مذاکرات صلح افغانستان: زلمى خليلزاد با نخست وزیر پاکستان دیدار کرد
خلیلزاد از پاکستان خواسته تا از روند صلح در افغانستان حمایت کند. واشنگتن امیدار است پاکستان بتواند طالبان را به دیدار مستقیم با مقامات افغانستان و آمریکا راضی کند.
زلمی خلیل زاد، فرستاده ویژه آمریکا برای مذاکرات صلح افغانستان روز جمعه ۱۸ ژانویه/ ۲۸ دی با نخست وزیر پاکستان و دیگر مقامات این کشور دیدار کرد. این دیدار بخشی از تلاشها برای رسیدن به صلح در افغانستان پس از ۱۷ سال جنگ خونین است.
اطلاعات کمی درباره دیدار عمران خان و خلیلزاد منتشر شده و گفته شده که خلیلزاد خواهان تعهد و مشارکت پاکستان در روند صلح افغانستان شده است.
در بیانیهای که از سوی دولت آمریکا منتشر شده آمده که خلیلزاد در دیدار خود از پاکستان از این کشور خواسته تا از روند صلح در افغانستان حمایت کند.
پیشتر در دومین روز سفر خلیلزاد به منطقه، او با شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کرده و از او به خاطر حمایتش از مذاکرات صلح افغانستان تشکر کرده بود.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، قریشی به خلیلزاد اطمینان داده که کشورش از این مذاکرات حمایت خواهد کرد و پاکستان نیز به دلیل خودداری طالبان از گفتوگوی مستقیم با دولت افغانستان در کابل آسیب دیده است.
واشنگتن امیدار است پاکستان بتواند با راضی کردن طالبان به دیدار مستقیم با مقامات افغانستان و آمریکا، به روند صلح کمک کند.
پاکستان میگوید درباره نفوذ پاکستان بر طالبان غلو شده است اما این کشور هرچه میتواند برای صلح انجام خواهد داد و میکوشد تا فرصت دیدار میان طالبان و خلیلزاد را در پاکستان ایجاد کند.
اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، در توییتی گفته که دیدار طالبان و زلمی خلیلزاد در پاکستان اصلا واقعبینانه نیست.
خلیلزاد در سفر قبلی خود به منطقه با طالبان در قطر دیدار کرده بود.
نخستین بار در سال ۲۰۱۵ پاکستان میزبان نخستین دور مذاکرات رو در رو میان کابل و طالبان شد اما دور دوم این مذاکرات با اعلام مرگ ملا عمر، بنیانگذار طالبان از سوی دولت افغانستان شکست خورد.
روز پنجشنبه اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان، عمران خان را دعوت به مذاکره درباره روند صلح کرد.
اسلامآباد میگوید که تنها مذاکراتی بین خود افغانستانیها میتواند به صلح و ثبات در این کشور منجر شود.
با این حال نمایندگان طالبان هفته گذشته با صراحت اعلام کردند در چهارمین دور این مذاکرات با حضور نمایندگانی از دولت افغانستان شرکت نمیکنند. یکی از مهمترین شرایطی که طالبان تعیین کردهاند، خروج نیروهای ناتو از افغانستان است.
فرماندهان ارشد کشورهای عضو ناتو در نشست کمیته نظامی این سازمان که سهشنبه ۱۵ ژانویه/ ۲۵ دی در بروکسل برگزار شد، اعلام کردند مأموریت نظامی ناتو در افغانستان ادامه خواهد یافت.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.