ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل وضعیت حقوق بشر در عربستان را بررسی می‌کند

شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو می‌خواهد با پسزمینه قتل خاشقجی، به مواردی از نقض حقوق بشر از سوی عربستان سعودی، از جمله در جنگ یمن و در مورد آزادی بیان و حقوق زنان بپردازد.

اعضای سازمان ملل در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو در پی قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی، وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی را مورد بررسی قرار می‌دهند. آن‌ها هم به موارد نقض حقوق بشر در جنگ یمن هم اعدام‌ها در این کشور و هم نقض آزادی بیان و حقوق زنان خواهند پرداخت.

اعضای سازمان ملل در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، این بررسی دوشنبه ۵ نوامبر ۱۴ آبان، در چارچوب بررسی جهانی دوره‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود انجام خواهد شد.

افزون بر مسئله قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول، عربستان سعودی، همچنان با نارضایتی رو به رشد دولت آمریکا هم‌پیمان خود مواجه است؛ واشنگتن خواستار پایان دادن به حملات هوایی ائتلاف ریاض در یمن شده است.

بریتانیا نیز به‌نوبه خود از متحدان خود در شورای امنیت سازمان ملل خواسته تا برای یافتن یک راه حل سیاسی به‌منظور پایان دادن به جنگ یمن واکنش نشان دهند. جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا شب گذشته در بیانیه‌ای گفت: «مدت طولانی، هر دو طرف درگیری‌ها در یمن معتقد بودند که راه حل نظامی با پیامدهای فاجعه بار آن برای مردم، امکان‌پذیر است.»

جنگ یمن که در یک سوی آن دولت این کشور به حمایت ائتلاف عربی به‌رهبری عربستان سعودی قرار دارد و در سوی دیگر آن شیعیان حوقی با حمایت ایران، به‌گفته سازمان ملل، در مدت بیش از سه سال ۱۰ کشته داشته است.

سماح حدید، مدیر کارزارهای سازمان عفو بین‌الملل در خاورمیانه در بیانیه‌ای گفته است که «کشورهای عضو سازمان ملل باید به سکوت خود در برابر عربستان سعودی پایان دهند و وظیفه خود را که نظارت بر ظلم و ستم پادشاهی سعودی برای جلوگیری از نقض فاجعه‌بار حقوق بشر در این کشور و یمن است، انجام دهند.»

او همچنین افزود: «مرگ وحشتناک جمال خاشقجی نشان می‌دهد که تا چه حد مقامات سعودی می‌توانند مخالفان مسالمت‌جو را سرکوب کنند؛ سرکوبی که از زمانی که محمد بن سلمان ولیعهد شده، شدیدتر شده است.»

هیئت عربستان سعودی در جلسه روز دوشنبه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو به ریاست بندر بن محمد العیبان خواهد بود که رئیس کمیسیون حقوق بشر این کشور است. این کمیسیون مسئول تلاش‌های سعودیبرای اجرای تعهدات خود در زمینه حقوق بشر است.

در جلسه دوشنبه یک گفت‌وگوی سه ساعته بین عربستان سعودی و اعضای سازمان ملل در نظر گرفته شده که در آن انتقادها و توصیه‌های در زمینه‌های حقوق بشری ارائه خواهند شد.

حتی کشورهای غیرعضو شورای امنیت نیز می‌توانند در این مباحث مداخله کنند. برخی از آن‌ها قبلا فهرستی جامعی از سئوالاتی را که می‌خواهند از هیئت سعودی بپرسند منتشر کرده‌اند.

نمایندگان بریتانیا، اتریش و سوئیس نیز اعلام کرده‌اند که قصد دارند درباره موضوع خاشقجی صحبت کنند.

سوئد می‌خواهد بپرسد که عربستان سعودی «چه اقداماتی برای بهبود احترام به آزادی بیان و ایمنی روزنامه‌نگاران انجام خواهد داد».

آمریکا نیز می‌خواهد به‌ویژه بداند که آیا ریاض قصد دارد قوانین مربوط به تروریسم را اصلاح کند یا خیر؛ قوانینی که شامل اقدامات مربوط به آزادی بیان و آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز باشد.

در گزارشی که کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در پایان ماه اوت درباره عربستان سعودی منتشر کرد، فهرستی از نگرانی‌ها از جمله درباره قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان، خشونت‌های مبتنی بر جنسیت یا شیوه‌های تبعیض‌آمیز با کودکان و زنان متعلق به جامعه شیعه آورده شده بود.

سازمان ملل همچنین از ادامه استفاده از مجازات اعدام و افزایش شمار اعدام‌ها در عربستان سعودی خبر داد. این گزارش نگرانی‌ها در مورد قانون سال ۲۰۱۴ مبارزه با تروریسم در این کشور را ابراز داشت که تعریف بسیار گسترده‌ای از تروریسم ارائه می‌دهد و اجازه می دهد تا «ابراز نظر مسالمت‌آمیز در برخی موارد جرم و جنایت محسوب شود».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.