ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شمخانی گفت‌وگو‌های ایران با طالبان را تأیید کرد

دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی در کابل گفت مذاکرات ایران با گروه طالبان با اطلاع دولت افغانستان و به‌منظور کمک به رفع مشکلات امنیتی این کشور صورت گرفته است.

علی شمخانی که در رأس هیئتی به کابل سفر کرده در مذاکرات خود با مقامات افغانستان اعلام کرد که جمهوری اسلامی با گروه طالبان گفت‌وگوهایی داشته و این گفت‌وگوها را ادامه می‌دهد. او گفت مذاکرات ایران با طالبان به‌منظور کمک به رفع مشکلات امنیتی افغانستان و با اطلاع دولت این کشور انجام شده است.

دیدار مقامات بلندپایه سیاسی، نظامی و امنیتی ایران به ریاست علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با مقامات افغانستان در کابل

علی شمخانی نماینده رهبر جمهوری اسلامی و دبیر شورای عالی امنیت ملی چهارشنبه ۵ دی در رأس هیئتی از مقامات بلندپایه سیاسی، نظامی و امنیتی به کابل سفر کرده و با حمدالله محب، همتای افغانستانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

شمخانی در این دیدار مذاکرات ایران با طالبان را تأیید کرد و گفت این مذاکرات «به‌منظور کمک به رفع مشکلات امنیتی موجود در افغانستان» انجام شده است.

او افزود: «مجموعه ارتباطات و گفت‌وگو‌های انجام شده با گروه طالبان با اطلاع دولت افغانستان بوده و این روند همچنان ادامه خواهد یافت.»

دبیر شورای عالی امنیت ملی جزئیات بیشتری از این ارتباطات و گفت‌وگوها ارائه نداد.

شمخانی در حالی گفت‌وگوهای ایران با طالبان را تأیید کرده که وزارت خزانه‌داری آمریکا ۲۳ اکتبر / یکم آبان با اعلام تحریم‌های جدید علیه طالبان افغانستان، هشت فرد حامی این گروه را هدف قرار داد و اعلام کرد که دو نفر از این افراد به نام‌های محمد ابراهیم اوحدی و اسماعیل رضوی ایرانی هستند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت اوحدی، از افسران نیروی قدس سپاه پاسداران در سال ۲۰۱۷ در شهر بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی ایران با عبدالله صمد فاروقی، از مسئولان طالبان توافق کرده که در قبال پشتیبانی مالی و نظامی از طالبان، این گروه در هرات به حملاتی علیه حکومت افغانستان دست بزند.

همچنین اسماعیل رضوی، مسئول یک مرکز آموزشی نیروی قدس سپاه پاسداران در بیرجند، امکانات آموزشی، اطلاعاتی و تسلیحاتی برای نیروهای طالبان در ولایت‌های فراه، هلمند، غور و بادغیس فراهم کرده است.

دو شهروند پاکستانی و چهار تبعه افغانستان نیز در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفتند.

برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز در ۲۹ نوامبر/ ۸ آذر امسال در یک نشست خبری اعلام کرد که ایران راکت‌های فجر در اختیار طالبان قرار داده است.

محمدرضا بهرامی، سفیر ایران در افغانستان ۲۱ ماه مه / ۳۱ اردیبهشت سال جاری در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفته بود: «به صراحت گفته‌ایم که با طالبان تماس داریم و حتی این تماس را تبدیل به ارتباط نکردیم زیرا نخواستیم برای طالبان مشروعیت‌زایی شود.»

بهرامی هدف از این تماس را «تشویق طالبان» برای پیوستن به مذاکرات صلح با دولت افغانستان دانسته بود.

نمایندگان طالبان در آبان‌ماه سال جاری با زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه آمریکا در قطر دیدار کردند تا درباره راه رسیدن به صلح گفت‌وگو کنند. این دیدار سه روزه دومین دیدار دو جانبه آن‌ها در یک ماه بود.

روسیه نیز در خفا گروهی از سیاست‌مداران ارشد افغانستان و مقام‌های چند کشور از جمله ایران را به مذاکرات با طالبان در مسکو دعوت کرده است. چین،‌ ایران،‌ پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان گفته‌اند که به این نشست نماینده خواهند فرستاد.

مسکو ۱۲ دولت و گروه طالبان را به این نشست دعوت کرده بود اما پس از مخالفت کابل با نشست،‌ برگزاری آن به تعویق افتاد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.