#اعتراضات_ از میان آنها: به کارگران ساختمانی بیمه بیکاری پرداخت کنید
دو راننده دیگر در روز پانزدهم اعتصاب دستگیر شدند. دانشجویان به سکوت اساتید در برابر بازداشت همکلاسیهایشان اعتراض کردند. همچنین: ادامه اعتراض کارکنان سهام عدالت و دفاتر مخابرات روستایی و تحصن کارگران شهرداری شادگان.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که یکشنبه ۱۵ مهر صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان خواستار پرداخت بیمه بیکاری به کارگران ساختمانی شدند
انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان در بیانیهای خواستار پرداخت بیمه بیکاری به کارگران ساختمانی شدند. آنها در این بیانیه از دولت و دیگر دستگاههای حکومتی خواستند که «سریعا کمیتههای رسیدگی به مشکلات کارگران و اقشار آسیبپذیر» را فعال کند، تا «مردم کمتر آسیب ببینند».
در بخشی از این بیانیه آمده است: کارگران ساختمانی که «هر روز با دست خالی به خانه باز میگردند وامروز به فردا برخلاف میل باطنی خود با خانواده اش دروغ می گوید تا کی می تواند این رنج ومشقت شرمندگی وگرسنگی راتحمل کند؟».
انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان «از همه فعالین عرصه دفاع از حقوق کارگر ومسولین انجمنها و نمایندگان واقعی انان وهمه دلسوزان عدالت وانسانیت» و همچنین نمایندگان مجلس خواستهاند که برای تبدیل شدن «پرداخت بیمه بیکاری» به یک مطالبه عمومی از کارگران ساختمانی حمایت کنند.
این بیانیه همچنین تحریمهای آمریکا علیه ایران را «غیر اخلاقی و جنایتکارانه» خوانده و «دخیل کردن تشکلات کارگری در تصمیمگیریها و تشکیل کمیتههای مختص تشکلات ساختمانی» را از جمله راهکارهای جدی برای کاهش بحران اقتصادی پس از تحریمها برشمرده است.
پانزدهمین روز اعتصاب رانندگان کامیون: دو راننده دیگر بازداشت شدند
در پانزدهمین روز اعتصاب رانندگان کامیون، ابوالفضل زارعی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان از بازداشت دو تن دیگر از رانندگانی که در اعتصاب شرکت کردند، خبر داد. خبرگزاری فارس نیز از استعفای شفاهی عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما جمهوری اسلامی او مدعی شد این دو تن « با سنگپرانی به کامیونها برای رانندگان ایجاد مزاحمت میکردند، به وسیله گشت نامحسوس شناسایی، دستگیر و تحت نظر قرار گرفتند».
پیش از این نیز حداقل ۲۷۰ تن از رانندگان معترض در شهرهای مختلف ایران دستگیر و زندانی شدهاند.
مقامهای قضایی ایران اتهام رانندگان بازداشت را «قطاع الطریق» و «اقدام علیه امنیت ملی» دانستهاند. صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه گفته که رانندگان بازداشت شده به «اشد مجازات محکوم خواهند شد».
به رغم این تهدیدها اما رانندگان در چندین شهر ایران همچنان از حمل و نقل کالاها خودداری میکنند. وزیر راه و شهرسازی شنبه ۱۴ مهر گفته بود: با توجه به نقش کامیونداران در بخشهای مختلف این وزارتخانه «پیگیر مطالبات و نیازهای آنان است». امروز علی کرد نماینده مجلس شورای اسلامی گفت که وزیر راه و شهرسازی استعفاء کرده است. روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی چند ساعت بعد خبر استعفاء آخوندی را تکذیب کرد.
۱۵۳ نماینده مجلس نیز در نامهای به حسن روحانی از او خواسته بودند برای پایان دادن به اعتصاب رانندگان که «موجب اختلال در توزیع سوخت و کالاها شده» اقدامات حمایتی فوری انجام دهد.
