شورای امنیت درباره موشکهای ذوالفقار و قیام تشکیل جلسه داد
بحث بر سر این است که آیا این دو نوع موشک قابلیت حمل کلاهک هستهای را دارند؟ نماینده بریتانیا میگوید شواهد و مدارک کافی نیست.
شورای امنیت سازمان ملل سهشنبه ۱۳ آذر/۴ دسامبر به درخواست فرانسه، بریتانیا و آلمان پشت درهای بسته تشکیل جلسه داد تا آزمایش موشک میانبرد بالستیک ایران را به بحث بگذارد. نماینده آمریکا با انتشار بیانیهای خواهان محکومیت ایران شد. نماینده بریتانیا رفتار ایران را غیرمسئولانه خواند اما گفت برای محکومیت ایران به شواهد بیشتری نیاز است. این جلسه بدون صدور قطعنامه علیه ایران به پایان رسید.
سه قدرت اروپایی که خواهان حفظ توافق هستهای با ایراناند، در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردهاند که آزمایش موشکهای ذوالفقار و قیام در ۳۰ سپتامبر و ۱ اکتبر سال جاری به دلیل آنکه ممکن است این موشکها توانایی حمل کلاهک هستهای را داشته باشند، به معنای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.
بر اساس این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ در چارچوب برجام به تصویب رسید، ایران از آزمایش موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای منع شده است. کارین پرس، نماینده بریتانیا در سازمان ملل آزمایش این موشکها را مصداق «رفتار غیرمسئولانه» ایران دانسته اما در همان حال گفته است که برای صدور قطعنامهای علیه ایران به شواهد و مدارک بیشتری نیاز است.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل روز سهشنبه با انتشار بیانیهای آزمایش موشکی ایران را «خطرناک و نگرانکننده» نامیده و گفته است:
«جامعه بینالمللی نمیتواند هر وقت که ایران آشکارا قطعنامههای شورای امنیت را نادیده میگیرد چشم خود را ببندند.»
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا شنبه یکم دسامبر/ ۱۰ آذر با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ایران اخیراً یک موشک بالیستیک با برد متوسط و با قابلیت حمل کلاهک هستهای را آزمایش کرده است. مقامات جمهوری اسلامی و مقامات ایالات متحده، درباره زمان و مکان آزمایش موشکی اخیر ایران سکوت کرده بودند. اما اکنون معلوم شد بحث بر سر موشک قیام و ذوالفقار است.
محمد جواد ظریف یادآوری کرد که ایران در پی دستیابی و استفاده از سلاح هستهای نیست و موشکی هم که پرتاب شده، برای کلاهک متعارف طراحی شده است:
«موشکهایی که برای کلاهک هستهای طراحی شوند نیاز به دقت ندارد و برای اینکه به دقت برسید نیاز به هزینه بالایی دارد. جمهوری اسلامی با حمله اخیر به تروریستها نشان داد که موشکهای جمهوری اسلامی کاملاً نقطهزن است.»
موشکهایی که سپاه در پاسخ به حمله تروریستی اهواز به دیرالزور شلیک کرد از نوع ذوالفقار و قیام بودند. امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، گفته است که موشک قیام، برای زدن «اهداف آمریکایی» در اطراف ایران طراحی شده.
واشنگتن روز گذشته (دوشنبه) از اتحادیه اروپا خواسته بود با توجه به آزمایش موشکی اخیر ایران تحریمهای تازهای علیه جمهوری اسلامی برقرار کند. بحث بر سر ساز و کار مالی ویژه اروپاست که بر اساس معامله پایاپای نفت در برابر خدمات و کالا شکل میگیرد و به دلیل واهمه از تحریمهای آمریکا تاکنون هیچ کشوری حاضر نشده میزبانی آن را به عهده بگیرد.
چند ساعت قبل از آغاز نشست شورای امنیت، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در بخشی از سخنانی که در «بنیاد مارشال» در ضرورت تحکیم بیشتر روابط آمریکا با متحدانش در اتحادیه اروپا ایراد کرد، جمهوری اسلامی ایران را همراه با چین و روسیه به عنوان «بازیگران بد» در جهان معرفی کرد. پمپئو ایران را به دروغگویی درباره برنامه هستهایاش و به بیاعتنایی به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متهم کرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
farid
o me دفاتر وکالت "اوسن" و " تب ترنر" شکایتی را علیه حکومت ایران به یک دادگاه فدرال آمریکا عرضه کردهاندو درخواست ۱۰ میلیارد دلار خسارت کردهاند. . هر دو دفتر به عنوان کارشناس در طرح شکایات مربوط به "مبارزه با تروریسم" شهرت دارند. این دو دفتر، وکالت خانوادههای سربازانی را بر عهده دارند که در فاصله سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ در عراق کشته یا به شدت زخمی شدهاند، و میتوان ثابت کرد با سلاحهایی کشته یا زخمی شدهاند که ساخت ایران بودهاند. پروندهای که علیه حکومت ایران تشکیل شده بیش از ۱۰۰ برگ دارد و موارد متعددی در آن فهرست شده است. در این فهرست به سربازانی اشاره شده که توسط نارنجک دستی یا مواد منفجره ساخت ایران کشته یا زخمی شدهاند. این پرونده از روز دوشنبه ۱۲ آذر (سوم دسامبر) به دادگاه ارائه شده است. پس از سه روز خانم کالین کولار کوتلی، قاضی دادگاه فدرال واشنگتن، تصمیم خواهد گرفت که آیا این پرونده به جریان بیافتد یا نه.
خرداد
این بریتانیا داره زیر زیرکی به آخوندا کمک میکنه . لعنتی
سهراب
کاش جمهوری اسلامی با مردم و کشور ایران دوست بود و دلسوز کشور بود! جای سؤال است که در دشمنی با مردم ایران چه چیزی نصیب این جماعت میشود که در دوستی با مردم از آن محرومند. اگر حکومت جمهوری اسلامی مشروعیت داخلی داشت، هرگز چنین عقوبتی در انتظار رژیم و مردم نبود. متأسفانه خبرهای خوشی در راه نیست. آینده روشنی برای ایرانمان متصور نیست! چرا که این خائنان به کشور و مردم کمر همت به خاکستر کردن ایران بستهاند. ننگ ابدی بر این قوم الظالمین باد!