سیر نزولی قیمت دلار و سکه در یک هفته
پس از دور دوم تحریمهای آمریکا انتظار میرفت که قیمت ارز و سکه هم بالا برود اما در مدت یک هفته قیمت طلا و سکه ۱۵ درصد و قیمت دلار ۸ درصد پایین آمد. فراز و فرود قیمتها در ایران ادامه دارد.
در پی اجرا شدن تحریمهای جدید آمریکا، برخلاف انتظار قیمت دلار و سکه پایین آمد. سیر نزولی قیمتها در یک هفته اخیر شیب بیشتری گرفت. بازار ارز و سکه در ایران همچنان بیثبات است و فراز و فرود زیادی دارد.
محمد کشتیآرای، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر از کاهش ۱۵ درصدی قیمت طلا و سکه از اول هفته جاری در ایران خبر داد و گفت قیمت ارز نیز طی یک هفته ۸ درصد کاهش یافته است.
قیمت سکه که در اول هفته ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود امروز صبح، پنجشنبه ۲۴ آبان، به ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید.
قیمت طلا نیز از هر گرم ۴۲۵ هزار تومان در اول هفته به ۳۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.
قیمت دلار در روز شنبه گذشته (آغاز هفته در ایران) ۱۴ و ۴۰۰ تومان بود که امروز (پنجشنبه) به ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان رسید.
قیمت یورو نیز شنبه گذشته ۱۶ و ۳۲۵ تومان بود که به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
در روز اعلام دور دوم تحریمهای آمریکا، یعنی دوشنبه ۵ نوامبر / ۱۴ آبان قیمت دلار ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان و قیمت یورو ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان بود.
ظهر روز گذشته (چهارشنبه) دلار ۱۳ هزار ۱۰۰ تومان خرید و فروش میشد اما با کاهش مجدد به کانال ۱۲ هزار تومان بازگشت و به ۱۲ هزار ۹۵۰ تومان رسید.
محمد کشتیآرای کاهش قیمت جهانی طلا و کاهش قیمت ارز را دو عامل مهم کاهش قیمت طلا و سکه دانست و گفت: «این دو فاکتور بسیار مهم، همزمان کاهش پیدا کرده و باعث افت قیمتها در بازار شده است.»
قیمت طلا در بازارهای جهانی از اول هفته دو و نیم درصد کاهش یافته و از هزار و ۲۳۳ دلار در هر اونس، به هزار و ۲۰۰ دلار رسیده است.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر افزود: «انتظار میرفت بعد از شروع تحریم در بازار، شوک قیمتی داشته باشیم، ولی کنترل قیمت ارز توسط بانک مرکزی سبب کاهش قیمت ارز و سکه در بازار آزاد شده است.»
بهگفته کشتیآرای، وقتی قیمتها روبه کاهش میرود بیشتر مردم فروشنده هستند تا خریدار و همچنین بسیاری از افراد هم دست نگه میدارند که قیمتها بیشتر کاهش پیدا کند.
مجیدرضا حریری، یکی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز علت نوسانات بازار ارز را مسائل سیاسی دانست و گفت پارامترهای اقتصادی تأثیر چندانی در کاهش یا افزایش نرخ ارز ندارد.
حریری گفت: «افزایش و کاهش نرخ دلار، نشانگر وجود ناپایداری در اقتصاد کشور است، بنابراین ضروری است که بانک مرکزی شیب نرخ دلار را مدیریت و از صعود آن جلوگیری کند؛ ضمن اینکه روند کاهشی نرخ آن را به شکل قطعی و ملایم ادامه دهد تا به دنبال آن بتواند هیجانات بازار را کنترل کند.»
بهگفته مجیدرضا حریری، در حال حاضر کمکم روند نزولی در قیمت ارز دیده میشود، چرا که سفتهبازان و و همچنین دارندگان پسانداز خرد مجبور شدهاند ارز خود را به بازار عرضه کنند؛ بنابراین ارز روند نزولی در پیش گرفته است.
برخی از کارشناسان قیمت دلار را تابع تحریمهای آمریکا میدانستند و پیشبینی میکردند که قیمت دلار با نزدیک شدن تاریخ تحریمها جهش دیگری خواهد داشت. اکنون بهنظر میرسد تنظیم بازار ارز بیشتر در دست دولت ایران است تا تحریمهای آمریکا.
دور دوم تحریمهای آمریکا از بامداد دوشنبه ۵ نوامبر / ۱۴ آبان به اجرا گذاشته شد. ۵۰ بانک ایرانی و بسیاری از زیرمجموعههای آنها و همچنین بیش از ۷۰۰ فرد، شرکت و نهاد در زمینههای هوایی و کشتیرانی هدف تحریمها قرار گرفتند. نام شرکت هواپیمایی ایرانایر و بیش از ۶۵ هواپیمای آن با جزئیات مشخصات آنها نیز در فهرست تحریمها قرار دارند. همچنین شماری از مؤسسات مالی و سرمایهگذاری نیز در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
دانیال
شنیده ها حکایت از آن دارد که فروشی در کار نیست و بیشتر افراد خریدار هستند بدون وجود فروشنده.آیا کسی از دوستان کاربر اخبار موثقی از کف بازار ارز و سکه دارد؟؟چنانچه اخبار قابل توجهی دارید بی زحمت بقیه را هم مطلع سازید.
علی یار
اگه تا بعد از 13 آذر ثابت بمونه خوبه ولی نمی ماند چون کدام یک از اقلام ارزان شده فقط دولت در حال برنامه ریزی برای خالی کردن جیب مردم است و .....
امیرحسین دلسوز مردم
#برابری بین مسئولان و مردم