سهم کشاورزان اصفهان از زایندهرود: فقط ۲۰ روز
پس از یکسال اعتراض کشاورزان، بازگشایی زایندهرود قطعی شده اما زمان دقیق آن به کارگروه سازگاری با کمآبی سپرده شده است.
یکسال از آغاز اعتراضات گسترده کشاورزان اصفهانی میگذرد، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان میگوید: «قرار است آب زایندهرود برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان حدود ۲۰ روز باز شود».
به گزارش منابع خبری ایران،حسن ساسانی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان یکشنبه ۳۰ دی بازگشایی آب زایندهرود را تائید کرد.
پیش از این منابع خبری از توافق وزارت نیرو برای بازگشایی آب زایندهرود به صورت محدود به منظور تامین آب برای کشت پائیزه کشاورزان اصفهان خبر داده بودند.
ساسانی گفته که این بازگشایی «قطعیت» یافته و زمان دقیق بازگشایی «در کارگروه سازگاری با کمآبی مشخص میشود».
به گفته او احتمال میرود در هفته نخست بهمن ماه سد زاینده رود به مدت ۲۰ روز باز خواهد شد.
عباس رضایی، استاندار اصفهان ۲۲ دی امسال با بازگشایی آب زایندهرود برای کشاورزان مخالفت کرده و گفته بود: «اگر ریسک بالای باز شدن زایندهرود در بهمن را بپذیریم باید به مسئله کمآبی در خرداد هم فکر کنیم».
با این حال او بازگشایی زایندهرود را نه یک «مسئله سیاسی» بلکه «خواسته کشاورزان» بیان کرده و گفته بود: « با ریسک پذیری موافق هستم و این به معنای تامین آب آشامیدنی برای مردم در کنار بازگشایی زاینده رود است».
کشاورزان اصفهان از زمستان سال گذشته در اعتراض به عدم تامین حقآبه برای کشت بارها در میادین اصلی شهرهای استان اصفهان، محل برگزاری نمازجمعه و امتداد زایندهرود تجمع کردند و بارها لوله انتقال آب به استانهای یزد و چهارمحال و بختیاری را شکستند.
اعتراضات آنها در ماههای گذشته با خشونت ماموران پلیس همراه شده است. در آخرین اعتراض کشاورزان در آبان امسال ماموران به معترضان گاز اشکآور شلیک کردند.
حسن کامران نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی، وزارت نیرو را مسئول عدم تامین آب برای کشت پائیزه دانسته و او را به فروش حق آبه کشاورزان به «نظامیان و صنایع فولادی» متهم کرده بود.
محسن مهرعلیزاده، استاندار پیشین اصفهان به کشاورزان قول داده بود که با اجرای طرح بازچرخانی آب، امکان کشت پائیزه را برای آنان فراهم کند. این طرح با مخالفت شماری از نمایندگان مجلس روبرو و بدون بررسی متوقف شد.
عدم تامین حقآبه برای کشاورزان که از سال گذشته اجرایی شده به بیکاری شمار زیادی از کشاورزان انجامیده و بسیاری از آنان ناچار به استفاده از خدمات حمایتی «کمیته امداد» شدهاند.
دولت جمهوری اسلامی وعده کرده بود که اعتبار ویژهای برای جبران خسارت کشاورزان اختصاص دهد اما به گفته کشاورزان، تنها کشاورزانی که دارای دفترچه کشاورزی بودند، ۵۰۰ هزار تومان کمک بلاعوض و ۵ میلیون تومان وام بانکی دریافت کردهاند.
مقامهای دولتی در شرق استان اصفهان هم از مهاجرت اجباری کشاورزان به دلیل بیکاری به مرکز استان یا شهرهای دیگر خبر داده و نسبت به آن ابراز نگرانی کردهاند.
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.