«فرانسه یک دیپلمات ایرانی را اخراج کرده است»
رویترز نوشته دیپلمات ایرانی که مأمور اطلاعاتی جمهوری اسلامی بوده در ارتباط با ماجرای حمله به گردهمایی مجاهدین خلق چندین هفته پیش از فرانسه اخراج شده است.
پنج منبع دیپلماتیک نزدیک به سرویسهای اطلاعاتی غرب به خبرگزاری رویترز گفتهاند که فرانسه حدود یک ماه پیش یک دیپلمات ایرانی را در ارتباط با حمله به گردهمایی تیرماه (ژوئن) سازمان مجاهدین خلق در شمال پاریس، از کشور خود اخراج کرده اما این خبر انتشار عمومی نیافته است.
فرانسه ۲ اکتبر / ۱۰ مهر ایران را متهم کرد که طرح حمله به گردهمایی مجاهدین خلق را ریخته است.
گردهمایی سالانه سازمان مجاهدین خلق ۳۰ ژوئن / ۹ تیر با شرکت مریم رجوی، رهبر این سازمان و چند سیاستمدار غربی از جمله رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، که وکیل شخصی رئیس جمهوری آمریکا نیز هست، در منطقه ویوپنت واقع در شمال پاریس برگزار شده بود.
دولت فرانسه در ارتباط با حمله به این گردهمایی داراییهای دو ایرانی به نامهای اسدالله اسدی و سعید هاشمی مقدم، و بخش امنیت داخلی وزارت اطلاعات ایران را به مدت شش ماه مسدود کرد.
اسدالله اسدی، دیپلمات ایران در اتریش و ساکن وین، در ماه ژوئیه گذشته به دستور قضائی در نزدیکی شهر آشافنبورگ آلمان واقع در ایالت بایرن این کشور بازداشت شد. او متهم است که بههمراه سه نفر دیگر، از جمله یک زوج بلژیکی ایرانیتبار، نقشه داشتند که به گردهمایی سازمان مجاهدین خلق حمله کنند. بازداشت اسدی پس از بازداشت زوج بلژیکی ـ ایرانی که از خودرو آنها مواد منفجره قوی پیدا شد، صورت گرفت.
بهگزارش رویترز، دو نفر از منابع آگاه گفتهاند فردی که از فرانسه اخراج شده یکی از مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی بوده است.
سه منبع دیگر گفتهاند اخراج او بهطور مستقیم به گردهمایی سازمان مجاهدین خلق مربوط است.
با این حال یک مقام ایرانی که نام او منتشر نشده خبر اخراج دیپلمات ایرانی از فرانسه را تکذیب کرده است.
مقامهای فرانسوی قصد داشتند نشان دهند که پرونده این موضوع بسته شده در حالیکه اخراج یک مأمور اطلاعاتی ایران تحت پوشش دیپلماتیک، خلاف آن را نشان میدهد.
همین رویکرد را ایران نیز در آرام کردن اوضاع در پیش گرفت تا نگذارد این ماجرا بر گفتوگوهای کشورهای خواهان حفظ توافق هستهای (برجام)، تأثیر منفی بگذارد.
با خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای تازه علیه ایران کشورهای باقیمانده در توافق هستهای شامل فرانسه، بریتانیا، آلمان، روسیه و چین میخواهند این توافق را با سازوکارهای تازه حفظ کنند. ایران نیز تاکنون نشان داده که مایل است برجام حفظ شود تا بتواند بر بحران اقتصادی خود از طریق مبادلات تجاری و فروش نفت غلبه کند.
تهران تاکنون هرگونه دخالت خود در حمله به گردهمایی مجاهدین خلق را رد کرده و خود مجاهدین را متهم به این اقدام کرده است.
از سوی دیگر امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه سئوالات مربوط به حمله به گردهمایی مجاهدین خلق را به وزارت امور خارجه این کشور ارجاع داده است.
مکرون ۱۲ اکتبر / ۲۰ مهر درباره این پرونده گفته بود معلوم نیست در ایران چه کسی طراح توطئه بمبگذاری در پاریس بوده است.
رویترز در پایان ماه اوت براساس یک یادداشت داخلی کاخ الیزه اعلام کرد که فرانسه به دیپلماتها و نمایندگان خود توصیه کرده که سفرهای خود به ایران را به تعویق اندازند.
سفیر جدید فرانسه در تهران هنوز منصوب نشده و سه ماه است که کاردار این کشور به جای سفیر آن در تهران فعالیت دارد. ایران نیز باید سفیر جدیدی به پاریس بفرستد.
در ماه سپتامبر، مقامهای فرانسه اعلام کردند که تا زمانی که ایران اطلاعاتی درباره طرح ناکام بمبگذاری در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در اختیار پاریس نگذارد، این کشور سفیر جدیدی به تهران معرفی نخواهد کرد.
یکی از منابع دیپلماتیک به رویترز گفته است: «ما همچنان با تهران درباره پرونده حمله به گردهمایی در منطقه ویوپنت پاریس در ارتباط هستیم تا بتوانیم به تمام جوانب آن دست یابیم اما گفتوگوهای سیاسی و دیپلماتیک بین ایران و فرانسه همچنان ادامه دارد.»
پلیس فرانسه ۲ اکتبر / ۱۰ مهر نیز در عملیات «پیشگیری از تروریسم» در منطقه گراند سنت، واقع در شمال این کشور یک مرکز اسلامی به نام «مرکز زهرا» و خانههای مسئولان آن را مورد بازرسی قرار داد و سه نفر را بازداشت کرد. این مرکز مواضعی نزدیک به ایران و حزبالله لبنان دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
Hasani
- مکرون: معلوم نیست در ایران چه کسی طراح توطئه بمبگذاری در پاریس بوده!! جواب ازحکومت تهران : کی بود ؟ کی بود؟ من نبودم !؟ - «فرانسه یک دیپلمات ایرانی را اخراج کرده است» جواب از حکومت تهران : دپیلمات ؟! ما مگر تروریست بوده؟!
Nasim
فاکس نیوز گزارش داد حکومت ایران ارسال تسلیحات پیشرفته به حزبالله، نیروی نیابتیاش در لبنان را افزایش داده است و برخی از این محمولهها سیستمهای جی.پی.اسهای پیشرفته را شامل میشوند که برای ارتقا دقت موشکهای حزبالله بکار میروند. بنا به این گزارشات، هواپیماهای باربری قشم فارس ایر، که حامل این تسلیحات هستند از تهران به دمشق پرواز میکنند. پیشتر نیز خبرگزاری رویترز روز جمعه ۹شهریور ۹۷گزارش داده بود، حکومت ایران به نیروهای مسلح شیعی خود در عراق موشکهای بالستیک تحویل داده است