ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دادستان تهران: آثار و علائم مشکوک در جسد فرشید هکی یافت نشد

جعفری دولت‌آبادی می‌گوید پیکر فرشید هکی، اقتصاددان و حقوق‌دان به پزشکی قانونی رفته و کالبدشکافی شده اما تاکنون هیچ‌ اثری از ضرب و جرح و علائم مشکوک در جسد او یافت نشده است.

چگونگی مرگ فرشید هکی، اقتصاددان، حقوق‌دان، فعال حقوق کودکان کار و فعال محیط زیست همچنان در هاله‌ای از ابهام است. دادستان تهران گفته است در کالبدشکافی پیکر او هیچ‌گونه آثاری از ضرب و جرح و علائم مشکوک یافت نشده است.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران اعلام کرد که جسد فرشید هکی در قسمت صندلی عقب خودرو او در حالی که دارای آثار سوختگی بود، کشف و در محل صحنه توسط پزشک قانونی معاینه شد که به‌گفته او «فاقد هرگونه آثار ضرب و جرح، شکستگی و یا هر نوع علائم مشکوک ظاهری بود».

به‌گفته دادستان تهران پیکر فرشید هکی به پزشکی قانونی منتقل شده و با انجام کالبد شکافی نیز «تاکنون هیچ‌گونه آثار ضرب و جرح و علائم مشکوک در جسد یافت نگردیده است».

جعفری دولت‌آبادی همچنین افزود در بازرسی منزل فرشید هکی معلوم شده که او «دارو‌هایی مصرف می‌نموده که نمونه‌هایی از دارو‌ها در منزل کشف گردید».

مرگ فرشید هکی چهارشنبه ۲۵ مهر رخ داد و خبر آن در روز یکشنبه ۲۹ مهر منتشر شد. جسد سوخته شده او در نزدیکی منزلش در محله فیض تهران پیدا شده بود. با انتشار خبر مرگ هکی، براساس پیشینه نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی این گمانه که او به‌دست نیروهای امنیتی و اطلاعاتی حکومت کشته شده بیشتر شد.

یکی از آشنایان فرشید هکی در یادنامه‌ای که برای زمانه نوشت، گفت: «فرشید چپ بود و مقدم بر هر چیز دموکرات. (...)  فرشید هم مثل بسیاری از جوانان نیک قربانی شد. حتی در مسافرت‌ها هم او را تعقیب می‌کردند. هم خود او می‌دانست و هم دوستانش و حالا می‌گویند خودسوزی کرده است.»

پیش از این خبرگزاری پلیس ایران اعلام کرده بود که پزشکی قانونی گفته که فرشید هکی خودسوزی کرده اما پزشکی قانونی در پاسخ گفته بود این موضوع صحت ندارد و هنوز بررسی‌ها ادامه دارد.

دادستان تهران انتشار وسیع خبر مرگ هکی را «فضاسازی رسانه‌ای» خواند و گفت: «[فرشید هکی] هیچ‌گونه فعالیت محیط زیستی نداشته ضمن این که نامبرده به حرفه وکالت نیز مشغول نبوده است.»

در همین حال خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، خبر «قتل هکی» به‌دلیل مواضع سیاسی او را رد کرد و نوشت: «او نه از شهرت خاصی برخوردار بود و نه جزو اپوزیسیون مطرح کشور شناخته می‌شد.»

انتشار این‌گونه خبرها از رسانه‌های وابسته به سپاه و نیروهای امنیتی تردید در «عادی» بودن مرگ فرشید هکی را بیشتر کرده است.

در سال ۱۳۷۷ که سازمان اطلاعات جمهوری اسلامی داریوش و پروانه فروهر، دو تن از مخالفان حکومت ایران را به قتل رساند، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی سخنانی با همین مضمون را در خطبه‌های نماز جمعه ۱۸ دی ۱۳۷۷ بیان کرده بود. او در واکنش به این قتل‌ها گفته بود: «اگر نظام جمهوری اسلامی اهل دشمن‌کشی است، دشمنان خودش را می‌کشد؛ چرا سراغ فروهر و عیالش برود؟! (...) این‌ها هیچ ضرری نداشتند. نه به جایی وابسته بودند و نه اقتداری داشتند. (...) شما فکر کنید، کسی که مثل فروهر را می‌کشد، آیا می‌تواند دوست نظام باشد؟! می‌تواند برای نظام کار کند؟! چنین چیزی معقول است؟! من این را باور نمی‌کنم...»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • رضا

    روزی که امثال "عباس جعفری دولت‌آبادی" دادستان کل شده‌اند، قوه قضاییه برای مردم ایران مشکوک بود و مردم ایران اعتمادی بدان نداشتند. ایشان هرچه گفت عکس آن به واقعیت نزدیکتر است.