یک ماه از اعتراض فولادیها گذشت، بازگشت نیشکر هفتتپه به اعتصاب
خواسته حداقلی کارگران هفتتپه آزادی اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان است که در جریان اعتراضات کارگری دستگیر شدند. کارگران فولاد هم خواستار خلع ید از بانک ملیاند.
کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز به رغم تهدیدها بار دیگر به خیابان آمدند و مقابل ساختمان بانک ملی اهواز تجمع کردند. در شوش هم کارگران نیشکر هفتتپه اعتصاب را از سر گرفتند.
اداره اطلاعات اهواز ۱۰ نفر از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز را احضار و آنان را تهدید کرده بود در صورت ادامه اعتراضات «به شکل دیگری با کارگران برخورد خواهد کرد».
با وجود این تهدید اما کارگران از شنبه ۱۷ آذر بار دیگر به خیابانهای اهواز آمدند و اینبار خواستار خلع مالکیت بانک ملی از گروه ملی فولاد شدند.
کارگران در جریان این راهپیمایی با شعار «نه تهدید، نه زندان/ دیگه فایده نداره» و «کارگر زندانی آزاد باید گردد» به برخورد امنیتی با کارگران اعتراض کردند.
کارگران معترض یکشنبه ۱۸ آذر پس از راهپیمایی در بازار نادری اهواز، مقابل ساختمان سرپرستی بانک ملی تجمع کردند.
عدنان خلفی، از کارگران فولاد اهواز شنبه ۱۷ آذر هدف از دور تازه تجمع مقابل بانک ملی را «هشدار به مدیران بانک ملی برای تامین منابع مالی و مواد اولیه» اعلام کرده و گفته بود در صورت بیتوجهی بانک ملی به خواسته کارگران «به مردم اهواز میگویند که سپردههایشان را از بانک ملی خارج کنند».
کارگران در ابتدای بازار نادری اهواز با شعار «کارگر، دانشجو/ اتحاد اتحاد»، دانشجویان را به همبستگی با کارگران معترض فراخواندند. دانشجویان نیز در چند دانشگاه مختلف در حمایت از کارگران معترض تجمع کردند و خواستار آزادی اسماعیل بخشی، کارگر نیشکر هفتتپه و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای نیشکر هفتتپه شدند.
کارگران فولاد اهواز از یک ماه قبل اعتراضات خود را آغاز کردند. آنها علاوه بر مطالبات مزدی معوق، خواستار برخورد با «دستهای مافیایی پشت پرده» هستند که مانع تولید در فولاد اهواز شدند.
کریم یاوری، نماینده ویژه وزارت کار که دو هفته پیش برای بررسی مشکلات کارگران فولاد و نیشکر هفتتپه به خوزستان سفر کرده بود، وعده کرد مجوز فروش محصولات فولاد در بازار آزاد صادر شود و دو ماه دستمزد معوق کارگران نیز پرداخت شود.
کارگران فولاد اما این اظهارات را «دروغ» خواندهاند و گفتهاند خواستار پرداخت یکباره مطالبات مزدی و همچنین خلع ید از بانک ملی به عنوان مالک این شرکت هستند.
کارگران نیشکر هفتتپه اعتصاب را از سر گرفتند
همزمان با کارگران فولاد، مجتمع نیشکر هفتتپه نیز شاهد آغاز دور تازه اعتصاب بود. اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه یک هفته قبل پس از مداخله مقامهای دولتی و امنیتی به صورت موقت پایان پذیرفت.
کارگران نیشکر هفتتپه هدف از دور تازه اعتراض خود را که با برگزاری تجمع در محل کار شکل گرفت، آزادی اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان که در جریان اعتراضات گذشته دستگیر شدند، اعلام کردند.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه در همین رابطه گزارش کرد: کارگران اعلام کردند دوشنبه ۱۹ آذر به صورت کامل اعتصاب و در تجمع شرکت خواهند کرد و تا خلع ید از بخش خصوصی به اعتصاب ادامه خواهند داد.
مقامهای دولتی جمهوری اسلامی پیش از این خلع ید از دو شرکت «آریاک» و «زئوس» به عنوان مالکان نیشکر هفتتپه را غیرممکن و خلاف سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی عنوان کرده بودند که بر خصوصیسازی تاکید دارد.
