ثبت درخواست پناهجویی شش ایرانی پیداشده در سواحل کنت بریتانیا
شمار پناهجویانی که با قایق بادی کانال مانش را برای رسیدن به بریتانیا طی میکنند، افزایش یافته است. اغلب آنها را ایرانیان تشکیل میدهند.
شمار پناهجویانی که جانشان را برای عبور از «کانال مانش» برای ورود به بریتانیا به خطر میاندازند، رو به افزایش است. مقامهای بریتانیایی از یافتن شش مرد ایرانی در ساحلی در جنوب شرقی انگلیس خبر دادهاند که مسیر مشابهی را پی گرفته بودند. ایرانیها در سال جاری میلادی بیشترین شمار مهاجرانی را تشکیل میدهند که از کانال مانش به بریتانیا رفتهاند.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، وزارت کشور بریتانیا یکشنبه ۳۰ دسامبر / ۹ دی از یافتن شش ایرانی در سواحل شهرستان کنت خبر داد. در کنار آنها یک قایق بادی سوراخشده نیز پیدا شده است.
مقامهای بریتانیایی گفتهاند که خدمات پزشکی به این شش ایرانی ارائه شده است و آنها را به مراکز ثبت درخواست پناهجویی ارجاع دادهاند.
کانال مانش (که در انگلیسی به «کانال انگلیس» معروف است)، کانالی به طول ۵۶۰ کیلومتر است که شمال فرانسه را به جنوب بریتانیا و اقیانوس اطلس را به دریای شمال پیوند میدهد و شلوغترین منطقه کشتیرانی جهان است.
ایرانیها هر چه بیشتر از مانش عبور میکنند
روزنامه بریتانیایی «گاردین» در گزارشی جمعه ۲۸ دسامبر از افزایش شمار پناهجویانی خبر داد که از طریق دریا فرانسه را به مقصد بریتانیا ترک میکنند.
وزارت کشور بریتانیا آمار رسمی در اینباره ارائه نکرده است. اما گاردین بر اساس منابع خود گزارش داده که شمار پناهجویان و مهاجرانی که بین ژانویه تا نوامبر ۲۰۱۸ از کانال مانش به سمت بریتانیا آمدهاند و ردگیری شدهاند، حدود ۲۵۰ تن هستند.
گاردین مینویسد که شمار قابل توجهی از این مهاجران را ایرانیها تشکیل میدهند. همچنین شمار ایرانیهای پناهجو در شمال فرانسه به میزان زیادی افزایش یافته است.
در سه هفته پایانی نوامبر ۶۵ تن از کانال مانش عبور کردهاند که به گفته گاردین اغلب آنها ایرانی بودهاند.
در دسامبر نیز این روند ادامه یافته است. تنها در روز کریسمس (۲۵ دسامبر) ۸۲ مهاجر در تلاش برای عبور از کانال مانش بازداشت شدهاند و جمعه، ۲۸ دسامبر نیز ۱۲ تن دیگر از آبهای این کانال بیرون کشیده شدند.
چرا کانال مانش به مسیر جدید پناهجویان بدل شد؟
مهاجران از ابتدای سال جاری عبور از این کانال بر قایقهای بادی کوچک را آغاز کرده بودند اما نهادهای امدادرسان و خیریه میگویند روند رو به افزایش این مسافرت دریایی خطرناک، یک پدیده جدید است؛ تنها راهی که پناهجویان خواهان رسیدن به بریتانیا از فرانسه آن را پیش روی خودشان میبینند.
این اتفاق پس از تخریب کمپ پناهجویان در کاله فرانسه رخ داد. پناهجویان در «جنگل کاله» ــ که شمارشان در بالاترین حالت به ۱۰ هزار تن رسیده بود ــ منتظر فرصتی برای رفتن به بریتانیا میشدند اما با تخریب آن در ۲۰۱۶، شمار هر چه بیشتری از آنها سفر دریایی از طریق مانش را برگزیدهاند.
بر اساس گزارش گاردین، بریتانیا نیز پس از تخریب کاله میلیونها دلار صرف تقویت مرزهایش کرد که بخشی از آن برای جلوگیری از شکلگیری کمپ دیگری در کاله بود.
بر اساس آمار اعلامشده از سوی گاردین، از ماه اوت سال جاری تا کنون ۲۳۷ ایرانی از کاله به مراکز پذیرش پناهجو در بریتانیا منتقل شدهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.