منابع خبری رسمی جمهوری اسلامی ایران طی روزهای گذشته چندین گزارش مبنی بر پایان مشکلات و اعتصاب رانندگان کامیون در شهرهای مختلف منتشر کردهاند. در ادامه این گزارشها یکشنبه نیز این رسانهها گزارش کردند که مجلس شورای اسلامی تعرفه نرخ کرایه حمل بار بر اساس مسافت و وزن را بررسی میکند.
پیش از این خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از موافقت وزارت راه و شهرسازی با محاسبه کرایه حمل بار بر اساس مسافت و وزن خبر داده بود.
سازمان راهداری جمهوری اسلامی ایران طی دو هفته گذشته برای مقابله با اعتصاب رانندگان کامیون، اقدام به توزیع تعداد محدودی لاستیک نیز کرده است.
رانندگان کامیون اما در چهارمین دور اعتصاب خود خواستار اجرای تعهدات دولت در قبال بیمه رانندگان، شناسایی رانندگی به عنوان مشاغل سخت، تامین لوازم یدکی و لاستیک با قیمت مناسب، افزایش نرخ کرایه حمل بار، کاهش حق کمیسیون و مقابله با فساد و دلالی شرکتهای باربری و همچنین برخورد با فساد مالی و ارتشاء ماموران پلیس راه شدهاند.
یک ویدئو از حرکت دو کامیون در مسیر اصفهان_شاهین شهر اصفهان ببیند:
[video width="360" height="640" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/10/ranandeha-shahinshahr-15.7.mp4"][/video]
سپاه پاسداران کامیونها را اسکورت کرده است. سپاه پاسداران و دیگر نهادهای نظامی ایران طی دو هفته گذشته برای مقابله با اعتصاب رانندگان، کامیونهای خود را به جادهها فرستادند.
یک ویدئو از اعتصاب رانندگان در دزفول را هم ببینید:
[video width="640" height="360" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/10/ranandeha-dezful-15.7.mp4"][/video]
کارگران شهرداری شادگان در اعتراض به هشت ماه دستمزد معوق در ورودی ساختمان شهرداری را مسدود کردند
کارگران شهرداری شادگان در استان خوزستان برای دومین روز پیاپی مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. آنها یکشنبه ۱۵ مهر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان در ورودی ساختمان شهرداری را مسدود کردند و مانع رفت و آمد مراجعین و کارمندان به داخل ساختمان شدند.
خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، تعداد کارگران معترض را حدود ۵۰ تن گزارش کرده که هشت ماه دستمزد دریافت نکردهاند.
یکی از کارگران گفته: «عدم پرداخت دستمزدها زندگی را برای کارگران و خانوادههایشان سخت کرده، اما آنها دلیل کمبود فرصت شغلی در شادگان چاره ای جز ادامه کار در شهرداری ندارند».
کارگران شهرداری شادگان که از روز گذشته بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان تجمع کردهاند، پیش از این نیز ۲۳ اردیبهشت در اعتراض به پرداختنشدن ۹ ماه حقوق خود در برابر شهرداری دست به اعتراض زدند.
کارگران شهرداری آبادان و اهواز در استان خوزستان هم طی ماههای گذشته در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان مقابل ساختمان شهرداری این شهرها تجمع کرده بودند. بسیاری از کارگران شهرداریها با قراردادهای موقت و تحت پوشش شرکتهای پیمانکاری و تامین نیروی انسانی به کار گرفته شدهاند.
کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت شب را در خیابان ماندند
شماری از کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت که به نمایندگی از دیگر همکاران خود به تهران آمدند تا با تجمع مقابل ساختمان وزارت اقتصاد به پرداخت نشدن دستمزدهایشان اعتراض کنند، شامگاه شنبه ۱۴ مهر تا صبح یکشنبه ۱۵ مهر را در خیابان ماندند. آنها صبح امروز بار دیگر مقابل ساختمان وزارت اقتصاد تجمع و به صورت نمادین تابوت سهام عدالت را حمل کردند.
