حمله داعش به کاروان نیروهای آمریکایی و کردها در سوریه
اعلام خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و تنش میان ترکیه و کردها زمینه را برای نیروهای داعش در مناطق شمالی سوریه فراهم ساخته تا دست به حملات پراکنده تروریستی بزنند.
کاروانی از نیروهای آمریکایی و کردهای متحدشان در استان حسکه سوریه، هدف یک حمله انتحاری قرار گرفت و پنج نفر از نیروهای دموکراتیک سوریه کشته شدند.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، این حمله دوشنبه ۲۱ ژانویه / یکم بهمن با یک خودرو بمبگذاریشده انجام شد و گروه «دولت اسلامی» (داعش) مسئولیت آن را بهعهده گرفت.
نیروهای دموکراتیک سوریه متشکل از کردهای یگانهای مدافع خلق و عربها هستند که با کمک آمریکا علیه داعش میجنگند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه گفته است که این حمله در شهر نفتخیز الشدادی، در استان حسکه واقع در شمال شرقی سوریه رخ داده است.
رامی عبدالرحمان، مدیر دیدهبان حقوق بشر گفت: «یک کاروان نیروهای آمریکایی که نیروهای دموکراتیک سوریه آن را همراهی میکردند با انفجار یک خودرو در مسیر شهر حسکه به الشدادی هدف حمله قرار گرفت.»
سخنگوی ائتلاف جهانی علیه داعش بهرهبری آمریکا در صفحه توئیتر خود این حمله را تأیید کرد و نوشت: «هیچ یک از نیروهای آمریکایی قربانی این حمله نبودند». با این حال دیدهبان حقوق بشر میگوید دو سرباز آمریکایی در جریان این حمله زخمی شدند.
یک شاهد عینی به خبرگزاری فرانسه گفته است که این انفجار در نزدیکی پاسگاه نیروهای کرد و در نزدیکی الشداد رخ داده است.
«آسایش»، پلیس کردها در منطقه نیز حمله را تأیید کرد اما گفت این حمله «تلفات انسانی» نداشته و تنها یک مأمور پلیس «بهشکل سطحی» زخمی شده است.
داعش در سایت اینترنتی خود «اعماق» مسئولیت این حمله را بهعهده گرفت و از آن بهعنوان «یک عملیات انتحاری با خودرو» یاد کرد.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که آمریکا ماه گذشته از خروج دو هزار سرباز آمریکایی خبر داد و دلیل آن را پیروزی بر داعش عنوان کرد. اما نیروهای داعش در مناطق کوچکی در شرق سوریه مستقر شدهاند و به عملیات مرگبار خود ادامه میدهند.
در روز ۱۶ ژانویه / ۲۶ دی نیز در حملهای به شهر منبج که داعش مسئولیت آن را بهعهده گرفت ۱۰ غیرنظامی، ۵ نفر از نیروهای دموکراتیک سوریه و چهار نفر از نیروهای آمریکایی، از جمله دو نظامی، یک کارمند وزارت دفاع آمریکا و یک کارمند قراردادی پنتاگون کشته شدند. این حمله بر اساس آمار وزارت دفاع آمریکا مرگبارترین حمله علیه نیروهای آمریکایی در سوریه بود.
شهر منبج در شمال استان حلب و در نزدیکی مرز ترکیه واقع شده. ساکنان این شهر را کردها و عربها تشکیل میدهند. تابستان دو سال قبل یگانهای مدافع خلق این شهر را از دست داعش خارج کردند.
منبج یکی از نقاط اصلی مورد مناقشه کردهای سوریه و دولت ترکیه است. کردها در این منطقه قدرت خودمختار را در اختیار دارند و ترکیه از آن بیم دارد که ادامه خودمختاری آنها بر کردهای کشورش تأثیر بگذارد.
در ماه دسامبر سال گذشته میلادی آنکارا تهدید کرد که حمله جدیدی را به شمال سوریه آغاز خواهد کرد تا ضمن تأمین امنیت مرزهای خود یگانهای مدافع خلق را از منطقه دور کند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه یکشنبه ۲۰ ژانویه / ۳۰ دی در یک تماس تلفنی با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که ترکیه حاضر است هر چه سریعتر امنیت منطقه منبج را تأمین کند.
داعش در سال ۲۰۱۴ مناطق وسیعی از خاک سوریه و عراق را به تصرف خود در آورد و اعلام حکومت خلیفهای بر اساس شریعت اسلام کرد اما در یک سال گذشته با حملات متعددی در این دو کشور مواجه شد و از سرزمینهای که به اشغال خود در آورده بود عقبنشینی کرد.
در شرق سوریه هنوز منطقهای تحت کنترل داعش وجود دارد که هدف حملات نیروهای دموکراتیک سوریه با پشتیبانی هوایی ائتلاف جهانی قرار دارد. افزون بر این داعش در بخش کویری سوریه که تا مرکز کشور و استان دیرالزور امتداد مییابد حضور دارد. در این منطقه است که درگیریهای پراکنده بین آنها و نیروهای دولتی سوریه رخ میدهد.
هنوز معلوم نیست که داعش چه تعداد نیرو دارد. سازمان ملل در گزارش ماه اوت سال گذشته خود اعلام کرد که حدود ۳۰ هزار نفر همچنان برای داعش میجنگند و شمار این ستیزهجویان بهطور مساوی در سوریه و عراق تقسیم شده است. بهگفته سازمان ملل، شبکه جهانی داعش بهطور فزاینده تهدید ایجاد میکند.
برت مک گورک، نماینده ویژه قبلی رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف بینالمللی علیه داعش که بهدلیل خروج نیروهای آمریکایی از سوریه از سمت خود استعفا کرد، روز گذشته یکشنبه ۲۰ ژانویه / ۳۰ دی گفت واشنگتن هیچ «طرحی» برای مرحله پس از خروجاش ندارد.
جنگ سوریه تاکنون ۳۶۰ هزار کشته و میلیونها نفر آواره بر جای گذاشته است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
badralsadat
((اعلام خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و تنش میان ترکیه و کرد ها زمینه را برای خروج نیروهای داعش در مناطق شمالی سوریه فراهم ساخته تا دست به حملات تروریستی پراکنده بزنند )) نه رادیو زمانه مطلب فوق را که فقط در روی عکس صفحه اول نوشتی و معلوم نیست سخن کیست چون در متن به اون اشاره ای نشده درست نیست حمله داعش به نیروهای آمریکایی به دلیل خروج امریکا از سوریه نیست دلیلش اینه که درست بر خلاف آنچه که همگان گمان میکردند جمهوری اسلامی حامی و به وجود آورنده داعش هست و این حملات را هم به تلافی حملات اسرائیل به سپاه قدس انجام میده والا چرا درزمانی که داعش در عراق و سوریه در قدرت بودهیچگاه به نیروهای امریکا یی حمله نکرد جمهوری اسلامی خود داعش را پدید آورد تا به اون بهانه در عراق و سوریه جای پایی پیدا کند اگه داعش نبود حشد الشعبی کجا بود ؟؟ یا سپاه قدس چگونه و به چه بهانه ای میتوانست وارد سوریه شود ؟