بازداشت حدود ۲۰۰ نفر در ترکیه به ظن ارتباط با شبکه گولن
دولت اردوغان همچنان از کودتای ۲۰۱۶ برای درآوردن ارتش به زیر کنترل خویش استفاده میکند.
سهشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از روزنامه حریت اعلام کرد مقامات ترکیه دستور به بازداشت ۱۹۲ نفر دیگر دادهاند که طبق ادعای آنها مشکوک به ارتباط با شبکه فتحالله گولن هستند. پلیس در شهرهای مختلف ترکیه دستگیری طرفداران گولن را شدت بخشیده است.
پس از شکست کودتای نافرجام ژوئیه ۲۰۱۶ که منجر به کشتهشدن حدودا ۲۵۰ نفر شد، دولت اسلامگرای ترکیه ادعا کرد گولن سازماندهنده اصلی این کودتای بوده است. فتحالله گولن، واعظ مذهبی و سردمدار سازمان «جنبش خدمت»، قبلا متحد اصلی رجب طیب اردوغان در جریان اسلامگرای سیاست ترکیه بهشمار میرفت اما از سال ۱۹۹۹ در تبعید خودخواسته در آمریکا بهسر میبرد. با وجود اینکه گولن مسئولیت کودتای ۲۰۱۶ را نپذیرفت و آن را محکوم کرد، پلیس ترکیه تاکنون بارها در عملیاتهای گسترده طرفداران گولن را دستگیر کرده است که اخیرا این عملیاتها سرعت بیشتری گرفتهاند.
به گزارش حریت هفته گذشته نیز مقامات پلیس در استانبول و آدنا بیش از ۱۰۰ نفر از افراد ارتش را دستگیر کردند. دفتر رئیس دادستانی آنکارا نیز اعلام کرده دستور به بازداشت ۵۰ مظنون ارتشی (۳ ستوان و ۴۷ سرباز) و همچنین ۵۵ نفر دیگر داده است که متهم به استفاده از اپلیکیشن پیامرسان ByLock هستند. دولت ترکیه پس از شکست کودتای ۱۵ ژوئیه این اپلیکیشن را غیرقانونی اعلام کرد و گفت که طرفداران گولن از آن در شب کودتا برای ارتباط با یکدیگر استفاده کردهاند.
براساس گزارش حریت در قونیه نیز دستور بازداشت ۵۰ نفر از جمله پرسنل ارتش و رابطین آنها با شبکه گولن صادر شده است و در دو شهر دیگر ترکیه، موغله و قوجااِلی، نیز به ترتیب ۱۵ و ۲۲ نفر از پرسنل ارتش بازداشت شدهاند.
پس از کودتای ۲۰۱۶ بیش از ۷۷ هزارنفر در ترکیه زندانی شدند یا در انتظار دادگاه هستند. ۱۵۰هزارنفر نیز از افراد شاغل در خدمات اجتماعی، ارتش و مشاغل دیگر اخراج شده یا از سمت خود برکنار شدهاند.
گروههای حقوق بشری و متحدین غربی ترکیه نسبت به این اقدامات مخالفان ابراز نگرانی کردهاند و میگویند اردوغان کودتا را بهانهای برای برای سرکوب مخالفان قرار داده است. اما دولت ترکیه ادعا میکند اقدامات امنیتی را با توجه به خطراتی که ترکیه را تهدید میکنند لازم دانسته است. ترکیه علاوه بر بازداشت و سرکوب طرفداران گولن، خواهان استرداد او از آمریکا به ترکیه است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.