آنها در همراهی با مدیرعامل شرکت نیشکر هفتتپه که به تخلف ارزی متهم است، مدیر اجرایی این شرکت را تغییر دادند و همزمان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همراه دبیرکل خانه کارگر با چند تن از کارگران برای ایجاد تشکل کارگری همسو با دولت تشکیل جلسه دادند.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه این اقدامات را «فریب کارگران» و «تلاش برای ایجاد تشکل موازی» عنوان کردند.
نیشکر هفتتپه طی سالهای اخیر به یکی از کانونهای اصلی اعتراضات کارگری تبدیل شده است.
کارگران این واحد صنعتی طی سه سال گذشته بیش از ۳۰۰ مرتبه در اعتراض به «خصوصیسازی»، «اخراج کارگران»، «قراردادهای موقت» و همچنین برخوردهای امنیتی تجمع و اعتصاب کردهاند.
- در همین زمینه:
نظرها
روی هشتک #جلیقه_آبی کار کنیم!
بچه ها روی هشتک #جلیقه_آبی کار کنیم! اگر فولادی ها از فردا همه لباس کار آبی ببوشنو به خیابان بیان،حکم یک حرکت خلاق و ابتکاری را دارد که مثل توپ میترکد توی ایران و جهان. به #جلیقه_آبی ها بپیوندیم! در ایران بلا زده ما،همه چیز برای یک انفجار توده ای و سراسری آماده است. جنبش #جلیقه_آبی #اهواز سی روز تمام است که دارد این خواست را فریاد میکند. "كارگر دانشجو معلم کشاورز اتحاد اتحاد" "کارگر زندانی آزاد باید گردد" #فولاد_اهواز
از تبریز تا کردستان، حمایت از خوزستان
گرافیتی در #تبریز در حمایت از اتحاد و حقطلبی کارگران #هفت_تپه و #فولاد_اهواز با شعارِ «از تبریز تا کردستان، حمایت از خوزستان».
كارگر دانشجو اتحاد اتحاد
شعار كارگر دانشجو اتحاد اتحاد در سی امین روز اعتراض کارگران گروه ملی فولاد در خیابانهای اهواز یکشنبه ۱٨ آذر ۱٣٩٧
ترمیم مزد, کانون جنگ طبقاتی/مطالباتی, موضعی
محور ترمیم مزد یکی از کانون های جنگ طبقاتی/مطالباتی موضعی است ▪️اردوی کار:درشرایط کنونی مساله حاد ترمیم مزد وقدرت خرید یکی از کانون های جنگ موضعی طبقاتی/مطالباتی است که باید انتظار داشت پا به پای رشد تورم، علنی تر شدن بی ثمری رویکردهای سازشکارانه تشکل های زرد در این زمینه،گسترش فلاکت و ناتوانی از تامین حداقل های معیشتی از سوی حاکمیت و روشن شدن ارقام بودجه 98 و ساختار ناعادلانه اولویت های آن داغ تر شود. در حالی که پیامدهای شوک ارزی شش ماه گذشته در قالب زنجیرگسستگی قیمت ها تازه در حال بروز است و امواج سونامی سقوط ارزش پول به سواحل قیمت ها رسیده، این حقیقت هولناک برای لایه های هر چه گسترده تری از مزدبگیران و زحمتکشان روشن می شود که دولت روحانی و اصولا هیچ جناحی از این نظام طرحی و برنامه ای برای ترمیم فاجعه ای که بار آورده است ندارد. ▪️برخلاف جنگ های موضعی طبقاتی مثل رویارویی در هفت تپه بر سر الغای بخش خصوصی و آزادی کارگران دربند و یا مبارزه درخشان و پیگیر کارگران فولاد اهوازعلیه مافیای قدرت که امروز بیست و نهمین روز آن جریان داشته، جنگ بر سر تحمیل فوری و قطعی تامین کل بخش محذوف قدرت خرید مزدبگیران به حاکمیت، گرفتار مشکل شالوده ریزی و حداقل انسجام ساختاری و تشکیلاتی برای گر گرفتن است. اما اگر همین جنگ طبقاتی در قالب مطالبه گری بخشی پرشمار از نیروی جنبش مطالباتی به شکل نبردی کم شتاب اما حاوی ظرفیت استمرار مطرح شود می تواند هر دو مشکل شالوده ریزی و انسجام لازم برای هدایت و مدیریت را تا حدی برطرف سازد و به سرعت ظرفیت های همگرایی بخش های مختلف اردوی کار و زحمت کشور را آزاد نمایند. ▪️با آغاز نشت پیامدهای تحریم های ویرانگر و ترکیبش با معایب ساختاری اقتصاد نئولیبرالی و سقوط ارزش پول بدون ترمیم قدرت خرید، وارد دوره ای می شویم که کارگران و کلیه مزد و مستمری بگیران ایران بدون کسب ظرفیت ورود به رویارویی های بزرگ و دامنه دار و شکل دادن به همگرایی های هر چه گسترده تر در این رویارویی ها دیگر نمی توانند حتی از حداقل معیشت و یا حتی خط بقا دفاع کنند. چاره اندیشی جمعی و هم اندیشی برای کنار زدن موانع این همگرایی های بزرگ از برجسته ترین اولویت های پیکار طبقاتی شرایط کنونی است.
