داعش ۱۳۰ خانواده را در شرق رود فرات ربود
بیشتر اعضای ۱۳۰ خانواده ربودهشده از اردوگاه البحره زنان هستند. عدهای از آنها زنانی که از داعش جدا شدهاند و عدهای دیگر همسران سابق اعضای داعش که از دیگر کشورها به سوریه آمدهاند.
گروه «دولت اسلامی» (داعش) پس از حمله به یک اردوگاه آوارگان جنگی ۱۳۰ خانواده را ربود. بیشتر ربودهشدگان را زنان تشکیل میدهند.
به گزارش «دیدهبان حقوق بشر سوریه»، یک گروه ناظر بر جنگ سوریه، داعش شنبه ۱۳ اکتبر / ۲۱ مهر به اردوگاه البحره در شرق رود فرات به طور ناگهانی حمله کرد.
این اردوگاه در منطقه تحت کنترل «نیروهای سوریه دموکراتیک» (ق س د) به رهبری کردها قرار داشت.
دیدهبان حقوق بشر سوریه در گزارش خود از این آدمربایی دستهجمعی اعلام کرده که بیشتر اعضای ۱۳۰ خانواده ربودهشده از اردوگاه البحره زنان هستند. عدهای از آنها زنانی که از داعش جدا شدهاند و عدهای دیگر نیز همسران سابق اعضای داعش که از دیگر کشورها به سوریه آمدهاند.
داعش افراد ربودهشده را به شهر «الشعفه»، شهری در تنها باریکه بازمانده در کنترل این گروه در شرق رود فرات منتقل کرده است.
نیروهای سوریه دموکراتیک پس از درگیری با داعش کنترل اردوگاه البحره را از این گروه بازپس گرفتند.
وبسایت خبری «فراتنیوز»، نزدیک به نیروهای سوریه دموکراتیک از کشتهشدن ۳۴ عضو داعش در درگیریهای دو طرف خبر داده اما به شمار تلفات نیروهای کرد اشاره نکرده است.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، درگیریهای سختی بین سوریه دموکراتیک و داعش در شرق دیر الزور رخ داده که هنوز ادامه دارد. این درگیریها از ۱۰ اکتبر آغاز شده و در جریان آنها تا کنون دستکم ۳۷ عضو نیروهای سوریه دموکراتیک و ۵۸ عضو داعش کشته شدهاند.
داعش در این سه روز ۱۰ تن دیگر را نیز در قلمروی تحت کنترل خود اعدام کرده است.
نیروهای سوریه دموکراتیک تحت حمایت ائتلاف بینالمللی ضدداعش قرار دارند. آنها سال گذشته داعش را از بخشهایی از دیر الزور بیرون راندند. همزمان نیروهای ارتش سوریه و شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران از سوی دیگر در دیر الزور با داعش جنگیدند و شهر دیر الزور را بازپس گرفتند.
دیرالزور، در شرق سوریه و در مرز عراق واقع است. نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در استان دیرالزور پنج پایگاه نظامی دایر کرده اند.
با اینکه داعش تنها باریکهای از دیر الزور و شهر الشعفه را در اختیار دارد، با استفاده از روشهای جنگ چریکی و تروریستی به حضورش ادامه میدهد.
در همین زمینه
نظرها
کارو
قتل مشکوک نیروهای کرد-عرب سوریه در رقه و انگشت اتهام به سوی دولت های منطقه بر اساس گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، از ماه سپتامبر تاکنون 149 عضو نیروهای دموکراتیک سوریه جان خود را از دست داده اند که تعداد زیادی از آنها در طی حملات شبانه در رقه اتفاق افتاده است. اما هیچ کس به درستی نمی داند که چه کسی پشت قتل های شبانه در رقه است. این در حالی است که دولت های منطقه بخصوص دولت ترکیه از حامیان نیروهای ضد کرد سالها است که تلاش می کنند که نیروهای کرد و مناطق تحت کنترل آن را با حمایت از تروریست ها نا آرام کنند. نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کُردهای این کشور در سال 2017 توانستند شهر عمدتا عرب نشین رقه سوریه را از کنترل داعش خارج کنند. آنها از آن زمان تاکنون و از طریق شورای محلی رقه این مناطق را تحت کنترل خود دارند. به نظر می رسد که این روزها با افزایش قتل شهروندان و بویژه نیروهای کرد-عرب سوریه، یک بار دیگر ثبات و امنیت رقه به خطر افتاده است. بیشتر قتل ها مشکوک گزارش شده است. ابو فارس، یکی از اعضای شهرداری شهر رقه که تحت نظر شورای مدنی رقه فعالیت می کند، به روزنامه نشنال امارات گفته است هرچند روز یکبار جسد یکی از نیروهای دموکراتیک سوریه کشف می شود اما کسی نمی داند چه کسی پشت این قتلهاست. وی افزود: نیروهای دموکراتیک سوریه در همه جای شهر پست ایست و بازرسی گذاشته و کاروان نیروهای نظامی بدون وقفه در شهر گشت زنی دارند و هلیکوپترها نیز مدام در حال گشت زنی هستند اما هیچ کس نمی داند این قتلها چگونه اتفاق می افتد. یکی از فعالان شهر نیز گفته است کسی جرات ندارد شبانه از خانه خود بیرون بیاید و حتی روزها نیز شهر امن نیست.