وزارت خزانهداری آمریکا ۱۷ شهروند سعودی را در ارتباط با قتل خاشقجی تحریم کرد
وزیر خزانهداری آمریکا پنجشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ۱۷ شهروند سعودی در «قتل بیرحمانه یک روزنامهنگار ساکن آمریکا دست داشته و باید با پیامدهای این عمل مواجه شوند.»
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۷ شهروند سعودی را که ظاهراً در قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول دست داشتند تحت تحریم اقتصادی قرار داد.
استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا پنجشنبه ۱۵ نوامبر/ ۲۴ آبان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ۱۷ شهروند سعودی در «قتل بیرحمانه یک روزنامهنگار ساکن آمریکا دست داشته و باید با پیامدهای این عمل مواجه شوند.»
منوچین در این بیانیه خاطرنشان کرد که ایالات متحده آمریکا به تحقیقات خود در پرونده قتل جمال خاشقجی ادامه میدهد و رفتار عربستان سعودی در رویارویی با مخالفان سیاسی و روزنامهنگاران را هم زیر نظر دارد.
دادستانی کل عربستان سعودی در نشست خبری پنجشنبه ۱۵ نوامبر / ۲۴ آبان خود اعلام کرد که «درخواست صدور حکم اعدام ۵ تن از آمران و عاملان قتل خاشقجی، از سوی دادستانی ارائه شده است.»
بیانیه وزارت خرانهداری آمریکا ساعتی بعد از برگزاری نشست خبری دادستانی کل عربستان منتشر شده است.
در فهرست ۱۷ نفرهای که وزارت خزانهداری آمریکا منتشر کرده نام سعود القحطانی و ماهر المطرب، دو مشاور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی، و همچنین محمد العتیبی، کنسول سعودی در استانبول دیده میشود.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که تحریم این اشخاص «گام مهم» آمریکا در واکنش به پرونده قتل خاشقجی است. پمپئو گفته است:
«وزارت خارجه آمریکا همچنان همه شواهد و مدارک مستدل [در پرونده خاشقجی] را بررسی میکند و کنگره را در جریان این پرونده قرار میدهد و با کشورهای دیگر برای مجازات عاملان و آمران قتل خاشقجی همکاری میکند.»
جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی سهشنبه ۲ اکتبر / ۱۰ مهر به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مراجعه کرده بود که گواهی تجرد بگیرد اما دیگر بازنگشت. یک تیم ۱۵ نفره از عربستان او را در کنسولگری به قتل رساندند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
nader
آمارهای دولتی حکایت از آن دارد که در شهر قم چیزی قریب صد و سی هزار نفر طلبه به تحصیل اشتغال دارند و همه ساله استخدام پانزده درصد از فارغالتحصیلان حوزه علمیه تنها در وزارت آموزش و پرورش تضمین شده است. وزارت علوم و وزارتخانههای دیگر هم حداقل استخدام بیست درصد از آنان را بر خود واجب میشمارند. اما اکثر روحانیانی که در ارتش، سپاه، نیروی انتظامی یا وزارتخانههای دولتی به کار اشتغال دارند از همان ابتدا همگی بر کرسیهایی از مدیریت آن سازمان دست مییابند. در واقع بیکاری برای طلبهها معنا و مفهومی ندارد. استخدام رسمی و دولتی هم نباشد دوازده هزار مسجد و هیأت را در سرتاسر ایران سامان دادهاند که همه از دل و جان پذیرای روحانیان جدید هستند.