بهزاد
کارگران اهواز مورد حمایت کل مردم ایران هستند. آنها تنها نیستند. این حق کارگر است تا دستمزدش را در پایان روز دریافت کند. کسانی که با رانت دولتی صاحب اموال مردم و کارخانهها شدهاند و پول کارگر را غارت کردهاند باید به دادگاه کشیده شوند و مال مردم را از آنان بستانند، و کسانی که این اموال عمومی را در اختیار آنان قرار دادهاند مجرمند و باید دادگاهی شوند و به مردم پاسخ دهند. این زنجیره فساد متأسفانه تا بالاترین مقام که به شخص رهبر فاسد جمهوری اسلامی میرسد ادامه پیدا میکند، چون جوانی که مال مردم را غارت کرده است و از رانت دولت روحانی استفاده کرده فقط مقصر این ماجرا نیست، دولت روحانی هم مقصر است. اگر ریش دولت روحانی را بگیریم و به دادگاه بکشانیم، ایشان هم دست برده و عبای رهبر را گرفته و از زیر پتو بیرون میکشد. در زیر این لحاف ملا، زنجیر وار فساد خوابیده است. بهمین دلیل است که همه ارکان نظام خفه شدهاند و فقط سرکوب میکنند. حق کارگر باید داده شود، هیچ راه حل دومی وجود ندارد.
کارو
از زبان کارگران هفت تپه و فولاد اهواز (برگرفته از یوتیوب: سرآینده، آقای هالو) شیــخ! از چــه، اینقدر گپ می زنی؟ خویش را کـوچه، علی چپ می زنی؟ کــارگـــر هستیم و بیش از پنج ماه آب خوش در معدهمان گم کرده راه! سفرههامان خالی از نان و پنیر از عنــایـات شما شیــــــخ کبیر! در خیــابـان و به زیـر چـارسوق میکشیم از سینه فــریاد حقوق از چه بستی چشم و گوش خویش را؟ تـا نیـفـتی پـس، گـــرفتـی پــیش را؟ شورش پاریس را دیدی ولـی نوبت داخل که شد ولمعطلی! جای ما سی روز شد در کوچههاست دوربینهای صدا و سیـــما کجاست؟ گوشهای کــارگــــر را میبُری! غصه خلق فلسطین میخوری! فرض کُن اینجا فلسطین است شیخ غزه است و غیر یاسین است شیــخ جنگ و بمباران و قحطی مـال ماست پولــــــها در جیـــب آقـــا زادههاست آه مظلومان و قشر کــارگر در دل سنگت نباشد کارگر سفره خــالیِ ما و جیـــب تو جمع اضداد است آقای دخو سرنوشت کــــارخانه، نیشکر شد فدای جیب سلطان شکر هفت تپه از میـان برداشتی تپۀ سـالـم به جــا نگذاشتی تا به کی خود را زنی بر خواب شیـخ؟ شــوش را اهــــواز را دریـــاب شیخ تکهای از خـاک ایـــرانیم ما دیو و دد نه، بلکه انسانیم ما حق فرزندان ما اینسان نبود پاسخ فـــــریاد ما زندان نبود در جواب ما پلــــیس آورده ای شیخ! سوراخ دعا گم کردهای کــــارگـــــر هستیم و پولادیم ما مثل هــالــو اهل فـــــــریادیم ما