مراسم بیستمین سالگرد قتل داریوش فروهر و پروانه اسکندری برگزار شد
شماری از فعالان مدنی و سیاسی در قتلگاه فروهرها با «سکوت» یاد آنها را گرامی داشتند، با این امید که دادخواهی را به سرانجامی در خور برسانند.
مراسم بزرگداشت بیستمین سالگرد قتل داریوش فروهر و پروانه اسکندری بعداز ظهر پنجشنبه یکم آذر / ۲۲ نوامبر در خانه و قتلگاه فروهرها در تهران، با حضور گروهی از فعالان سیاسی و مدنی برگزار شد. این مراسم برای دومین سال پیاپی است که به همت پرستو فروهر و بدون دخالت مستقیم نهادهای امنیتی اجازه برگزاری پیدا میکند. تا پیش از مراسم سال گذشته، نیروهای امنیتی بیش از یک دهه با روشهای مختلفی از برگزاری این مراسم در تهران جلوگیری میکردند.
پرستو فروهر در دو دهه گذشته هر سال برای برگزاری مراسم بزرگداشت پدر و مادر خود از آلمان به ایران سفر میکند.
پرستو فروهر به مانند سال پیش در فراخوانی از همگان برای شرکت در این مراسم یادبود همراه با سکوت دو ساعته دعوت کرد. در فراخوان پرستو فرهر آمده بود:
«از آنجا که در سال گذشته پس از سالها ممنوعیت و بگیر و ببند، پایداری ما بر حق گردهمآیی در خانه و قتلگاه فروهرها در سالروز قتل آن دو، اندکی به ثمر نشست و قفل ممنوعیت این مکان در این روز شکست، امسال نیز روال سال پیش را حفظ میکنیم. از شما همراهان گرامی صمیمانه میخواهم که به مراسم یادبود بیایید تا مانند سال پیش این دو ساعت را در سکوت به یاد عزیزانمان که قربانی سرکوب و خشونت سیاسی شدهاند کنار یکدیگر بایستیم. بیایید تا امسال نیز داریوش و پروانه فروهر را در سکوت خود به یاد آوریم. بیایید تا ما و من را در سکوت همراهی کنید، که سکوت در این مکان سرشار از ناگفتهها و گفتههای ماست، و سکوت این روز نوید فرارسیدن روزیست که حق آزادی گفتار خویش را بازپسگیریم و دادخواهی را به سرانجام درخور برسانیم.»
این دعوت با استقبال گسترده مردم و فعالان مدنی و سیاسی روبرو شد.
۲۰ سال از قتل سیاسی پروانه اسکندری، داریوش فروهر، محمد مختاری، محمدجعفر پوینده، پیروز دوانی، مجید شریف، حمید و کارون حاجیزاده میگذرد و دادخواهی این قتلها، ۲۰ ساله میشود. پس از افشای قتلهای زنجیرهای که در پاییز ۱۳۷۷ روی داد، وزارت اطلاعات ایران «عناصر خودسر» در این وزارتخانه را مسئول این قتل ها معرفی کرد.
تصاویری از مراسم بزرگداشت بیستمین سالگرد قتل داریوش فروهر و پروانه اسکندری در تهران که در توییتر منتشر شده است:
نظرها
نظری وجود ندارد.