ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دادستان تهران خواهان فیلترینگ اینستاگرام شد

عباس جعفری دولت‌آبادی با اشاره به بازتاب گسترده شکنجه اسماعیل بخشی و تجاوز جنسی به زهرا نویدپور، اینستاگرام را زمینه‌ساز ارتکاب جرم جلوه داد.

دادستان تهران با اشاره به پرونده تجاوز جنسی سلمان خدادادی به زهرا نویدپور و پرونده شکنجه اسماعیل بخشی و بازتاب گسترده این خبرها در شبکه‌های اجتماعی، تلویحاً خواستار فیلترینگ اینستاگرام به عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران شد. جعفری دولت‌آبادی انتشار چنین خبرهایی را هم‌ردیف جرایمی مانند هتک حیثیت و نشر اکاذیب جلوه داد.

فیلترینگ اینستاگرام برای جلوگیری از درز و نشر خبر (عکس: آرشیو)

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران سه‌شنبه ۲۵ دی در گفت‌وگو با رادیو تهران در پاسخ به پرسشی درباره ضرورت فیلترینگ اینستاگرام گفت:

«در فضای مجازی ۹۰ عنوان مجرمانه داریم، پرونده‌هایی که به سیستم دستگاه قضایی می‌آید ۹۰ عنوان دارد، که ممکن است به صنوف مختلف بستگی داشته باشد مانند دسترسی غیرمجاز به داده‌های یارانه مخابراتی، سرقت داده‌های رایانه‌ای، کلاهبردار رایانه‌ای، جرایم ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی، تهیه فیلم‌های مستهجن، نقض حریم خصوصی، تولید آثار مستهجن، هتک حیثیت دیگران و نشر اکاذیب.»

۱۲ دی سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه از وجود حکم قضایی برای فیلترینگ شبکه اجتماعی اینستاگرام خبر داد. به گفته جواد جاویدنیا، طبق مصوبات شورای عالی فضای مجازی ترافیک اینستاگرام نمی‌بایست از یک سطح بالاتر برود که اکنون بالاتر رفته و سرورهای این شبکه هم می‌بایست به داخل ایران منتقل می‌شدند که منتقل نشده‌اند.

دادستان تهران در ادامه گفت‌وگو با رادیو تهران با اشاره به پرونده شکنجه اسماعیل بخشی و تجاوز جنسی به زهرا نویدپور که به خودکشی او منجر شد، بدون آنکه مستقیماً از این اشخاص نام ببرد گفت:

«امروز در فضای مجازی با انتشار یک فیلم، یک دروغ یا یک شایعه ممکن است وضع کشور را به هم بزنند نمونه آن را دیدیم: یک شایعه اعلام تجاوز به یک فرد، یک ساخت و ساز، یک مورد خودکشی و اخیرا شایعه شکنجه را به یک فرد نسبت دادند، تمام قوا را درگیر کردند، امروز فضای مجازی یک بستر فوق‌العاده گسترده‌ای برای ارتکاب به جرم تبدیل شده است.»

روز گذشته (دوشنبه) محمد جعفر منتظری، دادستان کل ایران ادعا کرد که مأموران اطلاعات اهواز اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه را نه تنها شکنجه نکرده‌اند بلکه حتی در حین دستگیری هم او را کتک نزده‌اند. ساعتی بعد عسل محمدی، فعال اجتماعی که در زندان اطلاعات اهواز بازداشت بوده، با انتشار پیامی در شبکه اینستاگرام شکنجه اسماعیل بخشی و اعمال فشار در حین بازجویی بر سپیده قلیان را تأیید کرد.

پیش از آن هم سپیده قلیان که با اسماعیل بخشی و همراه با عسل محمدی در اطلاعات اهواز در بازداشت بود، با انتشار مجموعه‌ای از پیام‌های توییتری بر شکنجه اسماعیل بخشی گواهی داده بود.

هیأت نظارت بر نمایندگان و مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم اعلام کرده‌اند که مستندات کافی در پرونده تجاوز جنسی سلمان خدادادی به زهرا نویدپور در دست نیست.

دادستان تهران اعلام کرد که به دلیل گسترش تکنولوژی و استفاده گسترده از اینترنت پرونده‌های بسیاری در قوه قضائیه تشکیل می‌شود که در 10 بخش به آن‌ها رسیدگی می‌کنند. به گفته جعفری دولت‌‌آبادی توهین به ارزش‌های دینی، قمار، شرط‌بندی و کپی رایت از جمله این پرونده‌هاست.

محمد جواد آذری ‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این از دستگاه قضایی خواسته بود که با طرح مسأله فیلترینگ جامعه را دوقطبی نکند. شبکه اینستاگرام تنها شبکه‌ای است در ایران که هنوز فیلتر نشده.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.