با فساد و ارتشاء ماموران پلیس راه هستند.
اعتصاب کامیونداران ایرانی همچنان ادامه دارد. کانون انجمن صنفی کارفرمایان شرکتها و موسسات حمل و نقل داخلی کالا با افزایش ۲۵ درصدی کرایه حمل و نقل مخالفت کرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.