دادگاه تجدیدنظر حکم حبس محمد حبیبی، معلم زندانی را کاهش نداد
محمد حبیبی در دادگاه انقلاب مجموعاً به ۱۰ سال و نیم حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. با ثابتماندن این حکم پس از تجدیدنظر و به دلیل قانون اشد مجازات، این معلم ۷ سال و نیم حبس پیش رو دارد.
دادگاه تجدیدنظر محمد حبیبی، معلم زندانی هیچ تغییری در حکم دادگاه بدوی نداد. این فعال صنفی معلمان در دادگاه بدوی مجموعاً به ۱۰ سال و نیم حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد که به دلیل قانون اشد مجازات، ۷ سال و نیم حبس در انتظار او خواهد بود.
حسین تاج، وکیل حبیبی دوشنبه سوم دی به خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران درباره حکم شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران گفت:
«متاسفانه رای محکومیت محمد حبیبی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب عیناً در دادگاه تجدیدنظر استان تایید شد.»
محمد حبیبی، فعال صنفی فرهنگیان و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران است که ۲۰ اردیبهشت ۹۷ در جریان تجمع معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران، با ضرب و شتم بازداشت شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ماشاالله احمدزاده یکم مرداد سال جاری محمد حبیبی را به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم» به ترتیب به هفت سال و نیم حبس، ۱۸ ماه حبس، ۱۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد. قاضی همچنین دو سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروهها و دستههای سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور را هم به حکم اضافه کرد.
پس از بازداشت حبیبی، کارگزینی وزارت آموزش و پرورش، حقوق و دستمزد ماهانه این معلم را نیز قطع کرده است.
سندیکاهای کارگری بینالمللی و نهادهای مدافع حقوق بشر خواستار آزادی محمد حبیبی شده بودند. معلمان نیز در اعتراضاتشان پیاپی مطالبه آزادی معلمان زندانی را مطرح کردهاند.
معلمان ایران از آغاز سال تحصیلی جاری دو بار دست به اعتصاب سراسری زدهاند. حکومت اما هنوز به مطالبات آنها که شامل افزایش حقوق و بهبود وضع معیشتی، بهبود وضعیت بیمه، مقابله با کالاییسازی و خصوصیسازی آموزش، و آزادی فعالان فرهنگی زندانی میشود، پاسخ درخور نداده است. در عوض دستکم ۹۸ معلم در دور دوم اعتصاب بازداشت، احضار یا تهدید شدند و هنوز شماری از آنها زندانی هستند.
نظرها
سهیل بشردوست
یاد یکی از نقل قول های روسای سازمان ساواک در برنامه پرگار افتادم که می گفت اینها را وارد زندان می کنید، (دور از جان این معلمان) الاغ می روند داخل و اندیشمند بیرون می آیند، زندان برای مخالفین ندامتگاه نیست، دانشگاه و محل تربیت نخبه ی اجتماعی و سیاسی است...
علی
با سلام٫ بیشتر زندانبانها ودست اندرکارانشان مغزهای عقب افتاده و فسیل شده قرون وسطایی دارند میتوانند اخلاق وانسانیت و صبر را از امثال اقای حبیبی یاد بگیرند.