ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسناد ترکیه از قتل خاشقجی؟

دولت ترکیه به مقامات آمریکایی اطلاع داده که صوت و تصاویری به دست آورده‌ که نشان می‌دهد روزنامه‌نگار سعودی چگونه بازجویی و شکنجه شده و به قتل رسیده.

دولت ترکیه به مقامات آمریکایی اطلاع داده که صدا و تصاویر ویدیویی در اختیار دارد که نشان می‌دهد جمال خاشقجی چگونه به قتل رسیده است. ظاهراً اسناد صوتی از این واقعه به طور ویژه‌ای اثرگذار و تأثربرانگیزند.

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی. ابعاد پرونده هردم گسترده‌تر می‌شود

جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد سعودی ظهر سه‌شنبه ۲ اکتبر / ۱۰ مهر به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مراجعه کرده بود که گواهی تجرد بگیرد اما دیگر بازنگشته و همچنان اثری از او نیست. ریاض می‌گوید او از کنسولگری خارج شده اما نمی‌تواند این موضوع را اثبات کند. روزنامه صباح در ترکیه صبح چهارشنبه تصاویر، اسامی و تاریخ تولد ۱۵ شهروند سعودی را منتشر کرده که ۲ اکتبر/ ۱۰ مهر وارد فرودگاه استانبول شده‌اند. مقامات ترکیه فیلمی هم منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد این اشخاص وارد کنسولگری عربستان در استانبول شده‌اند. نیویورک تایمز به نقل از یک مقام امنیتی که نام او افشا نشده گفته است که هیأت  ۱۵ نفره روزنامه‌نگار منتقد را کشته و او را تکه تکه کرده‌اند.

روزنامه واشنگتن‌پست به نقل یک مقام امنیتی دولت ترکیه گزارش داده که تصاویر ویدیویی و اسناد صوتی که اکنون در اختیار دولت ترکیه قرار دارد نشان می‌دهد که مأموران چگونه خاشقجی را بازداشت می‌کنند،و بعد از بازجویی از او، این روزنامه‌نگار را به قتل می‌رسانند و جنازه او را تکه تکه می‌کنند.

این مقام امنیتی دولت ترکیه که نام او افشا نشده می‌گوید اسناد صوتی به دست آمده از این واقعه به روشنی ثابت می‌کند که مأموران سعودی خاشقجی را به قتل رسانده‌اند:

«صداهای ضبط‌شده از درون کنسولگری نشان می‌دهد که بعد از ورود جمال به کنسولگری چه اتفاقی برای او افتاده است. صدای او و صدای مردانی که به عربی صحبت می‌کنند را می‌توان شنید. می‌توان شنید که چگونه او را بازجویی می‌کنند، شکنجه می‌دهند و بعدش هم او را می‌کشند.»

یک مقام امنیتی دوم هم به واشنگتن‌پست گفته است که خاشقجی قبل از آنکه به قتل برسد، شکنجه شده.

این مقامات امنیتی سندی برای صحت اظهارات خود به دست نداده‌اند.

روزنامه واشنگتن‌پست روز گذشته یادآوری کرده بود که هدف ترکیه این است که به تدریج فشار سیاسی بر پادشاهی عربستان سعودی را افزایش دهد و در همان حال زمینه سرمایه‌گذاری عربستان سعودی در ترکیه را فراهم بیاورد و روابط فی‌مابین را هم که به دلیل حضور نظامی ترکیه در قطر و سوریه به تیرگی گراییده بود بیش از این به خطر نیندازد. دولت ترامپ هم اعلام کرده که پرونده خاشقجی را پیگیری می‌کند. رئیس جمهور آمریکا به فاکس نیوز گفته است که به دلایل اقتصادی مایل نیست صدور سلاح به عربستان سعودی را متوقف کند. باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هم اعلام کرده که از نظر او تردیدی وجود ندارد که سعودی‌ها جمال خاشقچی را به قتل رسانده‌اند. در کنگره آمریکا زمزمه‌هایی هم از درخواست تحریم عربستان سعودی به گوش می‌رسد. در این میان جمهوری اسلامی هم به این پرونده بی‌علاقه نیست. سفیر ایران در لندن گفته است: «برای مدت‌های طولانی، عربستان از انتقاد به دلیل ترویج تروریسم و نقض گسترده حقوق بشر، مصون بوده است. حالا به نظر می‌رسد حتی منتقدان سعودی هم در روز روشن و در خارج از کشور به قتل می‌رسند. آیا غرب بالاخره حاضر است از این استاندارد دوگانه دست بردارد؟»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Faryad

    یک استاد دانشگاه و نویسنده ترک به نام «ایمری اوزلو» شواهدی ارائه کرد که روایت‌های امنیتی درباره ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی را به چالش کشیده و فرضیه‌های کشته شدن خاشقجی در کنسولگری سعودی در استانبول یا هر جای دیگر را رد کرد. ایمری اوزلو با انتشار تصاویری در صفحه توئیتر خود نوشت که بنابر اعلام پلیس، تیم امنیتی -ادعایی- سعودی در ساعات اولیه صبح به استانبول رسیده و به هتل مووینبک رفته و از آنجا راهی کنسولگری سعودی شده تا عملیات قتل را انجام دهد. او افزود که پلیس تنها تصاویری از هتل و سفارت را نشان داده و در سوی مقابل هیچ تصویری از خیابان وجود ندارد!. این استاد دانشگاه در ادامه گفت: «به این نتیجه رسیدم که فاصله بین هتل و کنسولگری 650 متر است و چهار بانک در خیابان وجود دارد که هر کدام دوربین‌های امنیتی دارند. پلیس هیچ تصویری از این دوربین‌ها که نشان دهد تیم سعودی واقعا از هتل به کنسولگری رفته باشد، ارائه نکرد.» اوزلو توضیح داد: «علاوه بر دوربین‌های چهار بانک، نقشه‌های گوگل استریت نیز نشان می‌دهد حداقل دو دوربین امنیتی در خیابان وجود دارد. یکی در ورودی پارک و دیگری در ورودی کنسولگری. این موضوع نشان می‌دهد در یک فاصله 650 متری حداقل 7 دوربین وجود دارد.» او گفت که وجود این تعداد دوربین در این مسافت اندک، ضبط و رصد هر گونه حرکت در هر اینچ این محدوده را ممکن می‌کند با این حال نهادهای اطلاعاتی ترکیه تصاویری حرکت این گروه ادعایی به کنسولگری را ارائه نکرده‌اند. ایمری اوزلو در صفحه تویئترش نوشت: «چرا» و افزود: «آنها باید این موضوع را ارائه کنند تا [ادعاهایشان] قانع‌کننده باشد.»

  • nader

    شکایت ازحکومت ایران به سازمان ملل در ارتباط با ۴ زندانی سیاسی کرد فرزاد کمانگر، شیرین علم‌هولی، فرهاد وکیلی و علی حیدریان، چهار زندانی سیاسی کرد، سال ۸۹ اعدام شدند. جمهوری اسلامی پیکر آنان را به خانواده‌هایشان تحویل نداد. سازمان "عدالت برای ایران" در این رابطه به سازمان ملل شکایت کرد