ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمایت سازمان ملل از دختر عربستانی پناهجو در تایلند

رهف محمد القانون دختر عربستانی ۱۸ ساله می‌گوید خانواده‌اش قصد دارند او را بکشند. تایلند با دخالت سازمان ملل از بازگرداندن او به کویت صرفنظر کرد.

یک دختر عربستانی ۱۸ ساله که می‌گفت خانواده‌اش قصد دارند او را بکشند، خودش را در هتل فرودگاه بانکوک محصور کرد تا مقامات تایلندی او را اخراج نکنند. بعد از انتشار اخبار مربوط به او در شبکه‌های اجتماعی «کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان» مسئله او را مورد بررسی قرار داده است. همزمان، مقامات مهاجرت در تایلند روز دوشنبه ۱۷ دسامبر / ۷ دی خبر دادند که از بازگرداندن این دختر با هواپیما به کویت منصرف شده‌اند.

رهف محمد القانون

رهف محمد القانون، دختر ۱۸ ساله عربستانی شنبه گذشته از کویت به بانکوک سفر کرد و از همان بدو ورود در فرودگاه ماند. او گفته است می‌ترسد که در صورت بازگشت به عربستان سعودی خانواده‌اش او را بکشند. خبرگزاری «رویترز» گزارش داده که خانواده این دختر برای پاسخ به سوالات خبرنگاران در دسترس نبوده‌اند.

یک نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان (UNHCR) با رهف القانون در فرودگاه بانکوک دیدار کرد. قرار بود نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد پرونده او را با مقامات مهاجرت تایلند به بحث بگذارد.

رئیس اداره مهاجرت درباره وضعیت این دختر عربستانی به خبرنگاران گفته است:

«ما و کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان با او صحبت خواهیم کرد و درباره خواسته‌هایش خواهیم پرسید، و اینکه آیا می‌خواهد پناهندگی بگیرد.»

این مقام مسئول گفت که ماموران اداره مهاجرت تایلند در ابتدا بنا بر قانون می‌خواستند مانع از ورود این دختر شوند، اما بعد متوجه شدند «درصورتی که این فرد قرار است آزار ببیند، و مجازات یا کشته شود ما نیز باید اصول انسانی را در اولویت قرار دهیم.»

او همچنین گفت که مقامات تایلندی برای اولین بار از سوی سفارت سعودی در جریان ورود القانون قرار گرفتند:

«سفارت عربستان سعودی با پلیس مهاجرت تماس گرفت و گفت که این دختر از والدینش فرار کرده و آنها نگران امنیت او هستند.»

وقتی مقامات تایلندی این پیام را دریافت کردند، مدارک سفر القانون را مورد بررسی قرار دادند. او پاسپورت داشته اما نه بلیط برگشت و نه برنامه‌ای برای سفر و نه جایی برای اقامت داشته، و به همین دلیل ماموران مهاجرت به خاطر ضوابط امنیتی فرودگاه مانع ورود او شدند.

آنها می‌خواهند من را بکشند

القانون با پیام نوشتاری و صوتی به رویترز گفته است که او در حین سفر خانوادگی به کویت، توانسته به تایلند فرار کند و قصد داشته از آنجا به استرالیا برود و درخواست پناهندگی بدهد اما در بانکوک بازداشت شده و به او گفته‌اند که می‌خواهند او را به عربستان سعودی بازگردانند. او به رویترز گفت که خانواده‌اش می‌خواهد او را بکشد:

«زندگی من در خطر است، خانواده من بر سر کوچکترین‌ چیزها من را تهدید به مرگ می‌کند.»

القانون گفته به سبب «آزار فیزیکی، احساسی، و کلامی و در عین حال زندانی شدن در داخل خانه برای ماه‌ها»  می‌خواهد درخواست پناهندگی دهد. او همچنین گفته که خانواده‌اش تهدید کرده‌اند مانع از ادامه تحصیلش می‌شوند.

بر اساس قانون فرهنگ و حضانت عربستان سعودی، یک زن برای کار کردن، سفر کردن، ازدواج، و حتی دریافت برخی خدمات بهداشتی، به اجازه یک عضو مرد خانواده نیاز دارد.

