ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی فعال در اعتراضات بصره در برابر خانه‌اش به قتل رسید

وسام الغراوی یک روز پیش از ترورشدن گفته بود به زودی مراجع فتوایی برای مبارزه مسلحانه صادر خواهند کرد. گزارش‌هایی هم از نقش او در آتش‌زدن کنسول‌گری ایران در بصره منتشر شده‌بود.

روند ترورهای عراق ادامه دارد. به گفته پلیس عراق، یک روحانی سازمان‌دهنده اعتراضات بصره با شلیک گلوله ضاربان ناشناس به قتل رسید.

وسام الغراوی در مرکز تصویر ــ منبع: توئیتر

وسام الغراوی، روحانی شیعه شنبه‌شب ۱۷ نوامبر / ۲۶ آبان در برابر خانه‌اش در مرکز شهر بصره کشته شد. تشییع جنازه او یکشنبه ۱۸ نوامبر در بصره برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، او جمعه در یک تجمع اعتراضی گفته بود مراجع به زودی فتوایی جهت به دست گرفتن اسلحه صادر خواهند کرد تا  مقام‌های محلی و دولت مرکزی را به اجابت خواسته‌های مردمی وادار کنند.

الغراوی چهره برجسته‌ای در اعتراضات ماه‌های اخیر بصره بود. خبرگزاری «روداو»، وابسته به حکومت محلی اقلیم کردستان عراق نیز گزارش داده که او یکی از سازمان‌دهندگان آتش‌زدن سفارت ایران در بصره و برخی دیگر از ساختمان‌های دولتی و حزبی بود.

ادامه ترورها

قتل الغراوی در ادامه ترورهای اخیر در عراق است که حیدر العبادی، نخست‌وزیری پیشین دستور ویژه برای رسیدگی به آنها داده بود اما هنوز این رسیدگی به جایی ختم نشده.

سعاد علی، فعال مدنی و حقوق بشر و حامی اعتراضات بصره نیز اوایل مهر با شلیک گلوله به قتل رسید. سازمان ملل خواهان رسیدگی به قتل او شده بود.

به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، پیش از این نیز شماری از فعالان مدنی در عراق اعلام کرده‌بودند که شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران در بصره دست به ربودن و ضرب‌و‌شتم فعالان اعتراض‌های اخیر این شهر شیعه‌نشین زده‌اند.

در اعتراض‌های بصره چه گذشت؟

جمعه‌شب هفتم دسامبر / ۱۶ شهریور، معترضان خشمگین در بصره کنسول‌گری ایران در این شهر را به آتش کشیدند. معترضان به چندین ساختمان دولتی از جمله به استانداری بصره، به دفتر حزب الدعوه، دفتر حزب شورای اسلامی و دفتر سازمان بدر و به مقر عصائب اهل حق (شبکه خزعلی) از مهم‌ترین گروه‌های شبه‌نظامی شیعه طرفدار ایران نیز حمله کردند و آنگاه به دفتر حزب حکمت ملی عراق یورش بردند. روز بعد مهاجمان ناشناس با سه راکت‌ کاتیوشا به فرودگاه شهر بصره در عراق حمله کردند.

شامگاه جمعه ۷ سپتامبر/ ۱۶ شهریور: معترضان عراقی کنسولگری ایران در بصره را به آتش کشیدند

قیس خزعلی، فرمانده عصائب اهل حق حامیان مقتدی صدر، رهبر ائتلاف برنده انتخابات پارلمانی و نیز حامیان دولت وقت را متهم کرد. حشد الشعبی،‌ شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران با انتشار بیانیه‌ای حمله را «سناریوی آمریکایی سعودی» خواندند و خواستار استعفای حیدر العبادی، نخست‌وزیر وقت شدند. سایر سیاستمداران تحت حمایت ایران از جمله نوری المالکی، نخست‌وزیر پیش از عبادی، درخواست مشابهی دادند.

ایران به اعتراضات واکنش تندی نشان داد، سفیر عراق را احضار کرد و گذرگاه مرزی را بست. محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه محمدرسول‌الله تهران درباره حمله به کنسولگری ایران در بصره گفت: «این اتفاقی بود که می‌دانیم از کجا نشأت گرفته و سازماندهی شده است.»

کمی بعد آمریکا نیز به دلیل آنچه «تهدیدهای ایران» خواند، کنسول‌گری‌اش در بصره را بست.

معترضان در بصره به شوری و کمبود آب آشامیدنی، کمبود امکانات کافی برای گذران زندگی در مناطق نفت‌خیز و بیکاری و تنگناهای معیشتی و همچنین به فساد در دستگاه‌های دولتی معترض‌ بودند. دور جدید اعتراض‌ها پس از بیمارشدن ۳۰ هزار تن در استان بصره بر اثر نوشیدن آب آلوده رخ داد.

قطع برق صادراتی ایران به بصره و قطع جریان ورودی چندین رودخانه به خاک عراق یکی از دلایل آغاز اعتراض‌های چند ماه پیش عنوان شده بود. مقتدی صدر ایران را متهم کرده بود که به خاطر دست نیافتن به نتیجه مطلوب در انتخابات در حال «انتقا‌م‌گیری» از مردم عراق است.

منقذ داغر الموسوی،‌ مدیر موسسه تحقیقاتی «المستقله» عراق به تازگی در واشنگتن‌پست اعلام کرد که پژوهش‌های تیم او نشان می‌دهد محبوبیت ایران در میان شیعیان عراق از ۸۸ درصد در ۲۰۱۵ به ۴۷ درصد در ۲۰۱۸ کاهش یافته و شمار کسانی که نگاهی منفی نسبت به ایران دارند، از ۶ درصد به ۵۱ درصد رسیده.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.