ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شواهد آمریکا برای حمایت ایران از حوثی‌ها و طالبان: یک فروند موشک و یک راکت

نشست خبری برایان هوک با این قصد برگزار شد که ثابت کند فعالیت «مخرب ایران» در خاورمیانه می‌بایست در اولویت قرار داشته باشد و نه جنگ یمن.

برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در یک نشست خبری یک فروند موشک صیاد و یک راکت فجر را به عنوان شواهدی برای حمایت تسلیحاتی جمهوری اسلامی از انصارالله یمن و طالبان در افغانستان به نمایش گذاشت. خبرگزاری رویترز می‌نویسد: این نشست خبری، تاکتیک دولت ترامپ بود برای فشار آوردن بر ایران که فعالیت خود در خاورمیانه را محدود کند.

برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در نشست خبری پنجشنبه ۲۹ نوامبر/ ۸ آذر خود در پایگاه نظامی آناکاستیا-بولینگ در واشنگتن

ایالات متحده آمریکا دو روز قبل قرارداد ۱۵ میلیارد دلاری فروش سامانه ضدموشکی تاد را با عربستان سعودی امضا کرده است. نمایندگان مجلس سنای آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۸ نوامبر / ۷ آذر تصویب کردند که هفته آینده صدور قطعنامه‌ای درباره ضرورت بازنگری در جنگ یمن را به بحث بگذارند. دولت ترامپ اما از نمایندگان سنا خواسته بود به جای نقش عربستان سعودی در جنگ یمن، به نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی توجه کنند. نشست خبری برایان هوک برای یادآوری این موضوع برگزار شد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در نشست خبری پنجشنبه ۲۹ نوامبر/ ۸ آذر خود در پایگاه نظامی آناکاستیا-بولینگ در واشنگتن یک فروند موشک زمین به هوا را به نمایش گذاشت که به گفته برایان هوک، ایران آن را در اختیار حوثی‌های یمن گذاشته و به این ترتیب قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض کرده است. روی این موشک به زبان فارسی نوشته شده بود «موشک صیاد». وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که اوایل سال جاری عربستان سعودی این موشک را که قرار بود به دست حوثی‌های یمن برسد ضبط کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز یک مقام وزارت دفاع آمریکا که نخواسته نامش افشا شود، گفته است پنتاگون نمی‌داند که آیا حوثی‌ها قبل از این چنین موشکی را در اختیار داشته‌اند یا آن را از ایران دریافت کرده‌اند.

بر اساس قطعنامه سازمان ملل، در چارچوب برجام، جمهوری اسلامی اجازه ندارد بدون اجازه شورای امنیت سلاح به خارج از مرزهای خود صادر کند.

در نشست خبری برایان هوک، راکت فجر هم به نمایش گذاشته شد. وزارت دفاع آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی راکت‌های فجر را در اختیار طالبان قرار داده است. پیش از این، در اکتبر/ مهر سال جاری وزارت خزانه‌داری آمریکا دو تن از وابستگان سپاه قدس را به دلیل حمایت مالی و تسلیحاتی از طالبان افغانستان تحت تحریم اقتصادی قرار داد.

نخستین بار دسامبر سال گذشته نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل با نشان دادن بقایای یک موشک گفت که این موشک توسط شبه‌نظامی‌های شیعه حوثی از یمن به‌سوی عربستان سعودی شلیک‌شده و آمریکا باور دارد که آن را ایران به حوثی‌های یمن داده است. در آن زمان محمد جواد ظریف با انتشار پیامی در توئیتر گزارش نیکی هیلی را یک «نمایش» خواند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • زمانی

    چندتا موشک و چندتا راکت لازم است که شواهد مورد قبول واقع گردد؟

  • مرتضي

    خبر با تحليل متفاوت است. تيتر خبر شما جهت گيري خاص دارد.

  • رضا

    حکومت ایران جز دروغ و تزویر و ریا و ترور و قتل کاری بلد نیست.

  • دکتر عنزابی

    ایا این مدارک کافی است