«سلطان سکه» اعدام شد
قوه قضائیه به دستور رهبر جمهوری اسلامی عمل کرد بیهیچ تأثیری بر قیمت سکه و ارز در بازار ایران. حکم وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی اجرا شد.
سحرگاه چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ حکم وحید مظلومین (معروف به سلطان سکه) فرزند حبیبالله و محمد اسماعیل قاسمی فرزند غلامعلی (معروف به محمد سالم) که به اتهام «افساد فیالارض» از طریق تشکیل شبکه فساد اخلال در نظام اقتصادی و ارزی و پولی ایران با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه به اعدام محکوم شده بودند، اجرا شد.
وحید مظلومین معروف به سلطان سکه بیش از سه دهه در بازار تهران به داد و ستد ارز و سکه و طلا مشغول بود. با خروج آمریکا از برجام و سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا در اوایل سال جاری، مظلومین دستگیر شد. حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی گفته بود که از او هنگام دستگیری معادل دو تُن سکه به دست آمده است. مقامهای قضایی ایران معتقدند مطلومین و شرکایش با جمعآوری گسترده سکه از بازار و کاهش دادن عرضه، به گرانی قیمت سکه دامن زدهاند. گردش مالی مظلومین و شرکایش به ۱۴ هزار میلیارد تومان میرسید. حکم اعدام او و محمد اسماعیل قاسمی را دیوان عالی کشور تأیید کرده بود.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی تیر گذشته، در پی سقوط ارزش ریال و افزایش قیمتها در بازار که سبب اعتصاب گروهی از بازاریان شد، از قوه قضائیه خواسته بود با – به تعبیر او - «مختلکنندگان امنیت اقتصادی» برخورد کند. پیش از صدور این دستور صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه اعلام کرده بود که حکم اعدام و ۲۰ سال حبس در انتظار «اخلاگران اقتصادی» است.
کیهان، روزنامه ولیفقیه نیز در عنوان اول شماره ۴ تیر خود خواستار اعدام و مصادره اموال «تروریستهای اقتصادی» شده بود.
سایتهای ارز و طلا در روز چهارشنبه ۲۳ آبان قیمت دلار را در کانال ۱۳ هزار تومان و قیمت سکه را چهار میلیون تومان گزارش دادهاند. بازداشت، محاکمه و اعدام وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی تأثیری در قیمت سکه و ارز نگذاشته است. تا زمان بازداشت و دستگیری این افراد بر اساس مقررات بانک مرکزی ایران خرید سکه هیچ محدودیتی نداشته و در هیچ قانونی در کشور نیز نگهداری سکه جرم اعلام نشده است.
وحید مظلومین پیش از این در سال ۹۱ نیز به جرم اخلال در بازار دستگیر شده بود که با پادرمیانی محمود بهمنی رئیس وقت بانک مرکزی در دولت محمود احمدینژاد آزاد شده بود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
روزنامه نگار پیر از جنوب شهر تهران
این نظام فاسد و افسد همه ی مردم ایران را فاسد کرده. این نظام ضد بشری با اعدام یعنی نیست کردن این مرد که حتما هم فاسد بوده می خواهد برای این نظام سرتاسر خون و قتل و فساد و فحشاء و دزدی و غارت اعاده ی حیثیت کند. و بدا به حال ما مردم که زیر نعلین آخوند بیشرف داریم جان میدهیم و جان میکنم اما از آنجا که سران اپوزیسون یک فاسدتر از اینها و مغرورتر از اینها و اینها جدایی طلب تر از اینها و سلطانطلب و سلطنت تر از اینها و ...هستند شجاعت دور یم میز نشستن را ندارند. اینان اگر نتوانند ، رضا پهلوی اگر نتواند دست از سلطنت طلبیش بردار، جدایی طلبان اگر نتوانند دست تجزیه طلبی و فدرالخواهی بردارند اگر نحله های دیگر نتوانند از غرور خودخواهی دست بردارند، بدانند که به زودی یک کودتای خونین خواهد شد پاسداری خودش را رییس جمهور مثلا اسلامی دموکراتیک خواهد نامید و تمامی خواسته های امریکا را هم خواهد پذیرفت و در آن» در مزار آباد شهر بی تپش وایِ جغدی هم نمی آید به گوش. دردمندان بی خروش و بی فغان. خشمناکان بی فغان و بی خروش. خونها در آسیا خشکیده اند دارها برچیده، خونها شسته اند. جای رنج و خشم و عصیان مردمان همچو موشان از سپاه ترسیده اند... از حافظه و با دستکاری شعر اخوان. حالا باید از جمهوری خواه لاییک و سکولار و آن سلطنتطلب و شاهزاده ی سطلنت طلب و آن گروه جدایی طلب، و آن دیگری که جدایی طلب و فدرال طلب و ...پرسید که آیا برای فقط جمهوریخواه شدن که اکثریت مردم خواهانش هستند و اگر هم رضا شاه روحت شاد می گفتن که اصل اساسش از چند آدم باسواد و از جمله یکی از بستگان می آید ، و نگفتن اینکه محمد رضا شاه روحت، نشان از جمهوری خواهی حتا توده ها دارد. برای همین آقایان و خانمها وقت تنگ است. اقدام کنید.
