ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت خارجه ایران: استعفای ظریف شایعه است

با بالا گرفتن انتقادات از مخالفت وزیر خارجه ایران با پولشویی، نمایندگان ولایی او را تحت فشار قرار داده‌اند. وزارت خارجه ایران حملات به وزیر را بی‌پاسخ نگذاشت.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در یک نشست خبری که دوشنبه ۲۸ آبان در تهران برگزار شد اعلام کرد که شایعه استعفای محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران حقیقت ندارد. قاسمی همچنین درخواست قوه قضائیه از ظریف برای پاسخگویی درباره وجود پولشویی سازمان‌یافته در ایران را تکذیب کرد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی (عکس: آرشیو)

روز گذشته (یکشنبه) حسین نقوی حسینی، سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت از برگزاری جلسه‌ای با غلامحسین محسنی اژه‌ای درباره اظهارات اخیر ظریف پیرامون ضرورت مبارزه با پولشویی در ایران خبر داده و گفته بود که سخنگوی قوه قضائیه با نوشتن نامه‌ای به وزیر خارجه خواستار توضیح و ارائه اسناد در این‌باره شده است. به گزارش «خانه ملت» محسنی اژه‌ای در این جلسه گفته بود:

«سخنان محمدجواد ظریف از نظر شخص بنده غلط بود و از طرف یک مقام رسمی مطرح می‌شود که باید توضیح دهد و اسناد خود را ارائه کند.»

 سخنگوی وزارت خارجه ایران یک روز بعد در نشست خبری خود در تهران این موضوع را تکذیب کرد. قاسمی گفت:

«ما هیچ در خواستی از آقای اژه‌ای در این مورد دریافت نکرده‌ایم  و نامه‌ای از سوی آقای اژه‌ای به وزارت امور خارجه ارسال نشده است.»

شورای نگهبان لایحه «سی اف تی» یکی از لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی را رد کرده است. وزیر خارجه ایران ۲۱ آبان تلویحاً گفته بود یکی از دلایل مخالفت با لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی این است که بسیاری از پولشویی در ایران منفعت می‌برند. ظریف در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفته بود:

«بالاخره پولشویی یک واقعیت در کشور ماست و خیلی‌ها از پولشویی منفعت می‌برند. من نمی‌خواهم این پولشویی را به جایی نسبت دهم، اما جاهایی که هزاران میلیارد پولشویی می‌کنند حتماً آنقدر توان مالی دارند که ده‌ها و صدها میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی کنند.»

انتقادات از سخنان ظریف در طول هفته گذشته ادامه داشت تا اینکه سرانجام روز گذشته به صحن علنی مجلس شورای اسلامی کشیده شد. محمد دهقان، نایب رئیس فراکسیون ولایی در مجلس ظریف را متهم کرد که با سخنان نسنجیده «آبروی نظام» را برده. دهقان در نطق خود گفت «اگر امیدی هم برای خارج شدن ایران از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف وجود داشت با اتهام زشت و ناروا [ظریف] آن امید از بین رفت.»

شش نفر از نمایندگان مجلس که به جبهه پایداری تعلق دارند نیز با امضای نامه‌ای به هیأت رئیسه مجلس، خواستار توضیحات ظریف و بررسی استیضاح او شدند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به این رویدادها در نشست خبری دوشنبه خود گفت:

«آقای ظریف در سخنان خود  از وجود یک بیماری و آسیب در کشور  سخن گفتند و من  از برخی از واکنش ها در مورد این صحبت‌های آقای ظریف تعجب می‌کنم.»

قاسمی در پاسخ به سؤالی درباره شایعه استعفای ظریف گفت:

«این خبر را شدیداً تکذیب می‌کنم. دکتر ظریف با قوت و اقتدار تمام به انجام وظایف خود مشغول است.این شایعات حساب شده و دقیق است و هدف آن در نهایت در شرایط کنونی کشور، تضعیف وزارت خارجه و شخص وزیر است.»

وزیر خارجه ایران روز گذشته منتقدانش را به شکارچیان ببر کاغذی تشبیه کرده و گفته بود:

«نوار اظهاراتم در خصوص [پولشویی] وجود دارد لذا درخواست می‌شود افرادی که نسبت به اظهارات بنده اعلام نظر کردند در مورد محتوا صحبت کنند نه محتوایی که خودشان ساخته‌اند. در واقع گاهی افراد ببر کاغذی می‌سازند و آن را به خوبی شکار می‌کنند.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.