ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اجلاس اقلیمی لهستان تمدید شد

نمایندگان نزدیک به ۲۰۰ کشور باید همچنان در اجلاس بمانند زیرا بیانیه مشترک پایانی نیاز به رایزنی بیشتری دارد. از جمله نکات مورد اختلاف روشن نبودن بررسی اهداف اقلیمی هر کشور در آینده است.

نشست اقلیمی سازمان ملل متحد در کاتویچ لهستان، با توجه به نیاز به مذاکره بیشتر در مورد پیش‌نویس بیانیه نهایی، تمدید شد. به‌گفته دیپلمات‌ها پیش‌نویس تهیه‌شده توسط لهستان بحث‌برانگیز است و چندین مسئله، از جمله چگونگی بررسی اهداف اقلیمی هر کشور در آینده هنوز روشن نیست.

اجلاس اقلیمی کاتویچ لهستان

اجلاس اقلیمی کاتویچ قرار بود امروز جمعه ۱۴ دسامبر / ۲۳ آذر پایان یابد. پیش از ظهر جمعه میشل کورتیکا، رئیس لهستانی اجلاس ابتدا مذاکرات دوجانبه‌ای در مورد پیش‌نویس ۱۴۴ صفحه‌ای بیانیه نهایی را پیش برد و بعد از ظهر بحث‌های بیشتر در جمع‌های بزرگتری انجام شد. دیپلمات‌ها گفتند که برای یک نشست شبانه دیگر آماده می‌شوند.

ناظران پیش‌ از این گفته بودند که اجلاس کاتویچ در آستانه شکست قرار دارد. آمریکا، ژاپن و استرالیا سه کشور ثروتمندی هستند که عاملان اصلی نرسیدن به توافق معرفی شده‌اند.

خروج آمریکا از پیمان اقلیمی پاریس به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور باعث شده است که دولت‌های دیگر نیز نسبت به پیگیری تعهدات‌شان جدیت کمتری نشان دهند. رسانه‌ها این پدیده را «اثر ترامپ» نام‌گذاری کرده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل همزمان با افزایش احتمال شکست مذاکرات، چهارشنبه به کاتویچ رفته بود تا از دولت‌های حاضر بخواهد به توافق دست یابند.

منابع نزدیک به مذاکرات از جمله نکات مورد اختلاف در کاتویچ را قوانین شفافی دانسته‌اند که باید مشخص کنند چگونه اهداف اقلیمی ملی مربوط به هر کشور در آینده ارائه و بررسی خواهند شد. همچنين برخورد با خسارات و تلفات ناشی از تغييرات آب و هوایی، به‌ويژه در فقيرترين كشورها بحث‌برانگيز است. این‌که اجلاس چه پیامی در مورد تعهدات آینده در مبارزه با تغییرات اقلیمی دارد نیز از جمله مسائل مورد بحث است.

گروه‌های مدافع محیط زیست پیش‌نویس تهیه‌شده از سوی لهستان برای بیانیه پایانی را مورد انتقاد قرار می‌دهند. مارتین کایزر از گروه محیط زیستی «صلح سبز» (Greenpeace) در این‌باره گفت: «متن تهیه‌شده دغدغه‌ای برای تعطیلی فوری نیروگاه‌های زغال سنگ و یا کاهش موتورهای احتراق در جاده‌ها ندارد.»

سابین مینینگر، از گروه «نان برای جهان» از برخوردهای کشورهای در حال توسعه انتقاد کرد و گفت: «نگرانی‌های فقیرترین کشورها از سوی کشورهای صنعتی و کشورهای صادرکننده نفت کاملاً نادیده گرفته می‌شوند.»

اجلاس اقلیمی کاتویچ از دو هفته پیش آغاز شد. این اجلاس به‌منظور اجرای عملی پیمان اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ و تعیین قوانینی برای شفاف و قابل درک کردن این اقدامات برگزار شده است. هدف آن است که گرمایش زمین از ۱،۵ تا ۲ درجه سانتی‌گراد در مقایسه با زمان قبل از صنعتی شدن محدود شود. بدین منظور باید کشورهای جهان به‌ میزان قابل توجهی انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهند.

گزارش اقلیمی پنل سازمان ملل در اکتبر هشدار داده بود که افزایش ۱،۵ درجه‌ای گرما برای فرورفتن ساحل‌ها زیر آب و وقوع خشکسالی شدید و تعمیق فقر کافی است و وخیم‌ترین نوع این تأثیرات در صورت ادامه روند فعلی تا ۲۰۴۰ بروز خواهند کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.