ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیشروی نیروهای تحت حمایت ائتلاف عربی به سوی بندر حدیده

نیروهای وفادار به منصور هادی می‌گویند با کمک ائتلاف عربی «یک عملیات گسترده» علیه مواضع حوثی‌ها در حدیده را آغاز کرده‌اند. در پنج‌ماه اخیر ۶۰۰ هزار از ساکنان این بندر از درگیری‌ها گریخته‌اند.

نیروهای یمنی تحت حمایت ائتلاف عربی به رهبری عربستان عملیات نظامی جدیدی را علیه مواضع حوثی‌ها در بندر حدیده یمن آغاز کردند. سازمان ملل هشدار داده که بسیاری از ساکنان محلی در چند ماه گذشته از درگیری‌ها گریخته‌اند.

نیروهای حامی منصور هادی در حدیده ـ عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری برکنارشده یمن در بیانیه‌ای جمعه ۹ نوامبر از آغاز یک عملیات نظامی گسترده خبر دادند:

«عملیات نظامی آغاز شده است و نیروهای ارتش ملی از جبهه‌های شمالی و غربی شهر حدیده پیشروی کرده‌اند و با حمایت ائتلاف عربی از تمام جبهه‌ها به پیش می‌روند. درگیری‌های شدیدی در همین لحظه در حال وقوع است.»

همزمان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که از ژوئن تا کنون حدود ۶۰۰ هزار تن از درگیری‌ها در حدیده گریخته‌اند.

این گزارش به وضعیت وخیم ساکنان حدیده و کمبود مواد غذایی و دارویی و خدمات‌رسانی به افراد محلی نیز اشاره کرده است.

ائتلاف عربی ابتدا ۱۳ ژوئن / ۲۳ خرداد حمله به مواضع حوثی‌ها در حدیده را آغاز کرد. دو طرف در پی فشارهای بین‌المللی به آتش‌بس تن دادند. اما درگیری‌ها از آن پس کمابیش ادامه داشت و روند صلح یمن علی‌رغم تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بی‌نتیجه ماند. شنبه ۸ سپتامبر / ۱۷ شهریور یک تلاش دیگر برای پیشبرد مذاکرات صلح در یمن شکست خورد و پس از آن درگیری‌ها شدت گرفت.

آژانس پناهندگان سازمان ملل نسبت به وضعیت ساکنان محلی گیرافتاده در حدیده با آغاز دور جدید درگیری‌ها ابراز نگرانی کرده است.

ائتلاف به رهبری عربستان در مارس ۲۰۱۵ مداخله نظامی در یمن را پس از آن آغاز کرد که حوثی‌ها دولت قانونی عبد ربه منصور هادی را سرنگون کردند و صنعا، پایتخت یمن را در کنترل گرفتند.

حوثی‌ها تحت حمایت ایران قرار دارند. امارات متحده عربی و عربستان، دو عضو اصلی ائتلاف عربی و نیز آمریکا ایران را به تأمین سلاح شورشیان شیعه از جمله ارسال موشک‌های بالستیک متهم کرده‌اند اما تهران این اتهام را رد کرده است.

حملات ائتلاف عربی نیز با انتقاد شدید سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت‌های غربی مواجه شده است. این حملات غیرنظامیان بسیاری را هدف قرار داده‌اند. شماری از قانون‌گذاران کشورهای غربی ماه‌ها به دنبال لغو معاملات تسلیحاتی با عربستان به دلیل کشتار غیرنظامیان در جنگ یمن بوده‌اند.

محاصره بندر حدیده به دست ائتلاف عربی به عنوان یکی از مسیرهای اصلی ورود محموله‌های دارو و غذا، و تخریب‌ راه‌ها و زیرساخت‌ها در طول جنگ سه ساله یمن بزرگترین فاجعه انسانی سال‌های اخیر را باعث شده.

کمیته بین المللی صلیب سرخ چندی پیش هشدار داده بود که اگر یمن ۱۰۰ تن جمعیت داشت، «۸۰ تن برای بقا نیاز به امدادرسانی داشتند، ۶۰ تن تقریباً چیزی برای خوردن نمی‌یافتند، ۵۸ تن به آب پاکیزه دسترسی نداشتند، ۵۲ تن به خدمات بهداشتی دسترسی نداشتند، و ۱۱ تن دچار سوء تغذیه شدید بودند.»

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.