ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۱۷درصد ازدواج‌ها مربوط به دختران زیر ۱۸سال است

یک پژوهشگر اجتماعی می‌گوید ۱۴ هزار کودک بیوه زیر ۱۸سال در کشور وجود دارد اما طرح کودک‌همسری که ازدواج دختران زیر ۱۳سال را ممنوع می‌کرد،‌ در مجلس رد شد.

یک پژوهشگر اجتماعی با استناد بر پژوهش‌ها می‌گوید ۱۷ درصد از ازدواج‌ها در ایران مربوط به دختران زیر ۱۸ سال است و ۱۴ هزار کودک بیوه زیر ۱۸ سال در کشور وجود دارد.

کودک‌همسری، پدیده رایج در ایران (عکس: خبرگزاری ایلنا)

کامیل احمدی در همایش کودکی، توسعه و سیاستگذاری اجتماعی تاکید کرده که آمارهای موجود در ایران در مورد میزان ازدواج کودکان چندان مستند نیستند. بر اساس قوانین بین‌المللی سن کودکی ۱۸ سال است و هر ازدواج زودتر از این سن، کودک همسری خطاب می‌شود.

به گفته این پژوهشگر، در سال ۹۰، ۳۹ هزار و ۶۰۹ نفر (۴.۵ درصد) از کودکانی که ازدواج کرده‌اند ۱۰ تا ۱۴ سال سن داشته‌اند.

این ارقام با روندی رو به رشد در سال ۹۱ به بیش از ۴۰ هزار نفر (۴.۹ درصد) رسیده و ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۴ ساله در سال ۹۲ نیز با افزایش روبرو بوده است. این میزان با رسیدن به ۵.۳ درصد در سال ۹۲ و ۵.۵ درصد در سال ۹۵ نشان می‌دهد که ممکن است از میزان روند ازدواج کودکان کاسته نشود.

این آمارها در حالی منتشر می‌شود که طرح کودک‌همسری که ازدواج دختران زیر ۱۳ سال را مطلقاً ممنوع می‌کرد،‌ در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس رد شد در حالی که بررسی آن در صحن علنی شروع شده بود.

در این طرح حداقل سن ازدواج برای دختران ۱۶ سال و برای پسران ۱۸ سال پیش‌بینی شده بود. ازدواج دختران زیر ۱۳ سال و پسران زیر ۱۶سال نیز مطلقاً ممنوع اعلام شده بود.

 آمار طلاق این کودکان و آمار واقعی ولادت نوزادان از چنین مادران خردسالی بالاست و در سال ۹۴، ۹۷ هزار و ۸۶۲ نوزاد از مادران زیر ۱۹ سال متولد شده‌اند که از این میان ۱۵۱۱ نفر زیر ۱۵ سال سن داشتند.

به گفته احمدی، بر اساس آخرین سرشماری‌ها، ۹۵ هزار مورد طلاق زیر ۱۹ سال در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۴ رخ داده است و فقط در سال ۹۴، ۱۲۰۰ کودک زیر ۱۴ سال به آمار کودکان مطلقه کشور افزوده شدند.

او با اشاره به آمارهای منتشر شده از سوی معاونت امور زنان ریاست جمهوری گفته: «خراسان رضوی با ۶۷۵۹ ازدواج بین ۱۰ تا ۱۴ سال در رتبه اول، آذربایجان شرقی با ۳۳۴۸ مورد، سیستان و بلوچستان با ۲۳۵۵ مورد، خوزستان با ۲۱۵۰ مورد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. همچنین استان تهران با ۱۷۴۲ مورد ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۴ سال در رتبه هشتم قرار گرفته است.

احمدی گفته در بسیاری از خانواده‌های روستایی و مناطق حومه شهری تحت عنوان ناف بری سنت‌هایی درباره کودک همسری اعمال می‌شود.

همچنین سیاست‌های اخیر جمعیتی نیز موجب شده تا در برخی از رسانه‌ها از جمله صدا و سیما ازدواج زیر ۱۸ سال تبلیغ شود و به این ترتیب سن ازدواج را به سیاست‌های جمعیتی وصل می‌کنند.

در حال حاضر حداقل سن ازدواج دختران ۱۳ سال است و دختران خردسال‌تر با اجازه دادگاه می‌توانند ازدواج کنند.

ازدواج کودکان یک پدیده اجتماعی آسیب‌زا برای کودک‌همسران و جامعه به طور کلی است. مخالفان به‌ویژه به اثرات منفی بارداری در سن کم بر دختران اشاره می‌کنند و می‌گویند نه تنها خطرناک است، بلکه مانع شکل‌گرفتن فیزیولوژی یک فرد بالغ در کودک‌مادران می‌شود.

محافظه‌کاران طرح افزایش سن ازدواج را ژستی غربی می‌دانند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.