این کارکنان یکم تا چهارم مهر نیز در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی و پرداخت نشدن معوقات مزدیشان مقابل ساختمان سازمان خصوصی تجمع کردند. معترضان میگویند که سازمان خصوصیسازی حاضر به اجرای مصوبه دولت مبنی بر پرداخت دستمزد حدود ۱۵۰۰ کارمند دفاتر تعاونی شرکت سهام عدالت نیست و تنها به دو تن از کارکنان در هر یک از دفاتر استانی ۹۹۰ هزار تومان دستمزد پرداخت میکند.
کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت در دولت محمود احمدینژاد به منظور اجرای برنامه «سهام عدالت» استخدام موقت شدند. با گذشت ۱۱ سال از آغاز به کار اما سازمان خصوصیسازی بخشی از معوقات مزدی آنها را پرداخت و قراردادهایشان را تمدید نمیکند.
کارگران مخابرات روستایی: شرکت مخابرات رای دیوان عدالت اداری را نمیپذیرد
دیوان عدالت اداری ایران مرداد امسال شرکت مخابرات جمهوری اسلامی را به عقد قرارداد رسمی با کارگزاران دفاتر مخابرات روستایی موظف کرد. کارگزاران دفاتر مخابرات روستایی اما یکشنبه ۱۵ مهر به خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، گفتند که وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات رای دیوان عدالت اداری را نمیپذیرد. به گفته آنها وزیر ارتباطات و فناوری این رای را موجب فشار بیرونی و افزایش هزینههای مالی شرکت مخابرات دانسته است.
کارگزاران دفاتر روستایی شرکت مخابرات ایران طی سالهای گذشته بارها در اعتراض به نامشخص بودن قرارداد کاری مقابل ساختمان نهادهای دولتی و مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به دنبال این اعتراضها، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آبان ۱۳۹۵ شرکت مخابرات را به عقد قرارداد رسمی با کارگزاران دفاتر روستایی شرکت مخابرات ملزم کرد. شرکت مخابرات اما بخشنامه وزارت کار را نپذیرفت و با شکایت به دیوان عدالت اداری خواستار ابطال آن شد.
سرانجام دیوان عدالت اداری ۲۱ مرداد امسال شکایت شرکت مخابرات را رد و بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را تائید کرد. با این حال با گذشت حدود دو ماه از صدور این رای، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی این رای را موجب افزایش «فشار بیرونی» بر شرکت مخابرات دانست.
محمود آذری جهرمی ۱۱ مهر امسال گفت که اجرای این بخشنامه ۸۰۰ میلیارد تومان بار مالی به شرکت مخابرات تحمیل خواهد کرد.
دانشجویان دانشگاه علامه به سکوت اساتید دانشگاه در برابر بازداشت نجمه واحدی و سایر دانشجویان اعتراض کردند
دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران به سکوت استادان و مدرسان این دانشگاه در برابر بازداشت نجمه واحدی اعتراض کردند.
به گزارش شورای صنفی دانشگاههای ایران، صبح یکشنبه ۱۵ مهر دانشجویان معترض اعلامیههای اعتراضی را به در اتاق مدیران گروه و مدرسان این دانشگاه چسباندند. آنها در یکی از اعلامیهها تصویر نجمه واحدی دبیر انجمن علمی مطالعات زنان این دانشگاه را که از ۱۰ شهریور امسال به همراه شمار دیگری از فعالان حقوق زنان بازداشت شده، چاپ کردند و خواستار آزادی او و دیگر دانشجویان بازداشتی شدند.
در اعلامیه دوم اما دانشجویان به کنایه دیگران را به یادآوری «مرگ تاریک اهالی دانشگاه، اساتید و صاحبنظران» که «در برابر وقایع پیرامونشان، فریاد دادخواهی مردمان و شورش نان فرودستان سکوتی مرگبار پیشه کردند» فراخواندند.
نظرها
نظری وجود ندارد.