#اعتراضات: کشاورزان «زیار» اصفهان کفنپوش شدند
کشاورزان اصفهانی از مسئولین ناامید شده و خودشان در امتداد زایندهرود حرکت میکنند تا به هر طریق ممکن از برداشت حق آبهها جلوگیری کنند.
وعده مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس برای تامین حقآبه کشاورزان استان اصفهان تحقق نیافت. کشاورزان در چند شهر این استان کفنپوش به خیابان آمدند.
کشاورزان شهر زیار استان اصفهان جمعه ۲ آذر باردیگر در اعتراض به تامین نشدن حقآبه برای کشت پائیزه تجمع کردند. در یک ویدئو که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، شماری از کشاورزان کفنپوش در تجمع حاضر شدهاند.
در این تجمع کشاورزان شعار دادند: «میمیریم، میمیریم/ ذلت نمیپذیریم، آب زایندهرود حق مسلم ماست و کشاورز بیدار است/ از وعده بیزار است».
یک روز قبل- پنجشنبه یکم آذر- نیز کشاورزان خوراسگان اصفهان کفنپوش مقابل مرکز فروش عمده میوه و ترهبار این شهر تجمع کردند.
چهارشنبه ۳۰ آبان هم کشاورزان شرق استان اصفهان با اجتماع در مهدیه وجاره خواستار رسیدگی به خواستههایشان شدند.
یک ویدئو از تجمع کشاورزان شرق اصفهان را در ادامه ببینید:
اعتراضات کشاورزان اصفهان از ۳۱ شهریور امسال پس از آن آغاز شد که طرح پیشنهادی استاندار اصفهان مبنی برای تامین حقآبه با اجرای بازچرخانی با مخالفت نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی روبرو شد.
در حالی که گفتوگو مقامهای دولتی و نمایندگان استان برای اجرای طرح بازچرخانی در جریان بود، برکناری محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان به دلیل بازنشستگی اجرای این طرح را در هالهای از ابهام قرار داده است.
ناصر موسوی لارگانی رئیس مجمع نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی که از مخالفان طرح بازچرخانی آب است، هم یکم آذر باردیگر دولت را مسئول عدم تامین حقآبه برای کشت پائیزه کشاورزان دانست و گفت که رئیس جمهوری به قولش مبنی بر جاری شدن آب در زاینده رود پایبند نبوده است.
او از فرماندهان سپاه پاسداران خواست که برای جاری شدن آب در زایندهرود اقدام کنند.
زهرا سعیدی یکی دیگر از نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی اما مخالفان طرح بازچرخانی آب را به «کاسبکاری از خشکسالی» متهم کرد و گفت: «نباید اجازه داد موقعیتی که در اختیار استان قرار گرفته و ممکن است مشکل زایندهرود را در مواقع اضطرار حل کند از دست برود».
به گفته او طرح بازچرخانی آب که با لولهگذاری در سطح زایندهرود اجرایی خواهد شد، در حال بررسی است.
این اظهارات در حالی بیان میشود که حدود ۳۰۰ هزار تن از ساکنان شرق اصفهان به دلیل عدم تامین حقآبه بیکار شده و برخی از آنان به اجبار تحت پوشش نهادهای حمایتی چون کمیته امداد قرار گرفتهاند.
حسن کامران نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی یک ماه قبل وزارت نیرو را مسئول وضعیت کنونی کشاورزان دانسته و گفته بود که این وزارتخانه حقآبه کشاورزان را به صنایع فولاد و نهادهای نظامی فروخته است.
اسفندیار امینی دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان هم ۳۰ آبان به خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، گفت که مصوبههای شورای عالی آب و هیئت دولت برای جبران خسارت کشاورزان اجراء نمیشود و سازمانهای مسئول تنها نظارهگر هستند و هیچ اقدامی برای کشاورزان نمیکنند.
امینی نیز وزیر نیرو که به گفته او «به دنبال تغیر مصوبات شورای عالی آب است» را مسئول عدم اجرای مصوبات این شورا و هیئت دولت دانست.
او گفت که کشاورزان بارها نزد نهادهای مسئول رفتند اما نتیجهای نگرفتند و برای همین ناامیدی محض در میان کشاورزان شرق اصفهان به وجود آمده است.
به گفته امینی پس از عدم نتیجهگیری از مسئولان دولتی «کشاورزان تصمیم گرفتند بهدنبال مسیر رودخانه حرکت کنند و به هر طریق ممکن از برداشت حق آبهها جلوگیری کنند».
کشاورزان اصفهان فروردین امسال و اسفند سال گذشته نیز در اعتراض به عدم تامین حقآبه بارها تجمع کردند.
دور تازه اعتراضات آنها از ۳۱ شهریور امسال با پارک کردن تراکتور و ماشینآلات کشاورزی در میادین ورودی شهرها آغاز شد.
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.