ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برادر ژنرال عبدالرازق فرمانده پلیس قندهار شد

ژنرال عبدالرازق از قبیله پشتون اچکزی بود که پنج‌شنبه گذشته به‌دست طالبان کشته شد. اکنون یک مقام ارشد افغان گفته است تادین خان برادر او که تجربه کافی ندارد با فشار این قبیله جایگزین او شده است.

تادین خان، برادر ژنرال عبدالرازق اچکزی دوشنبه ۲۲ اکتبر / ۳۰ مهر به عنوان سرپرست فرماندهی پلیس ولایت قندهار معرفی شد.

تادین خان، برادر ژنرال عبدالرازق اچکزی

رویترز به‌نقل از یک مقام ارشد افغانستان که نامش منتشر نشده، آورده است که انتصاب تادین خان به سمت فرمانده پلیس قندهار با فشارهای زیاد بزرگان قبیله پشتون اچکزی صورت گرفت و دولت مجبور شد به‌رغم تجربه و آموزش کم او تمکین کند.

این مقام ارشد گفته است دولت ابتدا درخواست بزرگان قبیله اچکزی را رد کرد اما پس از آن‌که آن‌ها تهدید کردند انتخابات پارلمانی را تحریم خواهند کرد، چاره‌ای جز پذیرفتن این درخواست نداشت.

پنج‌شنبه ۱۸ اکتبر / ۲۶ مهر در یک حمله مسلحانه ژنرال عبدالرازق اچکزی و ژنرال عبدالمؤمن حسین خیل، رئیس امنیت ملی قندهار کشته شدند. این حمله به یک نشست امنیتی مشترک بین مسئولان نظامی افغانستان و آمریکا انجام شد که ژنرال اسکات میلر، فرمانده جدید نیروهای آمریکایی در افغانستان و مسئولان محلی و نظامی قندهار در آن شرکت داشتند. حمله زمانی صورت گرفت که این مقام‌ها از جلسه بیرون می‌آمدند. والی قندهار، زلمی ویسا و دو آمریکایی در این رویداد زخمی شدند اما به اسکات میلر آسیبی وارد نشد.

طالبان مسئولیت این حمله را پذیرفتند و گفتند که قاتل عبدالرازق، کسی به نام «ابودجانه» بود که به‌عنوان محافظ والی قندهار، زلمی ویسا کار می‌کرد.

عبدالرشید خان، استاد دانشکده علوم سیاسی کابل می‌گوید: «اشرف غنی می‌داند که به حمایت قبیله‌های بسیاری نیاز دارد تا قدرت را حفظ کند، بنابراین او باید به آن‌ها گوش دهد و خواسته‌های آن‌ها را بپذیرد.»

مرگ ژنرال عبدالرازق، در قندهار خلا سیاسی ایجاد کرد. ولایت قندهار از جمله ولایت‌های مهم افغانستان است که در مرز جنوب شرقی این کشور با پاکستان قرار دارد.

در پی کشته شدن ژنرال عبدالرازق و رئیس امنیت ملی ولایت قندهار، محمداشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان فوراً نشست فرماندهی نیروهای مسلح را برگزار کرد. در آن نشست او هیئتی را با مسئولیت معصوم استانکزی، رئیس عمومی امنیت ملی برای بررسی این حمله و حفظ آرامش در ولایت قندهار مأمور کرد و این هیئت به قندهار رفت.

همچنین اشرف غنی شامگاه همان روز، در سخنان تلویزیونی به ساکنان قندهار اطمینان داد که وضعیت در این ولایت به‌زودی به حالت عادی بازخواهد گشت.

معصوم استانکزی سپس اعلام کرد که ۱۵ نفر در پیوند با این حمله بازداشت شده‌اند، اما بررسی‌ها همچنان ادامه دارد. او گفت: «روشن است که دشمنان مردم افغانستان از آن سوی خط طرح این حمله را ریخته بودند و مدت زمان زیادی روی طرح کار شده است.»

استانکزی، همچنین خبرهایی مبنی بر این‌که پیش از تیراندازی در نشست مقام‌های امنیتی قندهار با فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان بر سر گفت‌وگوهای صلح مشاجره لفظی صورت گرفته بود را تکذیب کرد.

پس از قتل ژنرال عبدالرازق شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی منتشر که گویا فرمانده پلیس قندهار را نیروهای آمریکایی کشته‌اند.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت افغانستان امروز، دوشنبه ۲۲ اکتبر / ۳۰ مهر، در نشست شورای وزیران انتشار این شایعات را «آب ریختن به آسیاب دشمن» دانست و گفت «دشمنان افغانستان» با انتشار این خبرها در پی به جان هم انداختن مردم افغانستان و «مختل کردن روند انتخابات» بودند. او افزود اگر اجازه داده شود که این شایعات ذهن مردم را مغشوش کند، آینده افغانستان به خطر روبه‌رو می‌شود.

انتخابات پارلمانی افغانستان شنبه ۲۰ اکتبر / ۲۸ مهر آغاز شد و در برخی از شعبه‌ها به روز دوم کشید. در این دو روز طالبان که انتخابات را تحریم کرده بودند دست به چندین عملیات تروریستی زدند تا مانع از شرکت مردم در انتخابات شدند. در این حملات چندین نفر کشته و مجروح شدند. تنها در روز نخست این انتخابات که در میان تمهیدات امنیتی گسترده‌ای برگزار شد «۱۹۲ رویداد ضدامنیتی بزرگ و کوچک» رخ داد.

انتخابات پارلمانی در قندهار به‌دلیل حمله مسلحانه روز پنج‌شنبه با یک هفته تأخیر در روز شنبه آینده، ۲۷ اکتبر / ۵ آبان برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.