ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ظریف:سازمان ملل ایران را از آزمایش موشکی منع نکرده

قرار است شورای امنیت برنامه موشکی ایران را به بحث بگذارد. وزیر خارجه ایران می‌گوید در چارچوب برجام ایران می‌تواند موشک‌های نقطه‌زن خود را گسترش دهد.

شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی برنامه موشکی ایران سه‌شنبه ۱۲ آذر/ ۴ دسامبر تشکیل جلسه می‌دهد. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران می‌گوید هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نکرده است.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا شنبه یکم دسامبر/ ۱۰ آذر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ایران اخیراً یک موشک بالیستیک با برد متوسط و با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را آزمایش کرده است. مقامات جمهوری اسلامی و مقامات ایالات متحده، درباره زمان و مکان آزمایش موشکی اخیر ایران سکوت کرده‌اند. فرانسه آزمایش موشکی اخیر ایران را «تحریک‌آمیز، تهدیدکننده و ناسازگار» با قطعنامه شورای امنیت دانسته و بریتانیا هم خواهان توقف فوری برنامه موشکی ایران شده است. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در گفت‌وگویی که خبرگزاری خانه ملت، سه‌شنبه ۱۲ آذر/ ۴ دسامبر قبل از برگزاری اجلاس شورای امنیت با او انجام داده، گفته است:

«اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مورد آزمایش موشک‌های ایرانی همانند گذشته از پایه غلط است، آنها بهتر است قطعنامه ۲۲۳۱ را مطالعه کنند. قطعنامه ۲۲۳۱ صرفاً در مورد موشک‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است اما ممنوع نشده بلکه از ایران خواسته شده از این نوع موشک‌ها استفاده نشود.»

محمد جواد ظریف یادآوری کرد که ایران در پی دستیابی و استفاده از سلاح هسته‌ای نیست و موشکی هم که پرتاب شده، برای کلاهک متعارف طراحی شده است:

«موشک‌هایی که برای کلاهک هسته‌ای طراحی شوند نیاز به دقت ندارد و برای اینکه به دقت برسید نیاز به هزینه بالایی دارد. جمهوری اسلامی با حمله اخیر به تروریست‌ها نشان داد که موشک‌های جمهوری اسلامی کاملاً نقطه‌زن است.»

واشنگتن روز گذشته (دوشنبه) از اتحادیه اروپا خواسته بود با توجه به آزمایش موشکی اخیر ایران تحریم‌های تازه‌ای علیه جمهوری اسلامی برقرار کند. بحث بر سر ساز و کار مالی ویژه اروپاست که بر اساس معامله پایاپای نفت در برابر خدمات و کالا شکل می‌گیرد و به دلیل واهمه از تحریم‌های آمریکا تاکنون هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی آن را به عهده بگیرد. خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که این ساز و کار ویژه حتی اگر به راه بیفتد، شامل نفت ایران نمی‌شود. وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت گفته است:

«اگر پول نفت ایران به حسابی واریز نشود مشخص نیست که پولی برای مراودات وجود داشته باشد. ما در تماس فنی با اروپایی‌ها هستیم تا این مکانیزم ویژه مالی برقرار شود.»

سخنگوی ارشد ارتش جمهوری اسلامی روز گذشته (دوشنبه) تلویحاً بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره آزمایش موشکی ایران را تأیید کرد. سردار ابوالفضل شکارچی اعلام کرد که جمهوری اسلامی هم به آزمایش‌های موشکی ادامه می‌دهد و هم اینکه همچنان در صدد توسعه برنامه موشکی خود است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.