ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هند با معافیت از تحریم‌‌‌های آمریکا پول نفت ایران را به روپیه می‌پردازد

هند ۱۸۰ روز از تحریم نفتی ایران معاف خواهد بود. اما پول ایران در یک حساب امانی در هند به روپیه واریز می‌شود و تهران می‌تواند از آن تنها به عنوان اعتبار برای واردات کالا استفاده کند.

ایالات متحده به هندوستان معافیتی ۱۸۰ روزه از تحریم‌های نفتی ایران اعطاء کرده است. دهلی نو و تهران در حال تکمیل ساز و کاری هستند که بر اساس آن هند پول نفت ایران را تماماً به روپیه خواهد پرداخت.

هند برای پرداخت هزینه نفت ایران حساب امانی باز می‌کند

به گزارش «تایمز هندوستان»، دهلی نو هزینه خرید نفت ایران را به روپیه در حسابی در بانک یوسی‌او (UCO) هندوستان ذخیره می‌کند.

بانک یوسی‌او یک بانک دولتی بزرگ در هند است. پرداخت هزینه خرید نفت به روپیه و ذخیره آن در حساب این بانک، دهلی نو را در معرض تحریم‌های آمریکا که اساساً بر معاملات دلارمحور اثر می‌گذارد، قرار نخواهد داد.

هند و ایران پیش‌تر نیز از این روش برای معاملات نفتی استفاده می‌کرده‌اند. اما آن زمان ۴۵ درصد پول نفت به روپیه در بانک یو‌سی‌او ذخیره می‌شد و ۵۵ درصد آن به یورو به ایران پرداخت می‌شد.

اکنون ۱۰۰ درصد پول نفت فروشی ایران به روپیه در بانک ذخیره خواهد شد. تهران می‌تواند از این پول ذخیره‌شده برای پرداختن هزینه واردات کالا از هند استفاده کند. بنابراین اگر پیام‌رسان بین‌بانکی «سوئیفت» نیز ایران را تحریم کند، هند کماکان می‌تواند هزینه خرید نفت آن کشور را بپردازد.

مایک پمپئو و استیو منوچین، وزیران خارجه و خزانه‌داری آمریکا جمعه اعلام کردند که تحریم‌های لغو شده این کشور علیه ایران از دوشنبه پنجم نوامبر بازخواهد گشت. این تحریم‌ها به بخش‌های انرژی (نفت)، کشتیرانی و مالی مربوط می‌شود.

حساب‌های امانی برای پول نفت ایران

آمریکا با معافیت هشت کشور از تحریم نفتی ایران از جمله هند، چین و کره جنوبی موافقت کرده است. نام همه کشورهایی که شامل معافیت از تحریم نفتی ایران شده‌اند، دوشنبه هفته آینده همزمان با آغاز دور تازه تحریم‌ها بعد از خروج آمریکا از برجام اعلام می‌شود. گفته می‌شود که این معافیت‌ها موقتی و برای مدت محدودی خواهد بود.

برایان هوک، رئیس‌ گروه ویژه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا توضیح داده است که کشورهای معاف از تحریم‌های نفتی ایران باید برای پرداخت هزینه خرید نفت حساب‌ امانی (Escrow Account) در کشور خودشان باز کنند و پول نفت ایران را به این حساب‌ها بریزند. درست همان‌ مسیری که دهلی نو در پیش گرفته.

هوک درباره ساز و کار این حساب‌های امانی می‌گوید:

«حساب‌های امانی که برای کشورهای نیازمند به واردات نفت ایران به وجود خواهد آمد، باعث می‌شود ایران ارز به صورت نقدی در اختیار نداشته باشد و هیچ درآمدی از فروش نفت کسب نکند. هر بار ایران نفت می‌فروشد،‌ پول حاصل از فروش آن به یک حساب امانی در بانک کشور خریدار واریز می‌شود و ایران باید آن را به صورت اعتبار خرج کند.»

هوک همچنین از کشورهای خریدار نفت ایران خواسته که اجازه ندهند تهران اعتبار ذخیره‌شده در حساب امانی را صرف چیزی به جز خرید اقلام بشردوستانه و کالاهای اساسی کند:

«ما بر خلاف دولت‌های پیشین اجازه نخواهیم داد که هیچ بخشی از پول حاصل از معامله نفتی با ایران صرف فعالیت‌های مخفیانه شود و از این حساب‌های امانی به شکل پنهانی به جای دیگری برود.»

صادرات نفت سال گذشته ایران ــ برای بزرگ‌ترشدن تصویر روی آن کلیک کنید (منبع: Parstoday)

هند و ساز و کار مالی با اروپا

اتحادیه اروپا نیز قرار است با تأسیس یک «شرکت ناقل با مقصد خاص» (SPV) ساز و کار مالی مشخصی برای معاملات با ایران ایجاد کند و برجام‌ را نجات دهد.

شرکت با مقصد خاص یک شرکت ثالث است که برای از بین بردن ریسک معاملات مالی به وجود می‌آید.

هند می‌توانست به جای پیروی از دستورالعمل آمریکا در بازگشایی حساب امانی، از این طریق به معامله نفتی با ایران دست بزند. اما در مورد روابط مالی ایران و اتحادیه اروپا، تأسیس شرکت یادشده با پیچیدگی‌های متعددی همراه شده و ممکن است تا ۲۰۱۹ اجرایی نشود. یکی از موانع ترس کشورهای اروپایی از میزبانی چنین شرکتی در خاک‌شان به دلیل تحریم‌های ثانویه آمریکا است.

به همین دلیل، هند در حال حاضر از ساز و کار بدیل مالی اروپا استفاده نخواهد کرد. اما به گزارش تایمز هندوستان، امکان پیوستن به این ساز و کار در صورت اجرای موفق آن وجود دارد. به ویژه اینکه آمریکا تأکید کرده معافیت از تحریم نفتی ایران موقتی است.

به گفته هوک، آمریکا برای پیشبرد کارزار «فشار اقتصادی حداکثری علیه ایران» مصمم است و سال آینده در صورت تقویت عرضه نفت در بازار جهانی، مسیر «به صفر رساندن» صادرات نفت ایران را پیش خواهد گرفت.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.