هشدار پمپئو در مورد «موشکهای بالستیک و ماهوارهبر» ایران
وزیر خارجه آمریکا میگوید ایران قصد دارد برخلاف قطعنامه شورای امنیت سه موشک ماهوارهبر که از فنآوری آنها برای موشکهای بالستیک استفاده میشود پرتاب کند.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر نسبت به برنامه موشکهای بالستیک ایران هشدار داد و این بار موشکهای ماهوارهبر جمهوری اسلامی را هم موضوع مناقشه قرار داد و گفت پرتاب این موشکها برخلاف قطعنامه شورای امنیت است زیرا از فنآوری آن برای ساخت موشکهای بالستیک از جمله موشکهای بالستیک قارهپیما استفاده میشود.
مایک پمپئو، پنجشنبه ۳ ژانویه / ۱۳ دی در بیانیهای گفت: «ایالات متحده آمریکا در برابر سیاستهای مخرب رژیم ایران که امنیت و ثبات بینالمللی را در معرض خطر قرار میدهند، نظارهگر نخواهد بود.»
پمپئو افزود: «ما به رژیم [ایران] توصیه میکنیم که در این اعمال تحریکآمیز بازبینی کند و تمام فعالیتهای مربوط به موشکهای بالستیک را متوقف سازد تا مانع از انزوای عمیقتر اقتصادی و دیپلماتیک خود شود.»
سردار قاسم تقیزاده، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران ۸ آذرماه جاری اعلام کرد که در ماههای آینده جمهوری اسلامی سه ماهواره به فضا پرتاب میکند که این ماهوارهها در مدارهای مختلف قرار میگیرند. او همچنین افزود ایران به فنآوری تولید موشک زمین به زمین نقطهزن با برد ۲۰۰۰ کیلومتر دست یافته است.
وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که پرتاب چنین موشکهای ماهوارهبری نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است. بر اساس این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ در چارچوب برجام به تصویب رسید، ایران از آزمایش موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای و استفاده از چنین فنآوریای منع شده است.
پمپئو گفت: «از فنآوری موشکهای ماهوارهبر برای ساخت موشکهای بالستیک از جمله موشکهای بالستیک قارهپیما استفاده میشود و برنامه ایران شامل پرتاب موشکهای ماهوارهبر میشود.»
بهگفته وزیر خارجه آمریکا «موشکهای بالستیک قارهپیما میتوانند تا ۱۰ هزار کیلومتر برد داشته باشند و قادرند خاک آمریکا را هدف قرار دهند.»
او تأکید کرد که «ایالات متحده بهطور مداوم هشدار داده است که پرتاب موشکهای بالستیک و ماهوارهبر توسط رژیم ایران تأثیرات بیثباتکنندهای بر منطقه و فراتر از آن میگذارد و فرانسه، آلمان، بریتانیا و بسیاری از کشورهای جهان نیز نگرانی عمیق خود را از این مسئله ابراز کردهاند.»
وزیر خارجه آمریکا ۲۱ آذرماه سال جاری در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که واشنگتن در پی همکاری با ۱۵ عضو این شورا برای بازگرداندن محدودیتهای سابق سازمان ملل علیه برنامه موشکی ایران است. او به سخنان فرمانده نیروی هوافضای سپاه درباره توسعه برنامه موشکی ایران استناد کرد و گفت ایران دارای بزرگترین زرادخانه موشکی در خاورمیانه است.
سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران ۲۰ آذرماه با تأیید خبر آزمایش موشکهای بالستیکی اخیر ایران گفته بود: «ما تستهای موشکیمان را انجام میدهیم و این کار اخیر هم تست مهمی بود.» او افزود: «واکنش آمریکاییها نشان میدهد که این تست برای آنها بسیار مهم بود که فریادشان درآمد.»
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران ۲۲ آذر در پاسخ به اظهارات مایک پمپئو در نشست شورای امنیت سازمان ملل با انتشار پیامی در توئیتر خود نوشت: «سخنان او [پمپئو] نشان داد که منبع استناد آمریکا و شرکایش، قطعنامه لغوشده ۱۹۲۹ است.»
ایران میگوید برنامه ماهوارهای آن صلحآمیز است، اما کشورهای غربی معتقدند که این برنامه ممکن است پوششی برای توسعه فنآوریهای موشکی نظامی باشد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.