در سال گذشته رانندگی برای زنان در عربستان سعودی آزاد شد. با این حال آنها برای رانندگی هنوز به اجازه مرد خانواده نیاز دارند.

القانون گفته که توانسته ویزای استرالیا بگیرد و یک پرواز نیز رزرو کرده است. او گفت قصد داشته چند روزی را در تایلند بگذراند تا خروج او از کویت سوءظن ایجاد نکند.

رئیس اداره مهاجرت تایلند اما گفته است که القانون ویزای استرالیا نداشته. سفارت استرالیا در این باره اظهارنظری نکرده است.

وزارت خارجه عربستان سعودی نیز اتهامات درباره ضبط گذرنامه القنون از سوی سفارت این کشور را رد کرده است.

دادخواهی در شبکه‌های اجتماعی

القانون دوشنبه ۱۷ دی ویدئویی در توئیتر منتشر کرد که در آن نشان می‌داد او را در اتاق هتل با یک میز و فرش حبس کرده‌اند. این دختر 18 ساله در اولین دادخواهی‌هایش در شبکه‌های اجتماعی گفته بود که خانواده‌اش در جامعه سعودی صاحب قدرت هستند اما توضیح بیشتری درباره آنها نداده بود.

بعد از دریافت پیام‌های القانون در شبکه‌های اجتماعی گروه‌های حقوق بشری به کمک او شتافتند.

کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان اعلام کرد که جزئیات دیدارش با القانون مخفی باقی خواهد ماند، اما  با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده:

«تایلند حق ندارد فردی را به کشوری بازگرداند که در آن جان یا آزادی‌اش در خطر است.»

در ادامه این بیانیه آمده که این اصل در قوانین مرسوم بین‌الملل شناخته شده و در سایر معاهداتی که تایلند به آنها متعهد شده نیز درج شده.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سام

    راست گفته که میخان بکشندش. در فرانسه چند سال پیش یک دختر ترکیه ای با یک جوان فرانسوی عشق بازی کرده بود. پدر و مادرش او را به باد کت گرفتند و او فریاد زده بود که اگر اسلام تین است پس او دیگر مسلمان نیست. پدر مادرش و عمنوهایش و تمامی فامیل یک مهمانی گرفتند و پس از سرف شمام کارهای اسلامی پنهان زیر سفره را بیرون آوردذند و همگی در کارد آجین کردن آن دختر جوان و قتل آن دختر شرکت کردند. اسلام همین است و جز این نیست هر کس به غیر از این رفتار کرد بدانید که مسلمان نیست. این قتل در حومه ی پاریس اتفاق افتاد و مثل همیشه فرانسویها حد اقل خبررسانی را کردند. چرا که کمونیست فاشیستهای فرانسومی نمی خواهند تصویر واقعی اسلام را ببینند و من به عنوان یک کمونیست و چپ از این لاس زدنهای اسلامفاشیستکمونبستی با اسلام بیزارم. از این دختر باید نهایت پشتیبانی را بکنیم.

  • زهره

    جناب آقای سام با کمال احترام مقدار زیادی قاطی پاتی فرمودید. کمونیستهای فرانسه از پیشتازان و پارتیزان های مبارزهء ضد فاشیستی (طی جنگ دوم جهانی و پس از آن) بوده اند و هستند. اما حزب کمونیست فرانسه متاسفانه مقداری جنبه های ضد-عرب و ضد- اسلام داشته و دارد, مانند سکوت در مقابل سیاستهای استعماری فرانسه در الجزایر, بینش های اروپا محوری و غیره. در اهواز خودمان, در زمان شاه, یک دختر را به خاطر دوست پسر داشتن و قصد فرار با آن برای چند ماه به زندان انداختند. در روز آزادی از زندان, پدر و برادران دختر نگون بخت وی را از زندان تحویل گرفته و به درون تک گونی انداختند, سپس گونی را به رود کارون سپردند تا طعمه کوسه ها شود. که شد! صدای هیچ کس هم در نیامد!! چند نویسنده و فیلمساز هم بر مبنای این ماجرای تراژیک آثار مختلفی خلق کرده اند. یکی شان به نام "خانهء پدری."

  • عسگر آهنین

    باسلام نام این دختر در تویترش القنون است و نه قانون با احترام