پرتو نوری علا
دستگیری قاچاقچی و دزد و فاسد، خیلی خوب، با اعدام کردن آنها چه دردی دوا شد یا میشود؟ نکته اصلی، آن دو تُن سکه و ۱۴ هزار میلیارد تومانی است که آقایان و فک و فامیل هایشان بالا کشیده اند. حالا این طلاها و پول ها به جیب کدام فاسد زنده ریخته خواهد شد؟ آیا مردم بیچاره از این اندوخته های سرسام آور چیزی نصیب شان می شود؟ تا تکلیف آن دو تن سکه و ۱۴ هزار میلیارد تومان معلوم نشود، صدتا از این فاسدین را دار بزنید هم فایده ای نخواهد داشت. شاید آنها را دار زده اند که افراد حمایت کننده آنها مثل محمود بهمنی ها در دولت محمود احمدینژادها دستشان و وابستگی شان رو نشود.؟؟؟
بهادُر
در بعضی وبسایتها در خصوص اعدام سلطان سکه تشکیک شده است! و در بعضی دیگر به تسویه حساب داخلی بین جناحهای قدرت تعبیر شده. گفته شده که بدلیل رفاقت وحید مظلومین با بقایی و افشای فساد مالی قاسم سلیمانی و نقل و انتقالات مالی سلیمانی میان سران کشورهای عربی، مظلومین مغضوب واقع شده. آنچه مسلم است اینکه نوع اعدامها تا حد بسیار زیادی سیاسی هستند. اخیراً بسیار دیده شده که قوه قضاییه با افکار عمومی بازی میکند؛ برای مثال سعید مرتضوی شاید یکهفته در سویت مهمان بخش هتل زندان اوین مهمان بوده و تا به امروز کسی مرتضوی را در زندان ندیده است. این موضوع برای محمدرضا رحیمی هم به شکل دیگری ترار شده است. لذا اینگونه اخبار برای مردم ایران نه شوک برانگیز است و باور پذیری آن مشکل است!
sattar beheshti
فریدون خاوند بر این باور است که حضور «ارگان ها، بنیادها و نهادهای نظامی و امنیتی در اقتصاد ایران که در مواردی حضوری انحصاری است، به ریشههای چنین فسادهایی دامن زدهاست.» «این اعدامها نه بر عوامل اصلی به وجود آورنده فساد تأثیری می گذارد و نه افکار عمومی را قانع میکند که در ایران !اقدامات قاطعانهای علیه فساد صورت میگیرد.» محمود خاوری، بابک زنجانی، مهآفرید امیرخسروی، جمشید بسمالله، سلطان سکه، فساد سه هزار میلیارد تومانی، دکل نفتی گمشده، سلطان شکر، گروه امیر منصور آریا، مؤسسه مالی اعتباری ثامنالحجج، مؤسسات پولی و اعتباری غیرمجاز، سکه ثامن فقط شماری از نامها و عناوینی هستند که در سرفصل فساد اقتصادی در ایران طی همین سالها به ثبت رسیدهاند، بی آنکه در این فصل، نامی از نهادها، ارگانها و سازمانها یا سازوکارهایی به میان آید که این ریشه را آبیاری میکنند!
پرتو نوری علا
دولت باید بگوید با دستگیری یا اعدام مفسدین، پول های بالا کشیده شده یا در واقع دسترنج ملت ایران، چگونه و به دست چه کسی یا چه کسانی برمی گردد.؟ سئوال عمده همین است. والا همه شان سر تا پا یک کرباسند.