ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«جمهوری اسلامی در فضای مجازی به دنبال محدود کردن دسترسی آزاد به اطلاعات است»

گفت‌و‌گو با علی نیکویی، کارشناس امنیت و اینترنت

آیا سیاست‌های گذشته جمهوری اسلامی درباره فیلترینگ موفقیت‌آمیز بوده است؟ فرایند فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی چه چیزی را نشان می‌دهد؟ علی نیکویی، کارشناس امنیت و اینترنت در گفت‌و‌گو با زمانه به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد.

بار دیگر یکی از مسئولان سانسور فضای مجازی در جمهوری اسلامی از لزوم فیلتر شدن اینستاگرام سخن گفته است. سه‌شنبه ۲۰ آذر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قسمتی از مصاحبه با سرپرست جدید معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل ایران را منتشر کرد. جواد جاویدنیا در این مصاحبه مدعی شد که «بسیاری از علما و اساتید دانشگاه و دانشجویان خواهان فیلترینگ اینستاگرام هستند.» اما یک کارشناس امنیت و اینترنت در این زمینه به «زمانه» می‌گوید که نتیجه اقدامات جمهوری اسلامی در فضای مجازی به محدودشدن دسترسی آزاد به اطلاعات،‌ یکی از بنیان‌های دموکراسی در جامعه معاصر می‌انجامد.

عکس تزیینی

مسئول فضای مجازی دادستانی کل با اشاره مستقیم به شبکه اجتماعی اینستاگرام گفته بود که شاهد است «چه فجایعی در این شبکه در حال وقوع است» و خود را در قبال «خداوند متعال و شهدا» مسئول دانسته که به وظایف شرعی و قانونی خود در قبال اینستاگرام عمل کند.

این مقام مسئول گفته است علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بارها «وضعیت نامطلوب» اینستاگرام به عنوان «قتلگاه جوانان» را یادآوری کرده است. جاویدنیا همچنین اعلام کرده که قوه قضائیه بنا دارد «محکم و استوار پیگیر اجرای قانون» در این زمینه‌ها باشد.

دوشنبه ۱۹ آذر در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد عزت الله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی گفت فیلترینگ اول تلگرام با دستور حسن روحانی انجام شده است: «در اغتشاشات دی ماه ۹۶ که بخش زیادی از هماهنگی‌های آن در تلگرام انجام شد، شورای امنیت ملی در جلسه‌ای که رئیس‌جمهور هم حضور داشت این مسئله را مورد بررسی قرار داد و تلگرام با دستور رئیس‌جمهور فیلتر شد. مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی مطالبی گفتند و از دولت خواستند برای مصالح ملی پیام رسان داخلی راه اندازی شود».

در پیوند با این اظهار نظرها گفت‌وگویی انجام دادیم با علی نیکویی، کارشناس امنیت و اینترنت و از او پرسیدیم که آیا سیاست‌های گذشته جمهوری اسلامی درباره فیلترینگ موفقیت‌آمیز بوده است؟
او همچنین به این پرسش زمانه پاسخ می‌دهد که فرایند فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی چه چیزی را نشان می‌دهد؟

علی نیکویی معتقد است که نتیجه اعمال جمهوری اسلامی در محدود کردن فضای مجازی، محدود شدن دسترسی آزاد به اطلاعات است. او همچنین می‌گوید کاربران در ایران نشان داده‌اند که ترجیح می‌دهند محدودیت‌های اعمال شده بر فضای مجازی را دور بزنند.

این گفت‌وگو را در ادامه بشنوید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.