آمریکا ۸ کشور را از تحریم نفتی ایران معاف کرد
هند، چین و کره جنوبی شامل معافیت شدند. نام سایر کشورها همزمان با اعمال تحریمها اعلام میشود. معافیتها موقتی است.
ایالات متحده آمریکا با معافیت هشت کشور از تحریم نفتی ایران از جمله هند، چین و کره جنوبی موافقت کرد. نام همه کشورهایی که شامل معافیت از تحریم نفتی ایران شدهاند، دوشنبه هفته آینده همزمان با آغاز دور تازه تحریمها بعد از خروج آمریکا از برجام اعلام میشود.
بلومبرگ به نقل از یک مقام بلندپایه آمریکایی گزارش داده که گفتوگوها با چین همچنان ادامه دارد. اما از هماکنون میتوان گفت که آمریکا، علاوه بر هند و کره جنوبی، جمهوری خلق چین به عنوان مهمترین مشتری نفت ایران را از تحریمها معاف کرده است.
مقام بلندپایه آمریکایی به بلومبرگ گفته است که با اینحال هدف آمریکا همچنین تضعیف اقتصاد ایران با اعمال رژیم تحریم است. هشت کشور از جمله سه مشتری عمده نفت ایران شامل معافیت از تحریمها شدند با این قصد که ثبات قیمت نفت در بازارهای جهانی به خطر نیفتد. هشت کشوری که شامل معافیت از تحریم نفتی ایران شدهاند تعهد دادهاند که به تدریج میزان صدور نفت خام خود از ایران را کاهش دهند.
فاتح دونمز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در حاشیه برگزاری کمیسیون برنامه و بودجه پارلمان این کشور درباره معافیت آنکارا در جمع خبرنگاران گفت احتمال دارد ترکیه هم شامل معافیت از تحریم نفتی ایران شده باشد:
«هنوز ابلاغیه کتبی به دست ما نرسیده است، اما اخبار حاکی از صحت این موضوع است.»
روز گذشته (چهارشنبه) خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که قبل از آغاز تحریم نفتی ایران، مجموع تولید کشورهای عضو اوپک در اکتبر سال جاری به بالاترین حد از سال ۲۰۱۶ تاکنون رسیده است.
پنجشنبه یکم نوامبر نفت خام برنت به قیمت هر بشکه ۷۴ دلار و ۲۵ سنت معامله شد که ۷۸ سنت کمتر از روز گذشته بود و قیمت نفت آمریکا نیز به ۶۴ دلار و ۷۸ سنت کاهش یافت.
رویترز گزارش داده که ۱۵ عضو اوپک در ماه گذشته میلادی در مجموع در روز ۳۳ میلیون و ۳۱۰ هزار بشکه نفت خام تولید کردهاند: روزانه ۳۹۰ هزار بشکه بیش از سپتامبر سال جاری. همزمان تولید نفت ایران در اکتبر صد هزار بشکه در روز کاهش یافته است. دولت ترامپ اعلام کرده که هدف آمریکا از تحریم نفت ایران این است که صادرات نفت جمهوری اسلامی به صفر نزدیک شود. پییشبینی شده که ایران بعد از اعمال تحریمها ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز بفروشد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که آمریکا کشورهایی را که تحریم نفتی ایران را دور بزنند، تحت تحریم اقتصادی قرار میدهد. اما در همان حال راه گفتوگو برای معافیت از این تحریمها را نیز باز گذاشته است. چهارشنبه گذشته جان بولتون، مشاور رئیسجمهوری آمریکا گفته بود: «خیلی کشورها شاید نتوانند به سرعت واردات نفت از ایران را به صفر برسانند. میخواهیم حداکثر فشار را وارد کنیم اما قصد نداریم به دوستان و همپیمانان خود آسیبی بزنیم. با این حال مهم است که تلاشها در این زمینه ادامه یابد.»
مقام بلندپایه آمریکایی به بلومبرگ گفته است معافیت از تحریم نفتی ایران موقتی است. دولت آمریکا قصد دارد با اعطای این معافیتها تعادل دقیقی در بازار به وجود بیاورد: از یکسو مطمئن شود نفت کافی در بازارهای جهانی وجود دارد و جلوی افزایش قیمت مخرب بنزین را بگیرد و از سوی دیگر باید اطمینان داشته باشد که دولت ایران درآمد کافی نداشته باشد و گرنه تحریمهایش تأثیری نخواهند داشت.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.