وزارت خارجه ایران اتحادیه اروپا را به «اقدام متقابل» تهدید کرد
پس از آنکه اتحادیه اروپا بخشی از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد، رابطه با اتحادیه اروپا بحرانزده شد.
اتحادیه اروپا بخشی از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است. نشست دیپلماتهای اروپایی با مسئولان وزارت خارجه ایران چند دقیقه بیشتر به درازا نکشید. سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی اقدام متقابل انجام خواهد داد.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران چهارشنبه ۱۹ دی ضمن محکومیت تحریم چند تبعه ایرانی از سوی اتحادیه اروپا، اعلام کرد:
«جمهوری اسلامی در پاسخ به این اقدام و در چارچوب عمل متقابل، اقدامات مقتضی را اتخاذ میکند.»
در اکتبر گذشته (آبان) دانمارک اعلام کرد که یک عملیات تروریستی ایران در خاک خود را خنثی کرده است. اتحادیه اروپا این اقدام ایران را محکوم کرد. وزیر خارجه دانمارک روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد که اتحادیه اروپا با تحریم دستگاه اطلاعاتی ایران بهدلیل برنامهریزی عملیات تروریستی در اروپا موافقت کرده است.
همزمان خبرگزاری هلندی ان او اس گزارش داد که استف بلوک (Stef Blok)، وزیر خارجه و کایسا اولونخرن (Kajsa Ollongren)، وزیر کشور و معاون نخست وزیر هلند سهشنبه ۱۸ دی/ ۸ ژانویه در نامهای به مجلس نمایندگان هلند از دست داشتن ایران در دو قتل خبر دادند:
«سازمان اطلاعات هلند (AIVD) شواهدی محکمی دارد که ثابت میکند ایران در دو قتل در هلند دست داشته است، قتل محمد صمدی (کلاهی) در سال ۲۰۱۵ در شهر آلمیره و قتل احمد نیسی در سال ۲۰۱۷ در شهر لاهه.»
بعد از تصمیم اروپا برای تحریم ایران، وزیر خارجه هلند با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که دیپلماتهای هلند، انگلیس، فرانسه، آلمان و بلژیک در تهران با مقامهای ایران دیدار کردند تا نگرانیهایشان را ابراز کنند.
خبرگزاریهای داخلی گزارش دادهاند که شش نفر از دیپلماتهای اروپایی مستقر در تهران با حضور در محل وزارت خارجه ایران در تلاش بودند که مواضع این اتحادیه را در پی اعمال این تحریمها توجیه کنند که با واکنش تند مقام مسئول در وزارت خارجه مواجه شدند. این ملاقات کمتر از ۱۰ دقیقه به پایان رسید.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که در سفر هند به سر میبرد در واکنش به این رویدادها با انتشار پیامی در توئیتر نوشت که اتهامات اتحادیه اروپا کشورهای اروپایی را مسئولیت پناه دادن به «تروریستها» مبرا نمیکند.
ظریف دو روز پس از طرح اتهامات دانمارک در صفحه توئیترش نوشت ادعاهای دانمارک مبنی بر برنامه جمهوری اسلامی برای ترور چند مخالف حکومت ایران در خاک این کشور، «آدرسدهی غلط از سوی سازمان اطلاعات اسرائیلی موساد» است.
در آوریل ۲۰۱۸ / فروردین سال جاری اتحادیه اروپا، تحریم ۸۲ ایرانی را که در نقض گسترده حقوق بشر دست داشتند، یک سال دیگر تمدید کرد. محمد علی جعفری (فرمانده سپاه پاسداران) و صادق لاریجانی (رئیس قوه قضائیه) در این فهرست قرار دارند. بر اساس این تحریمها صادرات تجهیزاتی که ممکن است برای سرکوب و یا شنود ارتباطات مخابراتی مورد استفاده قرار بگیرد منع شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.