ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چوب و خاک غرب کشور قاچاق می‌شود

علی‌رغم وجود قانون‌های بازدارنده،‌ معضل قاچاق خاک و چوب محیط زیست ایران را تهدید می‌کنند

علی‌رغم وجود قانون‌های بازدارنده،‌ معضل قاچاق خاک و چوب محیط زیست ایران را تهدید می‌کنند. نماینده مردم مهاباد در مجلس نسبت به شدت گرفتن تخریب جنگل‌های غرب کشور و قاچاق چوب از این مناطق هشدار داده. او از سکوت سازمان حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی در برابر قاچاق چوب و از ناکارآمدی نظارتی دولت و مجلس بر معضل قاچاق خاک انتقاد کرده است.

عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری ایلنا جلال محمودزاده، نماینده مهاباد و عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس می‌گوید در چند ماه گذشته برداشت از جنگل‌های زاگرس و جنگل‌های غرب کشور به شدت افزایش پیدا کرده است و سازمان حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی درباره از بین‌بردن درختان جنگلی و قاچاق چوب از این منطقه سکوت کرده‌اند. او توضیح می‌دهد که این روند پس از توقف بهره‌برداری از درختان جنگلی شما آغاز شده است:

«بعد از اینکه قرار شد، طرح تنفس در جنگل‌های شمال اجرا شود و مقرر شد؛ دو الی سه سال کسی حق بهره‌برداری از درختان جنگل‌های شمال را نداشته باشد، متاسفانه در چند ماه گذشته برداشت از جنگل‌های زاگرس و جنگل‌های غرب کشور به شدت افزایش پیدا کرده است و شاهد قطع درختان بسیاری در غرب کشور هستیم.»

او در مورد معضل قاچاق چوب در ایران گفته:

«قاچاق چوب به این معنا نیست که چوب‌ها فقط به خارج از کشور ارسال می‌شود، بلکه بیشتر به کارخانه‌های داخل کشور فروخته می‌شود. متاسفانه درختان جنگل‌های زاگرس را قطع و به کارخانجات کاغذسازی و یا به کشورهای همجوار حمل می‌کنند. دلال‌های بسیاری از این موضوع نفع می‌برند و این مسئله جنگل‌های زاگرس و غرب کشور را در معرض خطر تهدید قرار داده است».

محمودزاده همچنین می‌گوید خاک ایران طی ۱۵ تا ۱۶ سال گذشته برای خشک کردن سطح دریا، افزایش سطح مناطق مسکونی در دریا و اراضی کشاورزی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس قاچاق شده است:

«بیشتر خاک‌های رسی قاچاق می‌شود، چراکه کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشتر طالب خاک‌های رسی هستند، زیرا خاک‌های این کشور بیشتر از جنس شن است، البته همه خاک‌هایی که قاچاق می شوند نیز از بخش‌های منابع طبیعی نیستند، بلکه بیشتر خاک‌های کشاورزی هستند و اراضی کشاورزی که به دلیل تغییر اقلیم، کاهش بارش، خشک شدن چاه‌ها و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی از تولید خارج شده و توسط قاچاقچیان خریداری و قاچاق می‌شود.»

او می‌گوید دولت و مجلس در نظارت بر اجرای قانون حفاظت از خاک که بر اساس آن «انتقال و فروش خاک» به جز در موارد خاص پژوهشی و دانشجویی ممنوع است،‌ کوتاهی می‌کنند.

پیش‌تر، علی مریدی مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست نیز قاچاق خاک مراتع و مزارع استان‌های جنوبی را تایید کرده بود. فعالان محیط زیست و برخی مقامات بارها درباره قاچاق خاک هشدار داده‌اند اما اقدامت پیشگیرانه جدی انجام نشده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • زنجیره انسانی

    نظام جمهوری اسلامی کمر همت به ویرانی کشور بسته است. این نظام به آدمها رحم و مروتی ندارد، شما انتظار دارید به آب و خاک و جنگل رحم کند. این مسئولین کشوری و لشکری خانواده‌شان را هم فدای پول و قدرت می‌کنند. از آنها هیچ انتظاری نیست، مردم خود باید دست بکار شوند و زنجیره انسانی در مقابل این غارتگران کشور ایجاد کنند.

  • سپیده

    وقتی میگند آخوندها و سپاه وطن فروش هستند انوقت معدودی که خودشان را بخواب زدهاند میگویند این حرف دشمنان ایران هست.