ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پوتین: آمریکا از پیمان موشک‌های هسته‌ای خارج شود تلافی می‌کنیم

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد به یکی از چالش‌های جدید غرب و روسیه تبدیل شده است. ناتو پشت آمریکا ایستاده و پوتین تهدیدهای قبلی خود را تکرار می‌کند.

رسانه‌های روسیه گزارش داده‌اند که ولادیمیر پوتین روز دوشنبه ۱۹ نوامبر / ۲۸ آبان گفته است که اگر ایالات متحده آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد خارج شود کرملین دست به اقدام تلافی‌جویانه خواهد زد.

‎ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در نشست با فرماندهان نظامی این کشور

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در مورد اقدام تلافی‌جویانه احتمالی این کشور با مقامات بلندپایه وزارت دفاع روسیه صحبت کرد و در ادامه گفت: «کرملین آماده است تا درباره پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) با واشنگتن گفت‌وگو کند.»

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در ۸ دسامبر ۱۹۸۷ (۱۷ آذر ۱۳۶۶)، بین رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیرکل وقت حزب کمونیست اتحاد شوروی، امضا شد و در یکم ژوئن ۱۹۸۸ (۱۱ خرداد ۱۳۶۷) به‌اجرا در آمد. با این پیمان موشک‌های هسته‌ای و متعارف کروز و سکوهای پرتاب آن‌ها، با برد ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر (کوتاه‌برد) و ۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر (میان‌برد) از میان برداشته شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ۲۰ اکتبر / ۲۸ مهر اعلام کرد به دلیل آن‌که روسیه به‌طور مکرر پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را نقض کرده، آمریکا از این پیمان خارج خواهد شد. در پی این اعلام جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ به مسکو سفر کرد و با سران روسیه در این‌باره به گفت‌وگو نشست.

اتهامات دولت آمریکا علیه روسیه درباره نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد بر این اساس استوار است که مسکو موشک‌های کروز روسی جدید با کد ناتو SS-C-8 (کُد روسی: 9M729) و با برد بیش از ۲۶۰۰ کیلومتر را در اختیار دارد. در اوایل ماه جاری میلادی، ۲۸ عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) فشار بر روسیه را افزایش داده و از دولت ولادیمیر پوتین خواستند اطلاعات قابل اعتماد در مورد این سامانه موشکی ارائه کند.

این پیمان متعلق به دوران جنگ سرد که اروپا را عاری از موشک‌های هسته ای میان‌برد می‌کند، عامل تنش‌های جدید بین غرب و روسیه، پس از الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ و نقش روسیه در شرق اوکراین شده است.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو ۳۱ اکتبر / ۹ آبان در یکی از گفت‌وگوهای نادر با نماینده‌ای از روسیه با اشاره به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد از آمریکا دفاع کرده و گفته بود: «ما می‌دانیم که آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد پیروی می‌کند. هیچ پیمانی نمی‌تواند تنها با تبعیت یک طرف از مفاد آن، کارساز و موثر باشد.»

ینس استولتنبرگ از روسیه خواسته بود که تضمین دهد که با شفافیت کامل پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را اجرا می‌کند.

او افزوده بود: «مسئله اصلی اعزام موشک‌های روسی است تعداد موشک‌های روسی که قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای را دارند، در حال افزایش است.»

یک هفته قبل از آن پوتین اظهار امیدواری کرده بود که اقدام آمریکا منجر به مستقر کردن موشک‌های میان‌بردن در اروپا نینجامد. او گفته بود: «اگر آن‌ها (موشک‌های میان‌برد آمریکا) در اروپا قرار گیرند، ما هم طبیعتاً به آن واکنش مشابهی نشان می‌دهیم. (...) ملت‌های اروپایی که با چنین چیزی موافقت کنند، باید درک کنند که کشور خود را محتملاً با تهدید حمله‌ تلافی‌جویانه روبه‌رو ساخته‌اند. این‌ها مسائل کاملا روشنی هستند».

رئیس‌جمهوری روسیه تأکید کرده بود که دلیلی بر رویارویی اروپا با خطری جدی نمی‌بیند.

قرار است پوتین و ترامپ در اجلاس گروه ۲۰ که قرار است در اواخر ماه جاری میلادی (نوامبر) در آرژانتین برگزار شود درباره پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد گفت‌وگو کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.