وزارت اطلاعات مانع از برگزاری مراسم یادبود علی اشرف درویشیان شد
مأموران امنیتی به خانواده نویسنده فقید ایرانی اجازه دادهاند که فقط یک ساعت بر سر مزار او بمانند. بهانه آنها: «سوءاستفاده مخالفان نظام».
مأموران امنیتی برای دومین سال پیاپی از برگزاری مراسم یادبود علی اشرف درویشیان، نویسنده فقید ایرانی جلوگیری کردند: این بار به بهانه «سوءاستفاده مخالفان نظام».
علی اشرف درویشیان، نویسنده عدالتخواه، پژوهشگر ادبیات کودکان و یکی از اعضای دیرین کانون نویسندگان ایران پنجشنبه ۴ آبان ۹۶، بعد از یک دوره طولانی بیماری در ۷۶ سالگی چشم بر جهان فروبست. شهناز دارابیان، همسر و فرزندان علی اشرف درویشیان سهشنبه گذشته اعلام کرده بودند که قصد دارند مراسم یادبود این نویسنده فقید را بر سر مزار او در «بهشت سکینه» کرج برگزار کنند. اما مقامات امنیتی در یک تماس تلفنی از شهناز دارابیان خواستند که این مراسم را لغو کند.
کانون نویسندگان ایران با انتشار متنی در شبکههای اجتماعی این خبر را تأیید کرده است. کانون نویسندگان نوشته است:
«به گفته مطلعان بهانه وزارت اطلاعات برای برهم زدن مراسم "سوءاستفادهی ضد انقلاب از مراسم" بوده است. این وزارت تأکید داشته که "به هیچ وجه نباید مراسم برگزار شود. فقط خانواده و فامیل نزدیک میتوانند ساعت ۱۰– ۱۱ صبح جمعه بر سر مزار رفته و فاتحه بخوانند". در پی این ممانعت تهدیدآمیز خانواده درویشیان اطلاعیه منتشر کرد و خبر داد که به "اجبار" مراسم لغو شده است.»
خبرگزاری هرانا به نقل از یک منبع مطلع نوشته است که وزارت اطلاعات در تماس تلفنی با خانواده علی اشرف درویشیان از آنها خواسته که «بیش از یک ساعت» بر سر مزار این نویسنده نمانند.
۱۰ آذر سال گذشته هم یک نهاد امنیتی چند ساعت قبل از آغاز مراسم بزرگداشت علی اشرف درویشیان در سالن اجتماعات ساختمان پاسارگاد، در شهرک غرب تهران، با هیأت مدیره ساختمان پاسارگارد تماس گرفته و به آنها اطلاع داده بود که مراسم نباید برگزار شود.
علی اشرف درویشیان در سال ۱۳۲۰ متولد شد. نام او و منصور یاقوتی به عنوان نویسندگانی که تحت تأثیر صمد بهرنگی دست به قلم بردند و آثاری پدید آوردند در تاریخ ادبیات معاصر ایران در سالهای قبل از انقلاب ثبت شده است. شاخص کار درویشیان همدردی نسبت به مردم بیچیز و حساسیت به عدالت اجتماعی بود.
بعد از درگذشت این نویسنده، عباس صالحی، وزیر ارشاد اسلامی از آوردن نام او امتناع کرد و در پیامی در تویتتر فقط به این بسنده کرد که بگوید در نوجوانی تحت تأثیر «از این ولایت» و «آبشوران» از مهمترین آثار علی اشرف درویشیان بوده است.
۱۱ آبان سال گذشته وزارت ارشاد اسلامی رسماً انتشار «شناختنامه علی اشرف درویشیان» نوشته آرش سنجابی را بعد از ۹ سال بلاتکلیفی در اداره کتاب ممنوع اعلام کرد. قرار بود این کتاب را انتشارات مروارید منتشر کند.
نظرها
کرماشانی
«........نام تو را به رمز رندان سینه چاک «کرماشان» در لحظه های مستی مستی و راستی آهسته زیر لب تکرار می کنند وقتی تو روی چوبه ی دارت خموش و مات بودی ما انبوه کرکسان تماشا با شحنه های مامور مامورهای معذور همسان و همسکوت ماندیم.........»