ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کارگران نیشکر هفت‌تپه برای دومین بار به محل برگزاری نماز جمعه رفتند

اسماعیل بخشی یکی از اعضای مجمع نمایندگان کارگری همچنان در مکان نامعلوم نگهداری می‌شود.برای کارگرانی که بازداشت شدند، پرونده امنیتی تشکیل شده است.

  • کارگران نیشکر هفت‌تپه در نوزدهمین روز اعتراضات بار دیگر به مصلی شوش، محل برگزاری نماز جمعه رفتند. اعضای مجمع نمایندگان کارگری هم راهی اهواز شدند تا با نمایندگان خوزستان در مجلس خبرگان دیدار کنند. امام جمعه اهواز هم خواستار واگذاری نیشکر هفت‌تپه و گروه صنعتی ملی فولاد اهواز به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه پاسداران شد.
کارگران نیشکر هفت‌تپه در مصلی شوش- ۱ آذر ۱۳۹۷

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان پنجشنبه یکم آذر در توئیتر نوشت که یک ماه از مطالبات کارگران نیشکر هفت‌تپه واریز شده است. او در پاسخ به پرسش یک کاربر در باره محل تامین منبع مالی برای پرداخت دستمزد کارگران، مدعی شد که مالک شرکت نیشکر هفت‌تپه این مبلغ را واریز کرده است.

شماری از کاربران به استناد به سخنان سخنگوی قوه قضائیه که گفته بود مالکان نیشکر هفت‌تپه متواری شدند، ادعای او را «دروغ» خواندند. کارگران نیز جمعه ۲ آذر به رغم بارش باران همانند ۱۸ روز گذشته مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و سپس راهی مصلی - محل برگزاری نماز جمعه - شدند.

آنها یک هفته قبل (۲۵ آبان) نیز به نشانه اعتراض، پس از راهپیمایی در خیابان‌های شوش به محل برگزاری نماز جمعه رفتند و در آغاز با شعار «کارگر می‌میرد / ذلت نمی‌پذیرد» مانع سخنرانی خطیب نمازجمعه شدند.

توقف بازداشت و آزادی اسماعیل بخشی از اعضای مجمع نمایندگان کارگری که ۲۷ آبان همراه با ۱۷ کارگر دیگر بازداشت شد، یکی از خواسته‌های کارگران معترض است. علاوه بر کارگران، سپیده قلیان از فعالان اجتماعی خوزستان که همراه با کارگران بازداشت شد، هنوز آزاد نشده است.

۱۷ تن از کارگران بازداشت شده طی روزهای گذشته به صورت موقت و به قید وثیقه آزاد شدند اما اسماعیل بخشی همچنان در مکان نامعلوم نگهداری می‌شود. به گفته وکیل مدافع کارگران برای بعضی از کارگران بازداشت شده، پرونده امنیتی تشکیل شده است.

اعضای مجمع نمایندگان کارگری نیشکر هم به منظور دیدار با نمایندگان استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری راهی اهواز شدند. یک  عکس از دیدار این کارگران با عباس کعبی از نمایندگان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری منتشر شده است.

به گزارش کانال تلگرامی کارگران نیشکر هفت‌تپه، کعبی در حضور کارگران با حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهوری تلفنی صحبت کرد و از او قول گرفت که موضوع برگشت این مجتمع از بخش خصوصی به بخش دولتی بررسی شود.

خلع ید از مالک خصوصی این شرکت یکی از خواسته‌های کارگران در دور تازه اعتراضات که از ۱۴ آبان آغاز شد، است.

این خواسته پس از آن پررنگ شد که مقام‌های قضایی فاش کردند مدیرعامل نیشکر هفت‌تپه پس از تخلف ارزی، متواری شده است. اسماعیل بخشی، یکی از اعضای مجمع نمایندگان کارگری نیشکر هفت‌تپه که همچنان در بازداشت است، ۱۷ آبان «خودگردانی» کارخانه را خواسته کارگران اعلام کرد و گفت: «اگر به هر دلیلی امکان واگذاری مجتمع به صورت کامل به کارگران نباشد، باید شرکت دولتی شود و تمامی امور اداره آن زیر نظر شوراهایی کارگری انجام گیرد.»

کارگران نیشکر هفت‌تپه همچنین خواستار پرداخت دستمزد معوق خود هستند. دستمزد کارگران پس از ناپدید شدن مدیران شرکت از مرداد امسال پرداخت نشده است.

مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه سال ۱۳۹۴ به‌رغم مخالفت کارگران و نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی به دو شرکت خصوصی «زئوس» و «آریاک» واگذار شد. از زمان واگذاری این مجتمع کارگران بیش از سیصد مرتبه تجمع و اعتصاب کردند.

خیز سپاه برای تصاحب فولاد اهواز و نیشکر هفت‌تپه

در حالی که کارگران خواستار خلع ید از مالکان خصوصی و اداره واحدهای تولیدی زیر نظر شوراهای کارگری هستند، سپاه پاسداران و نهادهای وابسته به آن از آغاز اعتراضات در پوشش حمایت از خواسته کارگران، چشم به تملک نیشکر هفت‌تپه و  گروه ملی فولاد اهواز دوخته‌اند.

پس از آنکه روزنامه رسالت، وابسته به جمعیت موتلفه اسلامی، تیتر نخست خود را به کارگران نیشکر هفت‌تپه اختصاص داد، بسیج دانشجویی چند دانشگاه نیز در حمایت از کارگران بیانیه امضاء کردند. در ادامه این فعالیت‌ها، گروهی از طلاب و روحانیون شوش هم به جمع کارگران رفتند.

حال محسن حیدری امام جمعه اهواز و نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری که یکم آذر از دولت خواسته بود راهکاری برای حل مشکل دو واحد صنعتی- تولیدی فولاد اهواز اقدام فوری انجام دهد، واقعیت این حمایت‌ها را آشکار کرده است.

او دوم آذر در مراسم نمازجمعه اهواز از دولت خواست که «اگر امکان بازگرداندن مالکیت فولاد اهواز و نیشکر هفت‌تپه به بخش دولتی وجود ندارد، این واحدها را به بخش خصوصی کارآمد واگذار کند».

حیدری در ادامه منظور خودش از واحدهای خصوصی کارآمد را اینگونه بیان کرد: «قرارگاه سازندگی خاتم و بیناد برکت».

او واگذاری این دو واحد تولیدی به قرارگاه سازندگی خاتم سپاه پاسداران و بنیاد برکت- بنگاه اقتصادی ستاد اجرایی فرمان امام که متصدی اموال مصادره‌ای است- را موجب «اطمینان خاطر کارگران» و « مانع مشکلات اجتماعی و امنیتی که دامنگیر استان خوزستان می‌شود، دانست.

کارگران گروه صنعتی ملی فولاد نیز از دو هفته قبل در اعتراض به توقف تولید، پرداخت نشدن دستمزدهایشان و دست‌های مافیایی پشت‌پرده بارها مقابل ساختمان نهادهای دولتی و سرپرستی بانک ملی در اهواز تجمع کردند.

کریم باوری نماینده ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه‌شنبه ۲۹ آبان برای آنچه که «بررسی مشکلات واحدهای تولیدی فولاد و نیشکر» اعلام شد، به خوزستان سفر کرد. در حالیکه کارگران فولاد اهواز حاضر به گفت‌وگو با فرستاده ویژه دولت نشدند، او گفت که با وزیر اقتصاد برای پرداخت یک ماه از دستمزد معوق کارگران گفت‌وگو کرده و دستور پرداخت دستمزد کارگران صادر شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.